Риболов или по скоро докарване на човек до нервна криза

Модератори: bobopeli, sapuna

rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Риболов или по скоро докарване на човек до нервна криза

Мнение от rock_children »

И така днес с едно мое приятелче решихме да идем да се опитаме да си направим кефа на платен водоем и да ловим шарани.Бях се наточил от една седмица цяла седмица събирах пари.Вчера отидох до рибарския магазин напазарувах захранка,бял червей и торен.Взех и една голяма кутия царевица.И така след цяла нощ будуване от нетърпения сутринта в 7 бях на спирката и чаках тролея.Пристигнахме на гарата в 7 и 30 купихме си билети за рейса и седнахме да пием кафеи така в 9 бяхме на рибарника.Пазача ни посреща с думите че вчера нещо е имало и цял ден една риба не се е хванала.Ама викам дошли сме сега неможе да не ловим.Платихме вход и си избрахме място.Захраних обилно с 3 прашки царевица.Премерих си дълбочината и започнах.Такъма ми беше 3 метра шарански телемач 2+1 ваглер основно 0.14 и кука 12 без повод.Хвърлих на бял червей изпитана тактика на този водоем храна с царевица ловя на бял.Да обаче 30 мин нямах пипане.Беше зверски студ викам дано рибите се раздвижат по обяд.И след няма и 10 мин плувката потъна.Засечка и шарко.Да обаче никаква съпротива излиза като умрял.Изкарах го към 1 кило и половина викам дано има още като тоя.Ритмично си подавах царевица през 10 мин по една прашка.Отдолу завря от шарани обаче не искаха да зимат стръвта само я бутаха.Пробвах и на царевица пак същата работа.Излизаха и редки но едри каракуди.И така към 1 пак закачих шаран обаче не беше в устата и скъса бях го закачил за перката отзад майче и си замина.И сега към лошата част през цялото време едни патици не спряха да ни минават на плувките гонихме ги но те пак си кръстосваха над наще плувки и така риболова отиваше на кино скъсаха ми нервите направо ако не бяха те сигурно щяхме да имаме още шарани.И така продължихме риболова с още 10 каракуди и стана време да си ходим.Като цяло 2 шарана 1 изваден и 1 скъса и към 20 каракуди.Цял ден ми скъсаха нервите шараните който бяха на петното но не искаха да взимат стръвта.А за патиците да не говорим.Но като цяло съм доволен.Моя приятел не успя да закачи шаран но за сметка на тва се представи добре в риболова на каракудите.Такъма му беше същия като моя.Айде чао и НАСЛУКА !!

http://rockchildren.snimka.bg/fishing/ribolov.631098 ето и малко снимки
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Риболов или по скоро докарване на човек до нервна криза

Мнение от chirusa_bg »

Браво за риболова!

Не са виновни патиците, те са пичове :D
Времето вече е студено и шараните стават мудни и злояди. Съвсем нормално е да седят на петното, но вместо да се хранят само да бутат кордата. Залагайте на стръв и захранка от животински произход- червеи, бели, торни и земни са идеални. От друга страна с царевицата и тестата трябва много да се внимава, тъй като рибите бързо се засищат и съвсем спира да кълве.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
stefanotis
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от stefanotis »

Добре е, важното е, че си бил на риба !Другият път повече и по едри.
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
Аватар
Rex Hunt_1
новобранец
новобранец

Мнение от Rex Hunt_1 »

Е, браво колега! Все пак си имал слука, а не като нас.
Аз и един приятел в събота бяхме на платения в Долни Богоров. И ние бяхме към 9:00 часа там. Захранихме на 10-12м с гранула (от рибарника), измерихме дълбочината и метнахме плувките. За всеки случай заметнахме и един фидер. Започна се едно чакане, чакане.... и нищо! :!: Придърпвахме, за да дразним вниманието на рибите, но не се получи. Аз сменях царевица с бял червей, не пипа. Колегата беше на гранула, смени на царевица и той нищо. На фидерчето и там нищо.
И така до 12:30 часа събрахме такъмите и отидохме до ез. Панчарево. Езерото беше с ниско ниво и се отказахме. Интересното бе, че на платеното (в Панчарево) нямаше обичайната навалица, дори срещнахме няколко колеги които си отиваха, видимо недоволни от излета. Голяма греда ударихме, та чак свят ни се изви.
Може би водата във водоемите много бързо изстина (поне около София) тази есен и не можахме да направим така желаните и резултатни риболовни излети. Рибите станаха мудни и не толкова активни.
Нищо де, спираме мирните и погваме хищниците. :lol:
Хайде на слука на всички!
Yours,
Rex Hunt
usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от usmiwka »

На Богров са пуснали Народни будители,да образоват шараните,та затова не кълват.
Ivan Zagorski
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan Zagorski »

Важното е ,че сте начесали крастата. :D
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”