Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Връзване на водачи?
Модератор: emo vasilev
Връзване на водачи?
Когато ми се налага да "ремонтирам" водач използвам шивашки конец, завързвам го като кука /не знам как се казва възела/. След това със лак за нокти. Решил съм сега да го направя обаче "ОригинълдЪ", изникват няколко въпроса:
1. Какъв конец да използвам? Трябва да е тънак, здрав и хлъзгав, понеже като направя намотките не мога да издърпам края и да стегна възела. Абе направо кажете какъв използвате вие и от каде да си купя такъв:)
2. Как да правя намотките, възел, а има ли изобщо нужда от завързване? От тук идва и точка 3:)
3. Лак, боя, лепило? Какво да ползвам?
Може ли да си залепя водача, преди да започна да го завързвам /за по-удобно/. Или идеята е водача да се държи само на конците и при евентуално счупване, и наложителна смяна, да няма последствия върху въдицата?
П.С. Сега много хора ще ми кажат, че няма смисъл да правя това с което съм се захванал. Та решил съм един Директен телескоп да го направя на нещо като Болонезе;) Пръта е 3,60 от онези китайските на които можеш да завържеш върха на възел без последствия и най-хубавото не усещаш че държиш нещо в ръцете си.
1. Какъв конец да използвам? Трябва да е тънак, здрав и хлъзгав, понеже като направя намотките не мога да издърпам края и да стегна възела. Абе направо кажете какъв използвате вие и от каде да си купя такъв:)
2. Как да правя намотките, възел, а има ли изобщо нужда от завързване? От тук идва и точка 3:)
3. Лак, боя, лепило? Какво да ползвам?
Може ли да си залепя водача, преди да започна да го завързвам /за по-удобно/. Или идеята е водача да се държи само на конците и при евентуално счупване, и наложителна смяна, да няма последствия върху въдицата?
П.С. Сега много хора ще ми кажат, че няма смисъл да правя това с което съм се захванал. Та решил съм един Директен телескоп да го направя на нещо като Болонезе;) Пръта е 3,60 от онези китайските на които можеш да завържеш върха на възел без последствия и най-хубавото не усещаш че държиш нещо в ръцете си.
- edimi
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
колега, залепи водачите за по-лесно и после или с "обущарски" или в железариите продават капронов конец, после с възела който така или иначе използваш и накрая аз използвам секундно лепило и лак, поне за сега не съм имал проблем а и съм го докарвал на вид почти като "оригинал" 

малиии, кеф, риба
(heidy) Някой твърдят, че българите не искат и не могат да работят. Точно обратното - българите искат и могат да не работят.
(heidy) Някой твърдят, че българите не искат и не могат да работят. Точно обратното - българите искат и могат да не работят.
- doko
- ще става разбирач
ето ти една снимка как се навива конеца и как се прави завършека
http://www.carpbg.com/forum/album_pic.php?pic_id=1318
Аз съм си правил дъннии въдици с рибарко тире и съм много доволев. Не съм им слагал лак само капка канаколит накрая на намотките. За такъв телескоп незнам какво точно се слага. Може и плетеняк да сложиш ама незнам дали попива лака. Ето ти една снимка още
http://www.carpbg.com/forum/album_pic.php?pic_id=1448
http://www.carpbg.com/forum/album_pic.php?pic_id=1318
Аз съм си правил дъннии въдици с рибарко тире и съм много доволев. Не съм им слагал лак само капка канаколит накрая на намотките. За такъв телескоп незнам какво точно се слага. Може и плетеняк да сложиш ама незнам дали попива лака. Ето ти една снимка още
http://www.carpbg.com/forum/album_pic.php?pic_id=1448
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Като счупя водач на мача си правя следното:
1.Купувам същия сиков водач.
2.С макетен нож отстранявам стария + заливката му.Много е лесно.
3. Почиствам мястото със спирт.
4.Фиксирам новия водач с капка каноконлит.
5.Навивам плътно черния конец/обущарски,но става и с обикновен за шевна машина/.
6.Забърквам /лепило JIP-двукомпонентно,прозрачно цена 2,36лв. от Практикер,Пикадили или Бриколажа/ и заливам върху конеца ,като постоянно въртя ремонтитащата се секция докато стегне лепилото.Времето за пълно засъхване е 5-7 минути ,така че няма да ви се отвъртят ръцете.
7.След още 5-6 минути си слагате такъма и може да си ловите рибка без проблеми.
Общото време което ми отнема смяната на водач е около 20 - 25 минути.
За водачите на втулка процеса е още по- лесен.
1. Нагрявате със запалка повредения водач и го изтегляте/махате/.
2.Почиствате със спирт мястото.
3.Капвате капка каноконлит на мястото и нанизвате новия водач.
Можете да сте сигурни,че лепилото ще издържи повече от водача.
Успех на всички в ремонта на въдиците!
1.Купувам същия сиков водач.
2.С макетен нож отстранявам стария + заливката му.Много е лесно.
3. Почиствам мястото със спирт.
4.Фиксирам новия водач с капка каноконлит.
5.Навивам плътно черния конец/обущарски,но става и с обикновен за шевна машина/.
6.Забърквам /лепило JIP-двукомпонентно,прозрачно цена 2,36лв. от Практикер,Пикадили или Бриколажа/ и заливам върху конеца ,като постоянно въртя ремонтитащата се секция докато стегне лепилото.Времето за пълно засъхване е 5-7 минути ,така че няма да ви се отвъртят ръцете.
7.След още 5-6 минути си слагате такъма и може да си ловите рибка без проблеми.
Общото време което ми отнема смяната на водач е около 20 - 25 минути.
За водачите на втулка процеса е още по- лесен.
1. Нагрявате със запалка повредения водач и го изтегляте/махате/.
2.Почиствате със спирт мястото.
3.Капвате капка каноконлит на мястото и нанизвате новия водач.
Можете да сте сигурни,че лепилото ще издържи повече от водача.
Успех на всички в ремонта на въдиците!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка: