Щека.

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

mavara.nak
ще става разбирач
ще става разбирач

Щека.

Мнение от mavara.nak »

Колеги дайте мнение за тези две щеки.Шимано/Exage AX-13M/и/Technium XTA-13m.Как се държат .Провисват ли много,как работят с по дебелите ластици,и такива неща.Ще се радвам на мненията ви. :D
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Щека.

Мнение от chirusa_bg »

Ексейдж АХ е една от най-популярните щеки на марката и определено си струва парите.
Познавам доста хора с такива и всички те си обичат щеките :lol: , направо са пристрастени.
Техниума е по-нисък клас.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
mavara.nak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mavara.nak »

Малко ще е зор с резервните колена и топ сети ама ша я взема.Щото ми казаха че е по стар модел и малко е трудно с тия неща.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Да, старичка е. Ще трябва да разчиташ на ремонти, защото части у нас няма. :?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
leeds
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от leeds »

И двете са си типично шаранджийски щеки здрави и ако свикнеш с тях ще ти доставят угромно удоволствие.Аз лично ловя с техниума,изпробвана е в какви ли не ситуации и досега не е ме е подвела.Както каза по горе колега влюбен съм в нея. Която и да вземеш няма да сгрешиш.
ДА ХВАНЕШ РИБА Е УДОВОЛСТВИЕ,НО ДА И ДАРИШ ЖИВОТА....Е ТОВА НЕ СЕ ОПИСВА С ДУМИ.
ПУСНИ ДНЕС ЗА ДА ХВАНЕШ УТРЕ!!
Аватар
Shtukata76
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shtukata76 »

leeds написа:И двете са си типично шаранджийски щеки здрави и ако свикнеш с тях ще ти доставят угромно удоволствие.Аз лично ловя с техниума,изпробвана е в какви ли не ситуации и досега не е ме е подвела.Както каза по горе колега влюбен съм в нея. Която и да вземеш няма да сгрешиш.

Колега, на крачка съм от закупуването на такава щека, би ли ми дал малко информация относно Техниума
hypperion
новобранец
новобранец

Мнение от hypperion »

Двете щеки нямат почти нищо общо.AX е среден клас, а ХТА е нисък клас.Ако трябва да избирам между двете изобщо не бих се замислил - изборът ми ще е АХ. Относно резервните части - ами има си ги от до:
http://www.fishingspares.co.uk/index.ph ... 20a&page=1

Лично съм ползвал услугите на сайта. Работят безупречно!

Като предимства на ХТА пред АХ може да се посочат по-ниската цена и може би по-голямата здравина при зверски напъни, иначе във всяко едно друго отношение АХ превъзхожда - тегло на 13 м, баланс, даунфорс, окомплектовка, възможност за удължител на 14.5 метра, по-малък диаметър в основата.
Все пак избора си е твой!
waglerbg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от waglerbg »

hypperion написа:Двете щеки нямат почти нищо общо.AX е среден клас,....
+1
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”