Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

шаранджй на помощ
Модератор: bobopeli
- pet55
- научил се да хвърля
lz1igr защо не опиташ с влакно 0,18 най -много 0,20 без повод поне аз така ловя шаран на плувка за съжаление само на платени водоеми
но съм вадил шаран 4,5 кг. без проблем с такова влакно / плувката ми е 1,5 гр. обаче /
според мен съвременните влакна са достатъчно здрави за да не се прибягва до такива сечения като 0,35 с изключение на Дунав разбира се там и 0,50 върви без проблем

според мен съвременните влакна са достатъчно здрави за да не се прибягва до такива сечения като 0,35 с изключение на Дунав разбира се там и 0,50 върви без проблем

шаранджийски риболов
Брее Митчел настъпваш ме по мазола-в кръга на майтапа разбира се.Не знам от кой регион си,но от отговорите ти усещам,че може би имаш по-голям опит от мен в риболова на шаран.Искам само да споделя с теб,че съм проучил какви влакна има в момента и за повод използвам така наречената мека корда.Аз съм в Пловдивски регион и тук я продават.Верно,че е малко по-скъпа,но затова пък прави линия и се разполага на дъното,както отиде стръвта.Всеизвестно е,че шарана преди да лапне стръвта,я побутва оттук оттам и ако не се усъмни,я захапва.Така е,но това важи за хранения шаран,докато при гладния,почти няма такива моменти.
- Skorpi
- сериозен играч
Бре колеги кви са тия 0,35 мм ми аз и на дъно не слагам стая дебилина вече. Има много качествени влакна - тънки но достатъчно здрави. Като говорим за плувка аз ловя с мач 3,90 с влакно 0,16 повод 0,14 -0,12 ваглер1,5г но за плувката и тежеста това е относително зависи от дълбочината ,времето течения и др. Да не изброявам всичко. А не рядко имам случаи когото шаранът ми удря на дирекния където линията е още по финна.

Човек да не ви попита нещо!
Веднага се раждат нови монтажи и изобретения с които ще хване шаран на кукуво лято ако е начинаещ и ви повярва!
Подвижна плувка (най-добре 4+1 грам)
освновно влакно 0.16 (максимум 0.18 мм)
повод 0.14/0.15
кука 12
стръв - салдка царевичка
Елементарно!
Кви са тия пружини, капани, корабни въжета и пр.
-
- новобранец
Няма универсална рецепта-зависи от водоема и условията:течения,
вятър, закачки, характер на дъното,сезона и т.н. Монтажа е от леко
утежнена подвижна плувка до съответен размер ваглер. Влакното е
меко,финно и здраво-0,18-0,28 за предпочитане кафяво-зеленикаво
или възможно най-незабележимо.Размера на куката - абсолютно задъ-
лжително съобразен от стръвта/рибка,царевица,жито,тесто,земен черв
ей,бял червей/.Най-важното АБСОЛЮТНА ТИШИНА. Наслука !
вятър, закачки, характер на дъното,сезона и т.н. Монтажа е от леко
утежнена подвижна плувка до съответен размер ваглер. Влакното е
меко,финно и здраво-0,18-0,28 за предпочитане кафяво-зеленикаво
или възможно най-незабележимо.Размера на куката - абсолютно задъ-
лжително съобразен от стръвта/рибка,царевица,жито,тесто,земен черв
ей,бял червей/.Най-важното АБСОЛЮТНА ТИШИНА. Наслука !