Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от stonetales »

Ако трябва да съм честен, а аз винаги съм си такъв, върховното преживяване на риболов съм имал на замръзналият Искър - февруари месец.

Час от Щъркела на изток - измръзнаха ни краката по леда. Ясен бял ден, слънчице, студ.
Премръзнаха ни след час краката и като рукна оная ми ти кръв.
Забихме ледобурите, на метри от резервата, върти, върти. Леда беше над метър. За пръв път през живота си виждах следи на автомобил по леда.
Пробихме дупки - едва ли не "на ръка" - накрая. Някакви костури, някакви други там риби - на мурмишка.
Но, - бях вече и без потник. Слънцето се издигна. Към Самоков само едно бяло плато се вижда. Извадихме червеното, извадихме наситненките мръвя.
Върти червено, върти мръфляк.

И други риби съм хващал, но Този ден ми е Завинаги!!!

А - по въпроса за "притежанието" на места , възможности или пари - това ли е смисъла???
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Мънцата написа:
INCUBUS написа:Дайте да си поговорим за пари,пък ако трябва с поетични чувства и форми :lol: :drinkers:
"Има неща, по-важни от парите, но без пари не можеш да си ги купиш" — Проспер Мериме :wink:

Мънца, Брат - тия неща и С МНОГО Пари не можеш ги купи!!!
Жалко, ако не си го разбрал.
Какво имам в пред вид ли?

Телескопа пусна много верен пост за парите. Да абсолютно верен е, но Само от неговата гледна точка.
Инкубуса ми бил завиждал благородно.
Няма за какво Инкубус. Всичко това, което "притежавам" , реките, планината, морето, е Платено с години Блъскане. Извоювано е. Дори и собственият си избор трябваше да "извоювам", тъй като така бях научен. Не просто да го Пожелая!

Сещате ли се, че тия две реки, планината и морето са Моя собственост. Не защото ги притежавам. Няма човек с такива Пари (по мнението на Телескопа) който да може да ги купи!

Притежавам ги, Мои са, защото съм им се Отдал, живея в лоното им и ги ползвам, нищо повече.
Сещате ли се, че не те - Аз съм тяхна собственост - защото със факта на живуркането си там Обслужвам техния интерес - да има хора по тия места?:)

Сещате ли се?
Замисляте ли се изобщо???
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

INCUBUS написа:...Така,че пишете,братя,кой колкото има пипка и възможност,пък който иска да чете ...

Ъхъм, без т'ва снощи по новините казаха, че българите са на последно място и по четене.
Та дерзайте, пичове! :D
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Четенето не е проблем, кофти, че сме на последно място по устна хигиена :lol:
Да ви се пофаля, купих си нови зимни гуми и само чакам ледеца да стегне :drinkers:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

chirusa_bg написа:Четенето не е проблем, кофти, че сме на последно място по устна хигиена :lol:
Да ви се пофаля, купих си нови зимни гуми и само чакам ледеца да стегне :drinkers:

Искаш и ти ли да оставиш следи по Искъра?:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Не, предпочитам Широка поляна. Там се чувствам лек и щастлив. Над мен е само небето, а под мен са дебелите бабушки. Няма по-красиво място да си отсави следите човек :)

Примерно ето тук
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

ОООхххх, Горкият ТИ:)
Е, как издържаш бре, човек?:)
На цялата тая красота?:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Няма начин, по-силно е от мен :)
Затова просто се предавам и си лежа по гръб
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

chirusa_bg написа:Не, предпочитам Широка поляна. Там се чувствам лек и щастлив.................
Потърпи още малко,скоро ще ти се сбъдне щастието!!! :D
Изображение
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
stonetales
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stonetales »

Всъщност, пейзажи като последния, май са единственото нещо, което ми липсва. :? :? Усетих лека тъга, като разглеждах снимката, а тъгата не ми е присъща от много години насам.

Толкова рядко ги виждам последните години. Планината при нас е друга.

Наистина е красиво:)

Чируз, знаеш ли..
Снощи, с Мита4ето, бяхме излезли от едно кръчме и чакахме пред едно друго. Отвътре изведнъж избълваха десетки английско говорящи и ни обградиха, минавайки покрай нас. Празни ,бели лица, лишени от вътък, като призраци бяха на уличното осветление. Мита4ето понечи да се дръпне, а аз, за първи път в живота си не чувствах нищо. Останах си лек и щастлив, дори заобиколен плътно от зомбитата.

И си дадох сметка, че планините, езерата, рибарлъка, са само "спусъци". Щастието и лекотата са си вътре в нас, но "отношението" към местата с отрицателен заряд ни карат да се чувстваме зле, а не самите места, разбираш ли?:)

На Язовира се чувстваш не само лек и щастлив, но и празен от към мисли, И това ти позволява да усетиш щастието и лекотата.
В града, по навик, мислите те обземат, предизвикват отношения и взаимовръзки и това предизвиква мазалото.

Защо според теб всичкото рибарско брат бяга с мръсна газ към водоемите. Защо се изнесох чак на Сине.
Ами, за да се "науча", да свикна да бъда щастлив навсякъде:)

Човешките същества по начало се раждат щастливи и свободни. Твърдящите обратното просто обслужват определени каузи, а не себе си:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

stonetales написа:..........На Язовира се чувстваш не само лек и щастлив, но и празен от към мисли, И това ти позволява да усетиш щастието и лекотата. ........
Не празен изобщо от към мисли,а от всички други-стресиращи,затормозяващи ни такива, породени от гадното ни ежедневие изчезват и остава само една,която е доминираща-как да"излъжем"рибоците,което пък от своя страна си е супер мисъл- върховна,разтоварваща,зареждаща ни с положителна емоция,а от нея идва усещането за щастието и лекотата,макар и за кратко !!! :D
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Мисля, че нещата сериозно клонят към едно много простичко нещо, за което Краси говори (пише) още от самото начало - само-осъзнаването. Да, ама оттук май става вече веселото ... Отправната точка на всеки е неговото лично его, тоест това, което всеки сам си е начертал за себе си. Ами какво по-хубаво от това ние да успеем да си начертаем собственото си его по начин, по който самите ние искаме, а? Що да е толкова невъзможно, в крайна сметка всичко опира до това какво всеки сам ще запише за себе си в "тефтера, описващ фигурата на егото". Аз поне, откакто познавам Краси се старая да осмислям из основи това, което той ми предава като опит - хич, ама хич не е лесно! Но става с постоянство, по много малко и бавно, но става. А закакво става - ми щото съм осъзнал, че искам така да става. Да, много пъти не се получава, но важното за мен самия е да го "хвана" овреме и да го "изритам" от съзнанието - ето това става трудно, бавно и с мнооооооого опити. Но става ...

Засега май кеф ми е само на язовира/реката - там, където физически всичко е според моите представи. Следващото ниво е да надскоча физическото и да успявам да се "включвам" на позитивна вълна дори и в най-неподходящата среда затова в чисто физически аспект. Така поне аз ги разбирам нещата ...
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Владко, к'ви гуми си си взел? :roll:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Hankook W442
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

chirusa_bg написа:Hankook W442
Честити да са ти и мнооого км. да навъртиш с тях и после да споделиш дЪл ги бива.
Заключено

Обратно към “Разни”