Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Душанци-Юли 08-10,2007
- CERRUTI
- сериозен играч
Душанци-Юли 08-10,2007
Немога да определя излета като много успешен откъм риба и прекарване но не е и неуспешен.Закаснях с темата защото от една седмица се опитвам да кача снимки в галерия и нестава,какво ли не пробвах...
Затова качвам тук снимките:
две снимки от подбалканския откадето минахме:

снимка от пътя към самия язовир:

разпъване на лагера(аз и женами):

гледка от лагера:

артилерията
:

вечерта:

хубави места за риболов:

на дъно по две излизаха:

китайките
:

Немската сила VW
:

а сега да разкажа за излета:
До язовира стигнахме за 1:30-2:00часа влезнахме откъм гара Копривщица,пътя до язовира на места е по скоро за 4х4 или верижни машини,с Голфа нямахме много проблеми но с Пасата на аверчето беше друго-на 2-3пъти заставаше на кантар(задна лява и предна дясна гуми в въздуха и обратното)криво ляво стигнахме.В крайна сметка се оказа че объркахме пътя и се озовахме от другата страна на язовира но всеки знае какво чувство те обзема като видиш водата и как ти замъглява разсъдака.Това стана и с нас установихмесе на място което впоследствие се оказа много ялово,но какво да се прави не ни се местеха палатки,тенти и други глупости.Стига с незгодите сега да кажа за риболова:
Като цяло на плувка-червеноперка,на дъно-пак червеноперка.На торен,бял,тесто,жито,царевица-червеноперка.Аз направо се учудих толкова череноперка не бях хвашал,имаше и каракуда,кустур и 2-3кефалчета и за наше учудване само една слънчевка.....и доста уклей на цапалото.(а толкова се надявахме на някое шаранче на дъното но уви)....пробвахме и за щука с воблер,блесни и на плувка с рибе но нямахме слука.
Разпитах един местен щукар(поне за щука беше тръгнал в този ден).Той ми каза че от 3-4дни изпускат язовира и рибата се е отдръпнала,тогава се усетих че бяхме на по плитко място(на10-15м.от брега беше 2-3м.)-нещо като залив близо до устието на река и защо няма много риба при нас.Разпитах го за всичко което се сетих(инфото ми струваше 5-6цигари,макар че чичката при всяка цигара която ми искаше да ме убеждаваше че ги бил отказал ама... ) Имало всякъв вид риба(забравих да го питам за толстолоб)разясни ми че давало много платика на тесто с много тънак повод и малка кука(ама аз вече бях употребил тестото),келн(кефал) пипал изключително само на пиявица,излзали добри щуки но рядко и то само на определени места(около трастиката),имало шаран,сом,пастърва.....
Ааа питах го и как седи въпроса с браконйерите:Каза че имало доста строг контрол на язовира,имало няколко опита за мрежи при които по единия браконйер даже стреляли но оня бил на отрсрешния бряг и се покрил в гората(и аз съм склонен да вярвам защото като разпъвахме палатката намерих 3 гилзи от карабина)имало и 2-3 бомбаджий ама изчезнали.Разказа ми и куриозни истории с шефа на месното горско който често ходел там за риба...
Имало асфалтов път от Антон който водел до хубави места за къмпинг от горната страна на язовира,кадето трябваше да сме и ние ама кой не гледа е така оказа се че на едно място сме изпуснали десен завой.....
видях 2 човека с парашути които нищо не хванаха...
Последния ден се разходих(с една пръчка,кутийка бял и една торен)минах през 2-3 залива(завет,шарена сянка,надвиснали дървета,по дъното паднали листа абе рай за клена) пълни с кленове,хвърлях няколко пъти но излизаха само дребни-10-12см.и веднага ги връщах да викат "татко" и "мама" ама не ги извикаха ...а в водата се виждаха доста едри татковци.....
Като цяло добре изкарахме въпреки не многото риба,и това че не се наспахме с прятеля защото жените ги беше шубе и ни изритаха от палатката да пазиме,все пак и двамата сме били войници и веднага разпределихме смените за караула -1ва смяна:00:00-02:30/2ра смяна 02:30-05:00 и в 05:10 хващаме въдиците та за 3 дни(2нощи) сме спали 5часа...
Затова качвам тук снимките:
две снимки от подбалканския откадето минахме:

снимка от пътя към самия язовир:

разпъване на лагера(аз и женами):

гледка от лагера:

артилерията

вечерта:

хубави места за риболов:

на дъно по две излизаха:

китайките

Немската сила VW

а сега да разкажа за излета:
До язовира стигнахме за 1:30-2:00часа влезнахме откъм гара Копривщица,пътя до язовира на места е по скоро за 4х4 или верижни машини,с Голфа нямахме много проблеми но с Пасата на аверчето беше друго-на 2-3пъти заставаше на кантар(задна лява и предна дясна гуми в въздуха и обратното)криво ляво стигнахме.В крайна сметка се оказа че объркахме пътя и се озовахме от другата страна на язовира но всеки знае какво чувство те обзема като видиш водата и как ти замъглява разсъдака.Това стана и с нас установихмесе на място което впоследствие се оказа много ялово,но какво да се прави не ни се местеха палатки,тенти и други глупости.Стига с незгодите сега да кажа за риболова:
Като цяло на плувка-червеноперка,на дъно-пак червеноперка.На торен,бял,тесто,жито,царевица-червеноперка.Аз направо се учудих толкова череноперка не бях хвашал,имаше и каракуда,кустур и 2-3кефалчета и за наше учудване само една слънчевка.....и доста уклей на цапалото.(а толкова се надявахме на някое шаранче на дъното но уви)....пробвахме и за щука с воблер,блесни и на плувка с рибе но нямахме слука.
Разпитах един местен щукар(поне за щука беше тръгнал в този ден).Той ми каза че от 3-4дни изпускат язовира и рибата се е отдръпнала,тогава се усетих че бяхме на по плитко място(на10-15м.от брега беше 2-3м.)-нещо като залив близо до устието на река и защо няма много риба при нас.Разпитах го за всичко което се сетих(инфото ми струваше 5-6цигари,макар че чичката при всяка цигара която ми искаше да ме убеждаваше че ги бил отказал ама... ) Имало всякъв вид риба(забравих да го питам за толстолоб)разясни ми че давало много платика на тесто с много тънак повод и малка кука(ама аз вече бях употребил тестото),келн(кефал) пипал изключително само на пиявица,излзали добри щуки но рядко и то само на определени места(около трастиката),имало шаран,сом,пастърва.....
Ааа питах го и как седи въпроса с браконйерите:Каза че имало доста строг контрол на язовира,имало няколко опита за мрежи при които по единия браконйер даже стреляли но оня бил на отрсрешния бряг и се покрил в гората(и аз съм склонен да вярвам защото като разпъвахме палатката намерих 3 гилзи от карабина)имало и 2-3 бомбаджий ама изчезнали.Разказа ми и куриозни истории с шефа на месното горско който често ходел там за риба...
Имало асфалтов път от Антон който водел до хубави места за къмпинг от горната страна на язовира,кадето трябваше да сме и ние ама кой не гледа е така оказа се че на едно място сме изпуснали десен завой.....
видях 2 човека с парашути които нищо не хванаха...
Последния ден се разходих(с една пръчка,кутийка бял и една торен)минах през 2-3 залива(завет,шарена сянка,надвиснали дървета,по дъното паднали листа абе рай за клена) пълни с кленове,хвърлях няколко пъти но излизаха само дребни-10-12см.и веднага ги връщах да викат "татко" и "мама" ама не ги извикаха ...а в водата се виждаха доста едри татковци.....
Като цяло добре изкарахме въпреки не многото риба,и това че не се наспахме с прятеля защото жените ги беше шубе и ни изритаха от палатката да пазиме,все пак и двамата сме били войници и веднага разпределихме смените за караула -1ва смяна:00:00-02:30/2ра смяна 02:30-05:00 и в 05:10 хващаме въдиците та за 3 дни(2нощи) сме спали 5часа...
Последно промяна от CERRUTI на Пон Юли 16, 2007 11:17 pm, променено общо 1 път.
- ivan_yo
- разбира нещата
Няма такава гара Душанци. Вие пристигнахте откъм гара Копривщица.Малко преди да спрете на бивака който си избрахте ме попитахте за място за палатки. А аз тъкмо бях горе до мойта лада -цвят сахара.http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t ... c&start=60CERRUTI написа:То аз от самото начало си знаех че ще е излет на експериментитеи за това поне се опитах да събера информация за язовира за да помогна поне на колегите които имат желание да го посетят и им е за първи път.....надявам се да съм бол полезен...
Последно промяна от ivan_yo на Пон Юли 16, 2007 8:06 pm, променено общо 4 пъти.
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
- ivan_yo
- разбира нещата
Това едруг път но той емного по рано . Трябвало е да влезнете в Антон и да попитате как да стигнете на залива ,(там муказват ДАЛБОЧИЦА) ПРИ ВИЛАТА НА ЛОВНОТО ЛИ Е НА ГОРСКОТО ЛИЕ И АЗ НЕМОГА ДА ТИ КАЖА
. Но този път е както писах по-горе, от АНТОН. НО НЕ МИСЛЯ ЧЕ ТАМ СТЕ ЩЕЛИ ДА СТЕ НА ПО-ДОБРО МЕСТО ОТ ТУК КАДЕТО БЯХТЕ. А пък по-надоло има още по красиви и удобни места на които обаче с автомобил не евъзможно. и сенчести места за реболов за през целия ден , и ивици дори за плаж хубави поляни.

ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
- CERRUTI
- сериозен играч
Да,аз се разходих на там по патеката която минава през 2 малко залива и стига до един по-голям.....страхотни местенца...ivan_yo написа:Това едруг път но той емного по рано . Трябвало е да влезнете в Антон и да попитате как да стигнете на залива ,(там муказват ДАЛБОЧИЦА) ПРИ ВИЛАТА НА ЛОВНОТО ЛИ Е НА ГОРСКОТО ЛИЕ И АЗ НЕМОГА ДА ТИ КАЖА. Но този път е както писах по-горе, от АНТОН. НО НЕ МИСЛЯ ЧЕ ТАМ СТЕ ЩЕЛИ ДА СТЕ НА ПО-ДОБРО МЕСТО ОТ ТУК КАДЕТО БЯХТЕ. А пък по-надоло има още по красиви и удобни места на които обаче с автомобил не евъзможно. и сенчести места за реболов за през целия ден , и ивици дори за плаж хубави поляни.
![]()
Също да ти кажа там кадето бяхме на края на пътя(има една малка бетонна стена също става за палатка даже мисля че е и по добре от нащо място....равно,колите да теб,по хубаво място за риболов......
- Ivan Hadgiev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
ех каква носталтия ме налегна сега, само като гледам снимките и чета писаното ми иде да тръгна за Душанци, бил съм на този язовир като войник през далечната 1986 г., спомням си че минавахме през село Душанци, през един тесен път и стигахме до стената някъде, имаше плаж с много мацки, нали сме били войници само това сме гледали, тогава още не бях запален рибар и хич не съм и гледал за риболов а само за пичколов, ех спомени спомени, хубав край с хубави места, кръчми и много красиви и добри хора, да са живи и здрави, това водопадче е близо до гара Копривщица покрай едно ханче беше май.... на подбалканския път, ех що пиене е падало там с аверите ми Александър Брейчев от София, Стойко Панов от Пловдив ....... къде сте сега бре приятели .............
Над водопада липсва само триетажна вила!
Споко,ако не тая,то поне другата година все ще се намери някой да се излъже и да застрои!
Много е красиво на Душанци и репортажът е на ниво.Радвам се,че местните си пазят "имането" и не допускат крадци/бракониери/!
Балканджиите,са си балканджии и нема лабаво.И Жеков вир е много красив и чист по брега.Нищо,че водата е по Менделеев!
Рибата,също!