Душанци-Юли 08-10,2007

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Душанци-Юли 08-10,2007

Мнение от CERRUTI »

Немога да определя излета като много успешен откъм риба и прекарване но не е и неуспешен.Закаснях с темата защото от една седмица се опитвам да кача снимки в галерия и нестава,какво ли не пробвах...
Затова качвам тук снимките:
две снимки от подбалканския откадето минахме:
Изображение Изображение
снимка от пътя към самия язовир:
Изображение
разпъване на лагера(аз и женами):
Изображение Изображение
гледка от лагера:
Изображение
артилерията :) :
Изображение Изображение Изображение
вечерта:
Изображение Изображение Изображение
хубави места за риболов:
Изображение Изображение
на дъно по две излизаха:
Изображение
китайките ;) :
Изображение
Немската сила VW 8) :
Изображение
а сега да разкажа за излета:
До язовира стигнахме за 1:30-2:00часа влезнахме откъм гара Копривщица,пътя до язовира на места е по скоро за 4х4 или верижни машини,с Голфа нямахме много проблеми но с Пасата на аверчето беше друго-на 2-3пъти заставаше на кантар(задна лява и предна дясна гуми в въздуха и обратното)криво ляво стигнахме.В крайна сметка се оказа че объркахме пътя и се озовахме от другата страна на язовира но всеки знае какво чувство те обзема като видиш водата и как ти замъглява разсъдака.Това стана и с нас установихмесе на място което впоследствие се оказа много ялово,но какво да се прави не ни се местеха палатки,тенти и други глупости.Стига с незгодите сега да кажа за риболова:
Като цяло на плувка-червеноперка,на дъно-пак червеноперка.На торен,бял,тесто,жито,царевица-червеноперка.Аз направо се учудих толкова череноперка не бях хвашал,имаше и каракуда,кустур и 2-3кефалчета и за наше учудване само една слънчевка.....и доста уклей на цапалото.(а толкова се надявахме на някое шаранче на дъното но уви)....пробвахме и за щука с воблер,блесни и на плувка с рибе но нямахме слука.
Разпитах един местен щукар(поне за щука беше тръгнал в този ден).Той ми каза че от 3-4дни изпускат язовира и рибата се е отдръпнала,тогава се усетих че бяхме на по плитко място(на10-15м.от брега беше 2-3м.)-нещо като залив близо до устието на река и защо няма много риба при нас.Разпитах го за всичко което се сетих(инфото ми струваше 5-6цигари,макар че чичката при всяка цигара която ми искаше да ме убеждаваше че ги бил отказал ама... ) Имало всякъв вид риба(забравих да го питам за толстолоб)разясни ми че давало много платика на тесто с много тънак повод и малка кука(ама аз вече бях употребил тестото),келн(кефал) пипал изключително само на пиявица,излзали добри щуки но рядко и то само на определени места(около трастиката),имало шаран,сом,пастърва.....
Ааа питах го и как седи въпроса с браконйерите:Каза че имало доста строг контрол на язовира,имало няколко опита за мрежи при които по единия браконйер даже стреляли но оня бил на отрсрешния бряг и се покрил в гората(и аз съм склонен да вярвам защото като разпъвахме палатката намерих 3 гилзи от карабина)имало и 2-3 бомбаджий ама изчезнали.Разказа ми и куриозни истории с шефа на месното горско който често ходел там за риба...
Имало асфалтов път от Антон който водел до хубави места за къмпинг от горната страна на язовира,кадето трябваше да сме и ние ама кой не гледа е така оказа се че на едно място сме изпуснали десен завой.....
видях 2 човека с парашути които нищо не хванаха...
Последния ден се разходих(с една пръчка,кутийка бял и една торен)минах през 2-3 залива(завет,шарена сянка,надвиснали дървета,по дъното паднали листа абе рай за клена) пълни с кленове,хвърлях няколко пъти но излизаха само дребни-10-12см.и веднага ги връщах да викат "татко" и "мама" ама не ги извикаха ...а в водата се виждаха доста едри татковци.....
Като цяло добре изкарахме въпреки не многото риба,и това че не се наспахме с прятеля защото жените ги беше шубе и ни изритаха от палатката да пазиме,все пак и двамата сме били войници и веднага разпределихме смените за караула -1ва смяна:00:00-02:30/2ра смяна 02:30-05:00 и в 05:10 хващаме въдиците та за 3 дни(2нощи) сме спали 5часа...
Последно промяна от CERRUTI на Пон Юли 16, 2007 11:17 pm, променено общо 1 път.
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

При тая красота как въобще се сети за въдици!!!! :smt082
Чудесен излет..поздравления :smt023
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
Аватар
MAESTROTO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MAESTROTO »

Е,браво,завиждам ви благородно за излета.Красиви места сред природата,имало е кълване,пробвали сте и много видове стръв и тактики.
Кефа цена няма!
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

То аз от самото начало си знаех че ще е излет на експериментите :) и за това поне се опитах да събера информация за язовира за да помогна поне на колегите които имат желание да го посетят и им е за първи път.....надявам се да съм бил полезен...
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

CERRUTI написа:То аз от самото начало си знаех че ще е излет на експериментите :) и за това поне се опитах да събера информация за язовира за да помогна поне на колегите които имат желание да го посетят и им е за първи път.....надявам се да съм бол полезен...
Няма такава гара Душанци. Вие пристигнахте откъм гара Копривщица.Малко преди да спрете на бивака който си избрахте ме попитахте за място за палатки. А аз тъкмо бях горе до мойта лада -цвят сахара.http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t ... c&start=60
Последно промяна от ivan_yo на Пон Юли 16, 2007 8:06 pm, променено общо 4 пъти.
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Дам спомних си ладата:)да за гарата просто не и знех името и мислех че е гара Душанци........а да те питам нали близо кадето те срешнахме има път на дясно за другата страна на язовира?
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

не няма такъв Познавам язовира на пръсти
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

ivan_yo написа:не няма такъв Познавам язовира на пръсти
Е уж стар рибар ни упъти като тръгвахме от Сф. .... а за асфалтовия път от Антон?
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Това едруг път но той емного по рано . Трябвало е да влезнете в Антон и да попитате как да стигнете на залива ,(там муказват ДАЛБОЧИЦА) ПРИ ВИЛАТА НА ЛОВНОТО ЛИ Е НА ГОРСКОТО ЛИЕ И АЗ НЕМОГА ДА ТИ КАЖА :roll: . Но този път е както писах по-горе, от АНТОН. НО НЕ МИСЛЯ ЧЕ ТАМ СТЕ ЩЕЛИ ДА СТЕ НА ПО-ДОБРО МЕСТО ОТ ТУК КАДЕТО БЯХТЕ. А пък по-надоло има още по красиви и удобни места на които обаче с автомобил не евъзможно. и сенчести места за реболов за през целия ден , и ивици дори за плаж хубави поляни. :wink: :wink:
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

ivan_yo написа:Това едруг път но той емного по рано . Трябвало е да влезнете в Антон и да попитате как да стигнете на залива ,(там муказват ДАЛБОЧИЦА) ПРИ ВИЛАТА НА ЛОВНОТО ЛИ Е НА ГОРСКОТО ЛИЕ И АЗ НЕМОГА ДА ТИ КАЖА :roll: . Но този път е както писах по-горе, от АНТОН. НО НЕ МИСЛЯ ЧЕ ТАМ СТЕ ЩЕЛИ ДА СТЕ НА ПО-ДОБРО МЕСТО ОТ ТУК КАДЕТО БЯХТЕ. А пък по-надоло има още по красиви и удобни места на които обаче с автомобил не евъзможно. и сенчести места за реболов за през целия ден , и ивици дори за плаж хубави поляни. :wink: :wink:
Да,аз се разходих на там по патеката която минава през 2 малко залива и стига до един по-голям.....страхотни местенца...
Също да ти кажа там кадето бяхме на края на пътя(има една малка бетонна стена също става за палатка даже мисля че е и по добре от нащо място....равно,колите да теб,по хубаво място за риболов......
Аватар
Ivan Hadgiev
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Ivan Hadgiev »

ех каква носталтия ме налегна сега, само като гледам снимките и чета писаното ми иде да тръгна за Душанци, бил съм на този язовир като войник през далечната 1986 г., спомням си че минавахме през село Душанци, през един тесен път и стигахме до стената някъде, имаше плаж с много мацки, нали сме били войници само това сме гледали, тогава още не бях запален рибар и хич не съм и гледал за риболов а само за пичколов, ех спомени спомени, хубав край с хубави места, кръчми и много красиви и добри хора, да са живи и здрави, това водопадче е близо до гара Копривщица покрай едно ханче беше май.... на подбалканския път, ех що пиене е падало там с аверите ми Александър Брейчев от София, Стойко Панов от Пловдив ....... къде сте сега бре приятели .............
Troli

Мнение от Troli »

Над водопада липсва само триетажна вила! :wink: :D :D :D Споко,ако не тая,то поне другата година все ще се намери някой да се излъже и да застрои! :D :D :D Много е красиво на Душанци и репортажът е на ниво.Радвам се,че местните си пазят "имането" и не допускат крадци/бракониери/! :wink: Балканджиите,са си балканджии и нема лабаво.И Жеков вир е много красив и чист по брега.Нищо,че водата е по Менделеев! :D :D :D Рибата,също! :D :D :D
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”