Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от Radoy »

tegov86 написа:Колеги дайте информация за язовир Искър. Тръгнаха ли костурите и уклеите :) .

Не ! ... пълен мъртвилник е този язовир насочисе към някой друг край ... тук на Искаро нема нищо ...
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Radoy написа:
tegov86 написа:Колеги дайте информация за язовир Искър. Тръгнаха ли костурите и уклеите :) .

Не ! ... пълен мъртвилник е този язовир насочисе към някой друг край ... тук на Искаро нема нищо ...
Незнам за коя част на Искъра става дума,но вчера на Щъркела излизаше уклей,дребен ,чат пат и някой добър.Сутринта в мъглата се обадиха и някой костури,а народ колко искаш :wink: :D Водата много спаднала.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
fatije
новобранец
новобранец

Мнение от fatije »

Колеги някои знаели какво се случва на мелниците?
DGK
новобранец
новобранец

Мнение от DGK »

SMRIK написа:На Негован платеното 3 пастърви до към 10.30 - 11.00ч . и изведнъж рибата се отряза като бита с ''ток'' , а хем си калвеше на всички колеги и отраз ГРЕДА.Незнам какво да мисля. Колега посещаващ водоема редовно каза че било често срещано явление
Имам наблюдения, че това се случва и на Герман, където надали някой прави шашми, за да хванеш по-малко риба. Кълве, после я няма 2-3 часа, после пак и така. Спореед мен това поведение на рибата е нормално.
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

fatije написа:Колеги някои знаели какво се случва на мелниците?
Да, строят мелници.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
lube
новобранец
новобранец

Мнение от lube »

остана ли някаква щука на панч.платеното? :D
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

iv4o_pif4o написа:Пътувах извън Сф. посока Благоевград и преди отбивката за Дрен видях табела : "Спортен риболов " . Някакви идеи......
Язовирчето е платено. Площта му е около 5-6 декара. Не съм го посещавал от две години, но по-рано имаше перка, шаранчета, каракудки, клен. Чух, че и пъстърви пускали няколко пъти през този период, но само това ми е инфото за сега. Това е малкия язовир - срещу ханчето. Казвам "малкия", защото някои му викат и "малкия Дикански", а той си е повече Дренски. Имаше и тема за него във форума. В нея има повече инфо.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
suntsu
новобранец
новобранец

Мнение от suntsu »

lube написа:остана ли някаква щука на панч.платеното? :D
От сутринта до 15 часа - един колега около 3 кг на тапа, аз 1,6 на воблер, и един друг колега 3 писалки в плитката част на някакви странни блесни - или летяха то 60 метра или по 5. Жалкото е, че имаше 4-5 писалки в садката на касата и ги продадоха на някакъв гражданин, дошъл да си купи риба. Нямаха и по половин кило.
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от akoto13 »

Ходих до Огняново,но не останах много изненадан от резултата-капо,валат,трагедия,нямах и почукване.Последните ми две ходения там са такива.Преди това поне изкарвах по някое рибе.Вече го отписвам тотално.Другата седмица съм на Сопот.Около София просто вече става само за отбиване на номера.Всичко е обезрибено здраво.Поне според мене.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Днес с колегата niki71 врътнехме едно класическо капо на Негован :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , колеги бяха изкарали 1 щучка и няколо костура .
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

akoto13 написа:Ходих до Огняново,но не останах много изненадан от резултата-капо,валат,трагедия,нямах и почукване.Последните ми две ходения там са такива.Преди това поне изкарвах по някое рибе.Вече го отписвам тотално.Другата седмица съм на Сопот.Около София просто вече става само за отбиване на номера.Всичко е обезрибено здраво.Поне според мене.

Пиши на ЛС какъв е резултата от Сопот,че мисля ако се оправи (слънчево време) към края на ноември да го посетя ?

Просто от две седмици насам май около София всеки е пълен валат ? то не беха Богров,то не беше Искър ... всякакви знайни и незнайни водоеми ... :butthead:
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Може и в темата за Сопот да пише колегата :wink: ,не че и там има добри отзвуци напоследък.Вярно е ,че са намалели доста рибнита запаси около София/а и не само/,но и времето си казва думата.Това застудяване ,трайно ,нормално за сезона ,оказа влияние върху мирните риби,изтича времето на язовирите,идва ред на реките :) Хищниците би трябвало да са активни ,но много вода ,а малко риба,някъде имат слука на костур,уклей ,бабушки,но трудна работа.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
tegov86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tegov86 »

Не съм съгласен, че около София не излиза риба. Днес бях на Щъркела, но разбира се на грешното място и нямах и кълване даже, докато колегите от страната на ресторанта хващаха от "искърските скумрии". Пробвах какво ли не, но рибата кълвеше само от понтона, до скалите в ляво от него. Костура го няма никакъв.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Колеги, проблема около София не е във водоемите. Ако ви прави впечатление, за доста водоеми (не само Софийски) положението е същото. Няма активност на рибоците от доста време. Доста колеги го регистрират. Просто тази година нещо става! Какво - не е ясно (поне за мен). Но със сонар засичам на водоемите наличието на риба, но не иска и не иска. Причината - нова тема за разсъждение. Инцидентните успехи за конкретни водоеми са в графата - изключения. Говоря, като цяло за водоемите около София (а и не само).

п.п.: прегледайте доста от постовете не само в тази тема (от м. юли до сега). Положението и за регионите е аналогично ( с малки изключения).
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
lube
новобранец
новобранец

Мнение от lube »

suntsu написа:
lube написа:остана ли някаква щука на панч.платеното? :D
От сутринта до 15 часа - един колега около 3 кг на тапа, аз 1,6 на воблер, и един друг колега 3 писалки в плитката част на някакви странни блесни - или летяха то 60 метра или по 5. Жалкото е, че имаше 4-5 писалки в садката на касата и ги продадоха на някакъв гражданин, дошъл да си купи риба. Нямаха и по половин кило.
Съгласен съм и аз така миналата седмица едната ми беше около 400гр още докат казвях че я връщам я сложиха в торбата на 1 човек
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”