Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Каква е разликата между Zauber и Soron
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Каква е разликата между Zauber и Soron
На няколко места срещам, че двете макари си приличат или са идентични. Въпросът ми е:
Ако двете макари са идентични или една макара с различни марки на какво се дължи разликата в теглата на Zauber 1000 (280 гр.) и Soron SX 10 (225 гр.)?
Ако двете макари са идентични или една макара с различни марки на какво се дължи разликата в теглата на Zauber 1000 (280 гр.) и Soron SX 10 (225 гр.)?
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Каква е разликата между Zauber и Soron
Аз лично никъде не съм срещнал мнение да си приличат или да са индентични . Просто се препоръчват като много добри модели в съответният ценови клас . В смисъл доста по-добри от Шимано или Дайва за тези пари 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аха, значи нямат нищо общо по между си.
А каква е разликата между двата Сорона - STX и SX освен броя на лагерите?
Каква е причината STX да е с 5гр. по-лек при положение че има с 4бр. лагери в повече от SX?

А каква е разликата между двата Сорона - STX и SX освен броя на лагерите?
Каква е причината STX да е с 5гр. по-лек при положение че има с 4бр. лагери в повече от SX?
-
- научил се да хвърля
Max drag показателя също е малко по-голям на STX. До скоро имах sx20 и впечатленията ми са хубави.
Здравейте колега, ползвам от месец юни тази година Soron SX 10-тежи 225 гр. Soron SXT10 тежи 235 гр. И двете макари ги премерихме в магазина. Soron SXT10 въртеше по-леко, но аз се борех за всеки грам по-лека макара. Макарата не е лоша за тези пари. Куриозното в случая е че преди седмица ми довесоха от Щатите DAIWA FUEGO 2000, стария модел-произведен в Япония с цена 250 долара и да си кажа честно Soron SX 10 седи по елегантен на въдицата, независимо че и дайвата е 225 гр. по каталог.
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
И аз имам Soron STX10 , избрах го основно заради по-ниското тегло от Заубера и Ексията. Има още какво да се желае от макаричката, например от реденето на влакното, но като цяло съм доста доволен и не съжалявам изобщо за покупката.
Като изкючим по-високото тегло, мисля че Риобитата никак не и отстъпват, даже ми изглеждат по-здрави и солидни, откъдето донякъде може би е и по-високото тегло.
Но за по-лека макаричка около 220-230гр, бих избрал отново Сорона.
Като изкючим по-високото тегло, мисля че Риобитата никак не и отстъпват, даже ми изглеждат по-здрави и солидни, откъдето донякъде може би е и по-високото тегло.
Но за по-лека макаричка около 220-230гр, бих избрал отново Сорона.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Въпрос към колегите порзващи малките Сорони (Soron STX10 и Soron SX 10) с какви влакна ги ползвате и с каква издръжливост LB или диаметър?
-
- кандидат преподавател
Нямам кьорав Сорон,но за сметка на това имам по няколко Заубера,Ексии и Зестери.Не мисля,че ми трябва и Сорон-не вярвам да живея чак толкова дълго.

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз го ползвам с 5lb PowerPro на едната шпула, а на другата 8lb , пак PP .Osi написа:Въпрос към колегите порзващи малките Сорони (Soron STX10 и Soron SX 10) с какви влакна ги ползвате и с каква издръжливост LB или диаметър?
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- sme6ko83
- вече хвърля и на тежко
Някой знае ли дали някъде в Пловдив може да се пипне Soron Stx 20?