Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

За пъстърва около Рибарица.
Модератор: sapuna
За пъстърва около Рибарица.
Здравейте,
уикенда ще бъда на Рибарица и се мисля да пробвам да направя първия си риболов на пъстърва през живота. Чудя се обаче дали е активна по това време?
Поздрави
уикенда ще бъда на Рибарица и се мисля да пробвам да направя първия си риболов на пъстърва през живота. Чудя се обаче дали е активна по това време?
Поздрави

- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: За пъстърва около Рибарица.
Внимавай горският да не е активен ,че ще ти е и последен тоя излет
В момента има забрана,за пьстьрви само на платено.

На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
muerter написа:Внимавай горският да не е активен ,че ще ти е и последен тоя излет![]()

Хм, добре че пуснах пост. Даже и не съм и помислял, че може да има забрана от 1.10.2011. Мерси все пак за инфото.

- MITKO70
- кандидат преподавател
И нещо друго,част от реките ,попадат в резервата Централен Балкан,там си е забранено постоянно.
Много е важно на коя река и в кой участък ще се лови.А ,иначе няма проблем и сега,рибарника е много добър и работи постоянно. 

Всичко може,но не всеки го можe.

- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Къде може да проверим,коя планинска рекичка е разрешена и коя не?И кои участъци...съответно?
- MITKO70
- кандидат преподавател
Има карта на природен парк Централен балкан,сайт,там има инфо.Но мисля ,че около Кървавото кладенче свършва границата на резервата и на река Костина.Потърси в Гугъл 

Тва ще да да е правилния начинINCUBUS написа:Момчета,кво ви става?На бракониери ли ви се ще да се правите?kasabinho,ако не се вразумиш,ще се обадя където трябва,че и полицаи ще осигуря, и ще те гепят,та да се научиш да спазваш забраната.

Колега, в момента около Рибарица може да се лови на платените водоеми, мисля че са един или два. За риболов на пъстърва по реките ще трябва да изчакаш до 1 февруари, когато откриват сезона. От личен опит обаче мога да ти кажа, че активният риболов на пъстърва в този регион започва от втората половина на април, когато снежните води вече са се оттекли, а нивото на реките в същото време е достатъчно високо. На платените в момента може да се лови американка. Наслука!kasabinho написа:Здравейте,
Поздрави
Благодаря много за информацията колега. Ето това вече е наистина смислен коментар.Бат Стан написа:Колега, в момента около Рибарица може да се лови на платените водоеми, мисля че са един или два. За риболов на пъстърва по реките ще трябва да изчакаш до 1 февруари, когато откриват сезона. От личен опит обаче мога да ти кажа, че активният риболов на пъстърва в този регион започва от втората половина на април, когато снежните води вече са се оттекли, а нивото на реките в същото време е достатъчно високо. На платените в момента може да се лови американка. Наслука!kasabinho написа:Здравейте,
Поздрави

- MITKO70
- кандидат преподавател
Колегата Бат Стан е известен спинингист,може да му вярваш на всичко което казва за пъстървата 

Като падне забраната от Февруари ,най-добрите места за пъстърва на спининг по р.Бели Вит
в с.Рибарица са във вира под хотела на "Италианката" и вира под бар "Еделвайс" на Стоян.
Да не забравяме все пак,че Рибарица е дълга 13-14 км и има доста вирове,където успех
съм имал само на скакалец,и живо рибе най-вече за последните 12-13 години.
Момче от Тетевен беше уловило 6 /шест/килограмова пъстърва в Рибарица и беше на първа
страница по риболовните ни вестници.Даже мисля,че спечели и награда за улова си.
в с.Рибарица са във вира под хотела на "Италианката" и вира под бар "Еделвайс" на Стоян.
Да не забравяме все пак,че Рибарица е дълга 13-14 км и има доста вирове,където успех
съм имал само на скакалец,и живо рибе най-вече за последните 12-13 години.
Момче от Тетевен беше уловило 6 /шест/килограмова пъстърва в Рибарица и беше на първа
страница по риболовните ни вестници.Даже мисля,че спечели и награда за улова си.
На сайта на ИАРА - раздел Административни дейности - Заповеди на министъра - гледаш Заповед за целогодишна забрана - там са изброени забранените реки и участъци. Излиза нова всяка година. Доста е тъпа, но трябва да се спазва.trepachoo написа:Къде може да проверим,коя планинска рекичка е разрешена и коя не?И кои участъци...съответно?
Отделно гледаш по карти - границите на Природни и Национални Паркове. Прочиташ програмите за управление на съответния парк - защото в някои от тях риболовът е разрешен. В повечето паркове има даже конна охрана - въоръжена. Не пробвайте там.
Малко майтап, който си е истина - и стига сте ги разпраяли мойте реки, че ша зема и аз да науча некоя!!!
Земете се спрете навреме, че ша стане късно.
Поздрави и наслука
-
- новобранец
Здравей колега!kasabinho написа:Здравейте,
Поздрави
Не ходи по реката.Глобите не си струват удоволствието,а екземплярите няма да ти харесат.Опитай в платените водоеми.Има доста такива.Можеш да пробваш на муха (под дърветата ) а ако няма такива,направо слагай по-дебел бял червей ( по възможност дървесен ) или няколко малки от магазина

Срещат се риби до около 700-900 грама.Казвам ти го от личен опит.Можеш и да си закупиш улова ако желаеш.Страхотни са.Пробвахме ги на няколко пъти

-
- ще става разбирач
развъдника също работи от механа Стара Рибарица (където приготвят чудна пъртърва) нагоре към балкана няма и километър