Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Salmo DIAMOND DROP SHOT Spin
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Salmo DIAMOND DROP SHOT Spin
Здравеите колеги.Запалих се по спининговиа риболов и за сега сам се спрял на тази вадица. Моля за вашето мнение и савети. Тряабва ми за риболов на пастърва,кефал,костур и бяала риба.
Благодаря предварително.

- maranzika
- сериозен играч
Re: Salmo DIAMOND DROP SHOT Spin
И това всичкото искаш да го ловиш с една единствена пръчка?Venkooo написа:за риболов на пастърва,кефал,костур и бяла риба.

-
- вече хвърля и на тежко
Моето лично мнение е , че с една въдица неможеш
да ловиш тези няколко вида риба .
Наслука.
да ловиш тези няколко вида риба .
Наслука.
Ще я ползвам предимно за бяла.
Препоръчвам ти Фор макс, 2.7 м, не ми вади да в момента за точния модел. Акцията е 10-30 гр.Около 55 лв., има я в повечето магазини, няма смисъл да се набутваш за скъпи модели
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Rex Hunt_1
- новобранец
Споделям мнението на колегата Naskobo. Фирмата е Formax, а модела е Striker, дължините са от 2,1-2,4-2,7-3,0m. Няма да съжаляваш! Успех! 

Yours,
Rex Hunt
Rex Hunt
Мерси колеги.Ще я пробвам,наслука на всички 

- Vid
- кандидат преподавател
За въдицата за която питаш нямам впечатления, но ако искаш да ловиш бяла риба на джиг, мисля, че предложената от колегите по-горе не е удачен вариант. За дроб шот и работа със силиконови примамки ти е нужна много чувствителна въдица т.е. бърза пръчка с плътен връх-жило. Акцията трябва да е около 5-40.
Ако пък си търсиш нещо "универсално и всесезонно" и този Formax може да ти свърши работа.
Ако пък си търсиш нещо "универсално и всесезонно" и този Formax може да ти свърши работа.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- вече хвърля и на тежко
Пич, сигурен ли си че знаеш какво пишеш?Vid написа:За дроб шот и работа със силиконови примамки ти е нужна много чувствителна въдица т.е. бърза пръчка с плътен връх-жило. Акцията трябва да е около 5-40.
- Vid
- кандидат преподавател
Абсолютно.. Ако ще практикуваш лек дроб шот с олово на края на линията 5-10 гр. ти е нужна точно пръчка с жило - ако не усетиш кълването на дребните бодливци, поне ще го видиш на върха на пръчката. В допълнение, стандартните джиг глави за риболов от брега в БГ водоемите са 5-20 гр., в зависимост от силикона и дълбочината на която ловим. Аз лично използвам приблизително - до 2-3 м. дълбочина - 6 гр., до 5-8 м. - 10 гр., над това 15-20 гр. глави.nabeden ribar написа:Пич, сигурен ли си че знаеш какво пишеш?Vid написа:За дроб шот и работа със силиконови примамки ти е нужна много чувствителна въдица т.е. бърза пръчка с плътен връх-жило. Акцията трябва да е около 5-40.
Сенека
Сенека
-
- вече хвърля и на тежко
Друго имах впредвид- акция 5-40 определеля строго параболичен строй, такова животно може да има при мачовите пръчки и то при най-качествените. Т.е. няма бърза пръчка с акция 5-40! Това е парадокс.
-
- вече хвърля и на тежко
Колеги, няма единен и общовалиден измерител за "строй" и затова всеки происводител сам градира продукцията си.
Ние можем само и единствено да се доверим на градирането на доказали се производители, което пък е правопропорционално на цената на продукцията им - колкото са по-утвърдени, толкова градирането е по-точно и толкова цената на продукцията им е по-висока.
А понеже в случая се говори за различни от доказали се производители, по-меродавно ще е личното усещане, а не написаното. (то не че иначе не е меродавно де - все пак хората имат различни предпочитания и изисквания, но не пиша за това ).
Друга е темата с какъв връх е въдицата.
За мен всякакви други приложения на плътен връх, освен при ул спининг въдици, са неуместни.
А и ако целта е "да се виждат" кълванетата, а не да се усещат, без лоши чувства, но... монтирайте си един кивок на някоя непретенциозна въдица и приятно гледане.
По темата:
Ние можем само и единствено да се доверим на градирането на доказали се производители, което пък е правопропорционално на цената на продукцията им - колкото са по-утвърдени, толкова градирането е по-точно и толкова цената на продукцията им е по-висока.
А понеже в случая се говори за различни от доказали се производители, по-меродавно ще е личното усещане, а не написаното. (то не че иначе не е меродавно де - все пак хората имат различни предпочитания и изисквания, но не пиша за това ).
Друга е темата с какъв връх е въдицата.
За мен всякакви други приложения на плътен връх, освен при ул спининг въдици, са неуместни.
А и ако целта е "да се виждат" кълванетата, а не да се усещат, без лоши чувства, но... монтирайте си един кивок на някоя непретенциозна въдица и приятно гледане.

По темата:
Колега, ако намериш такава, вземи една и за мен....за риболов на пастърва,кефал,костур и бяла риба.
- Vid
- кандидат преподавател
Никакъв парадокс не е. Аз съм точно на обратното мнение, защото бързите пръчки притежават твърда и здрава бланка и по гъвкав връх, което позволява замятане на примамки в по-широк диапазон, като при по-леките изхвърлянето става само с върха, а с по-тежките се натоварва и останалата бланка, докато параболика играе само с една част - цялата бланка и това стеснява акцията му.nabeden ribar написа:Друго имах впредвид- акция 5-40 определеля строго параболичен строй, такова животно може да има при мачовите пръчки и то при най-качествените. Т.е. няма бърза пръчка с акция 5-40! Това е парадокс.
Слагам две снимки на една въдица за DROP SHOT Spin, виж акцията (според мен е 3-30, не съм я натоварвал на максимум, но 15гр. глави летят на 70м., добре работи и с 5гр.) и прецени строя на пръчката.

Личното ми мнение: много здрава, чувствителен връх отчитащ и най-дребното кълване, но и липсва нужната чувствителност "в ръката".
Сенека
Сенека
Salmo supreme Jigger medium 2.70 . Това е отличен избор, от скоро я имам и съм много доволен. Цената е около 50 лв.