Помощ

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
cherep
новобранец
новобранец
Мнения: 55
Регистриран на: Сря Юли 20, 2011 3:23 pm

Помощ

Мнение от cherep »

Колеги помагайте.Днес жената купила едно толупче около 2,5 кг.И иска да го правим на тава цяло. :? Аз до сега винаги съм го пържел.Ако може споделете някоя рецепта :) :drinkers:
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 359
Регистриран на: Вто Мар 01, 2011 8:57 am
Местоположение: Варна

Re: Помощ

Мнение от недялко радков »

Напълни му корема с лук и магданоз 1:1,покрий го с резени домати и лимон,отделно запържи лук.Като омекне лука добави 1 лъжичка червен пипер и веднага след това2-3 настъргани домата(може консерва).Като поизври сока от доматите сипи 100 гр бяло сухо вино.Това го сипваш в тавата при рибата,покриваш с фолио и във фурната на 200 градуса 40-50 мин.Сваляш фолиото и запичаш още 15-20 мин.,като поливаш със соса през 5 мин.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С БЯЛО ВИНО!
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Аватар
Petar Nedev
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 567
Регистриран на: Нед Яну 10, 2010 10:14 am
Местоположение: Кърджали
Обратна връзка:

Re: Помощ

Мнение от Petar Nedev »

недялко радков написа:Напълни му корема с лук и магданоз 1:1,покрий го с резени домати и лимон,отделно запържи лук.Като омекне лука добави 1 лъжичка червен пипер и веднага след това2-3 настъргани домата(може консерва).Като поизври сока от доматите сипи 100 гр бяло сухо вино.Това го сипваш в тавата при рибата,покриваш с фолио и във фурната на 200 градуса 40-50 мин.Сваляш фолиото и запичаш още 15-20 мин.,като поливаш със соса през 5 мин.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С БЯЛО ВИНО!
Звучи прекрасно. Записвам си я и при наличие на по едра риба(дано е тази година) ще се пробва.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”