ЗАЛОВЕНИ БРАКОНИЕРСКИ МРЕЖИ

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
real1980
новобранец
новобранец

Re: ЗАЛОВЕНИ БРАКОНИЕРСКИ МРЕЖИ

Мнение от real1980 »

браво,хванали ги... дотук добре... важното е от тук нататак какво им се случва защото след някои друг ден пак са на реката или язовира :D .. това е един омъгиосан кръг и губим само ние с вадичките...
за сметка на копувача!
Аватар
hristoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hristoogi »

И от мен едно голямо БРАВО за д -р Найденов и колегите му от Ловешки район . Дано и други ИАРА -ЖИИ последват примера им и си размърдат задниците .
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

real1980 написа:браво,хванали ги... дотук добре... важното е от тук нататак какво им се случва защото след някои друг ден пак са на реката или язовира :D .. това е един омъгиосан кръг и губим само ние с вадичките...
Не пише да са хванали някой... само мрежи са извадили... сигурно им е сложно да организират едно надблюдение на мрежите с последващо за държане на самите бракониери...?! 8)
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Нека и аз да изкажа личното си мнение.
Акция, заловени мрежи, даже заловени и бракониери. Дотук добре ами я се запитайте аджеба като толкова са дейни Ловчанлий защо някой дебеловратец продължава да пуска километри мрежи. Не се ли е уплашил че толкова мрежи ги залавят та негели неговата.
Мен ако някоя работа ми не изнася не я върша. Едва ли и тези апапи не са на моя акъл та си хвъргат парите на вятъра. Явно контрола е слаб и едва ли една две показни акции ще спрат боклуците с техните бракониерски изцепки. Наздраве :drinkers: и лека нощ.
doki503
новобранец
новобранец

Мнение от doki503 »

real1980 написа:браво,хванали ги... дотук добре... важното е от тук нататак какво им се случва защото след някои друг ден пак са на реката или язовира :D .. това е един омъгиосан кръг и губим само ние с вадичките...
слушай бе пич явно ти си от постоянно мрънкащите и недоволни хора в тази държава. на теб не ти ли е ясно че всяко едно усилилие срещу негативните явления в нашия живот трябва да се адмирира и това да мотивира хората да работят още по добре.какво толкова си недоволен от контролните органи и защо не отправиш своите въпроси и критични бележки към тези които пускат мрежи и се опитват по този архаичен начин да се препитават. кажи им ,че това не е цивилизовано и никъде в така наречените развити държави не се практикува криминален риболов кажи им още, че там са възпитани от деца да спазват правилата, а не да търсят причината в някой друг . и аз искам да те питам нещо кой е виновен за свинщината по бреговете на реките и язовирите? пак ли контролните органи са виновни за купищата боклуци и лайна а? излез и се разходи да видиш тъжната картина след летния риболов какво има по бреговете на прекрасните ни язовири- тонове боклуци. кой да ги почисти и кой е виновен според теб иараджиите нали?
Аватар
real1980
новобранец
новобранец

Мнение от real1980 »

doki503 написа:
слушай бе пич явно ти си от постоянно мрънкащите и недоволни хора в тази държава. на теб не ти ли е ясно че всяко едно усилилие срещу негативните явления в нашия живот трябва да се адмирира и това да мотивира хората да работят още по добре.какво толкова си недоволен от контролните органи и защо не отправиш своите въпроси и критични бележки към тези които пускат мрежи и се опитват по този архаичен начин да се препитават. кажи им ,че това не е цивилизовано и никъде в така наречените развити държави не се практикува криминален риболов кажи им още, че там са възпитани от деца да спазват правилата, а не да търсят причината в някой друг . и аз искам да те питам нещо кой е виновен за свинщината по бреговете на реките и язовирите? пак ли контролните органи са виновни за купищата боклуци и лайна а? излез и се разходи да видиш тъжната картина след летния риболов какво има по бреговете на прекрасните ни язовири- тонове боклуци. кой да ги почисти и кой е виновен според теб иараджиите нали?[/quot
Колега винаги сам за това да се залавят бандитите и както казах,добре е че поне някаде някои нещо прави.Ти влезаш в една полемика която няма смисал защото аз не сам против контролните органи които си варшат работата. прочети ми всичките коментари по тая тема. Казах че е капка в морето ,но е нещо. Там кадето ходя аз и на много други места просто ако им видиш лицата на Иара или полицията ще е някаква случаиност. Аз винаги бих се обадил ако видя браконери. Не това е проблема за мен. Дори и да ги хванат се ИЗМАКВАТ. Там нито аз ,нито ти ,нито полицията, нито иара са способни да направят нещо. Питах в форума якои да разкаже да осадени,ама никои не знае. Това е истината и проблема е яе се измакват. Полицията в това правителство хвана една камара бандити и минат ли през прокуратурата навън. Камоли да говорим за браконерите. Убиици се изплазват а ние говорим за браконерите. Вижда се че се прави нещо,но резултата е нулев откам наказуемост. Това ме отчаива мен.А относно боклуците и мизерията е страшно и го знам,но тук е до културата и вазпитанието на всеки един. Никои не може да превазпита другия. Така че този проблем е неразрешим.
за сметка на копувача!
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Колеги,така е ,всичките неща ние ги виждаме и се опитваме да ги оправим някак си ,но трудна работа.Специално за боклуците по язовирите,и мен ме дразнят ,изкарах доста от Сопот тази година ,но пак остана ,и снимки съм качил.Колегата в Испания сигурно го няма този проблем,но тук го е виждал със сигурност.
За това дайте да подкрепим масово инициативата с петицията на клуб"СТАРИ ВИДРИ",дано ни чуят този път и се промени наказуемоста на бракониерството.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=38&t=55354
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

doki503 написа:....... излез и се разходи да видиш тъжната картина след летния риболов какво има по бреговете на прекрасните ни язовири- тонове боклуци..........
Не е по темата с бракониерите/може да се приеме като спам/,но не е излишно да се види ! В случая подкрепям напълно колегата!!
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/zgw_YNoxLQs?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/zgw_YNoxLQs?ve ... g_BG&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Атанас Катцарски »

Телескоп написа:
butnik написа:Похвално,браво!
И какво му е похвалното ??? Самоизтъкване и обичайните за случая изказвания:
-"От яз.хххх бяха извзети хххххх метра мрежи,бе съставен акт на неизвестен извършител и незаконния улов бе даден за социални нужди!!!"
Ще бъде похвално тогава,когато започнат масово да залавят бракониерите заложили мрежи,употребяващи"електровъдици" , "парашути","комбайни","дараци"/търмъци/ и т.н! :wink:
ИМЕННО!!!
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Атанас Катцарски написа:
Телескоп написа:
butnik написа:Похвално,браво!
И какво му е похвалното ??? Самоизтъкване и обичайните за случая изказвания:
-"От яз.хххх бяха извзети хххххх метра мрежи,бе съставен акт на неизвестен извършител и незаконния улов бе даден за социални нужди!!!"
Ще бъде похвално тогава,когато започнат масово да залавят бракониерите заложили мрежи,употребяващи"електровъдици" , "парашути","комбайни","дараци"/търмъци/ и т.н! :wink:
ИМЕННО!!!
Добре де,това е ясно,всички ни нерви ,че все е неизвестен извършител,но с тези възможности толкова,не че ги защитавам ,но ...Не може един екип да огрява цяла област на всъкъде,пак се стараят тези хора в Ловеч,за разлика от други.Дано постигнат нещо колегите от Стари видри с тази петиция за бракониерството,аз я подписах :wink:
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Братлета, аз прекарвам на този язовир по 6 месеца в годината минимум от както се пенсионирах. Познавам го от 40 години. Мога да гарантирам, че от както бяха премахнати арендаторите язовирът започна да се възстановява и да има нови видове риба. Например до преди 5-6 г. нямаше сом, бял амур, платика, щука. Сега амурите да по 14-18кг., а се говори и за рекорден амур с тегло над 22кг. Не съм го видял него, но други до 16кг. да! Сомовете, макар и много редки са вече по 6-8кг. Щуки има по метър дълги. Видях с внукът си 2 броя в един плитък залив с паднали дървета. Платиките са завъдени от колеги от Троян преди 4-5г. и вече са над 1кг. Миналата година бе хванат шаран пред вилата на Алберт над 21кг. Всяка година ИАРА - Ловеч зарибват с десетки хиляди шаранчета язовира , но е грозна гледката как "колеги" пълнят пликове с тях. Инспекторите от ИАРА-Ловеч не са много / 4-5 /и покриват огромна територия с язовири и реки. Чест им прави, че минимум 2 пъти в седмицата обикалят язовира, като нямат обявен час и ден. Не могат да се спотайват по цяла нощ на едно място, защото веднага се разчува, че са на Сопот и браконерите се развихрят спокойно другаде. Лошо е, че им намаляват бройката на инспекторите уж за икономии. Лошо е , че ги разтакават по съдилища многократно за един и същи акт. Отлагания на дела, обжалвания, а онез " приятелчета" в тези дни си разиграват волно коня във водата. Нали инспекторите са в съда и няма къде да мърдат. Та думата ми е, че звеното на ИАРА-Ловеч водено от д-р Найденов има огромна заслуга за рибното обогатяване на язовир Сопот, но трябва да им се помага. Колегита от Троян се организират от Светлето и Йоско, които събират средства и провеждат всяка година зарибителни акции, но са тихи и скромни в дейността си. Не бият тъпан! В с. Голяма Желязна тази година бе създадено гражданско сдружение с идеална цел за развитие на селото и района. Това сдружение проведе акция по очистването на язовирната околност от боклук. Участваха двайсетина човека от 45-65г. и над 40 деца и младежи. Събраният боклук в черни торби напълни два голями бордови камиона Шкода и ЗИЛ. Язовирът обаче бе като алпийско езеро само около месец. После бе замърсен отново от отпадъците на "колеги" след тяхните излети. Просто нямаме навик да си прибираме боклука и да го хвърляме в контейнерите в населените места. А по време на акцията повечето от колегите си сами правиха оборка около техните биваци. Просто не се протестира от всички когато някои от "колегите" хитреят и ловят зарибителният материял за пържене. На едни им е неудобно, други ги е срам , а трети си се страхуват да влизат в пререкания с пийнала тайфа. Друго би било ако има масова нетърпимост. Друго би било, ако властите най-после разрещат създаването на доброволните отряди за съдействие на общинската власт, полицията, ИАРА, горските и противопожарни органи. Да тогава нещата ще си дойдат на място, но една Гражданска гвардия май се възприема, като потенциална заплаха за власта и едва ли ще я има някога.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Асен
новобранец
новобранец

Мнение от Асен »

И на Пясъчник извадихме мрежи.На 16.11. тази година. Не мога да кажа, колко бяха дълги, но при всички случаи над 1,5 км. Обадихме се на ИАРА. Момчетата се отзоваха сравнително бързо - няма и час. Всъщност какво стана. С комшията решихме да се възползваме от прекрасното ноемврийско време и да направим един тигел до Пясъчник. Взехме по една въдица, натоварихме лодката и хайде... На язовира, близо до стената имаше каравана и лодката я пуснахме до колегите. Имахме идея да обиколим Староселския залив. Тръгнахме бавничко и от време на време сърчицата ни трепваха, когато сонарът изпискваше. Минахме кулата и се насочихме към залива. По едно време комшията се загледа във водата и докато извика да спра, витлото замота мрежата. Лошо. Нямахме нож, нито нещо с което да я срежем. Обадихме се на ИАРА. Обяснихме им къде се намираме. Докато ги чакахме, предупредихме колега, който беше дошъл да изпробва новият си двигател, да внимава. Показахме му мрежата и той като нас позеленя. Докато разменихме по някоя дума и ИАРА се обадиха, че са на кулата. Ние с нашето корито докато наемем, колегата вече ги беше взел и се връщаше. Намерихме мрежата и ние от едната страна, колега с ИАРА от другата, почнахме да я вадим. Между другото колегата каза, че намерил още една мрежа. От нашата страна извадихме два шарана - около 2,5-3кг. От страната на колегата също имаше риба. Мрежата беше доста дълга. Както и да е. ИАРА прибраха мрежата и с колегата отидоха да вадят другата. А ние с комшията - продължихме риболова. Да, ама меракът ни беше минал. След час общо взето возене излязохме, натоварихме лодката и аха да си тръгнем, гледаме момчетата от ИАРА и колегата нещо се шушнат. Отидохме до тях. И пак лошо. Гадовете бракониери явно ни бяха гледали от някъде. Гумите на колегата бяха срязани. Та се бяха обадили и на полицията. И странното е, но дойдоха.Докато ги чакахме разменихме по някоя дума. Момчетата от ИАРА се оплакаха, че са сами за цяла Пловдивска област. Имали 500лв. за гориво на месец. Какво е станало после, не знам. Тръгнахме си.
Снимки0467.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Атанас Катцарски »

Еми такава ни е държавата.Бат Бойко е бедняк и няма кинти за такива работи-икономия му е майката! :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”