Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Овчарица-поредния успешен.......
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
малко и от мен
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t ... c&start=45

Последно промяна от sapuna на Съб Юли 21, 2007 10:32 pm, променено общо 2 пъти.
Може и да съм урод,но тези дето ми ги говори6 са бабини деветини.И за да не кажеш,Че само се заЯждам ще ти дам информациЯ от световната организаcия за борба със замърсяването на въздуха!Цитирам:&амп;яуот;През 2006 година ТЕЦМарица-Изток в БългариЯ изпуска рекордното колиЧество от 350 000 тона от киселинниЯ газ серен двуокис-основен причинтел на киселинните дъйдове.Районът на електроцентралата е с най-висок проcент на злокаЧествени ракови образувания при населението на БалканскиЯ полуостров.&амп;яуот;
Дори и 90% да се пречистват оставт 35000 тона серен двуокис,което е вси4ко друго,но не и малко.Тои се обсорбира от водните молекули и къде попада при дъйд?Във водата!
Ако щеш ме псувай и ме обиждай,но това са фактите.И най-малкото е редно да се замислиш преди да ходиш там.Не ми пука,Че има огромни риби удоволствието там просто липсва!
Дори и 90% да се пречистват оставт 35000 тона серен двуокис,което е вси4ко друго,но не и малко.Тои се обсорбира от водните молекули и къде попада при дъйд?Във водата!
Ако щеш ме псувай и ме обиждай,но това са фактите.И най-малкото е редно да се замислиш преди да ходиш там.Не ми пука,Че има огромни риби удоволствието там просто липсва!
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
колеги, нека се включа с мнение и като един от тези работили доста време по тези ТЕЦове.
Овчарица е за риболов. Който желае да си почива и къпи червея да ходи в родопите. водоема е уникален с високия прираст на рибата , за което не малка заслуга имаме всички ние, които я храним така обилно.
относно боклука по брега : много рибари много боклук. не мога да ги виня. липсата на кошове и още нещо води до това.
наслука
Овчарица е за риболов. Който желае да си почива и къпи червея да ходи в родопите. водоема е уникален с високия прираст на рибата , за което не малка заслуга имаме всички ние, които я храним така обилно.
относно боклука по брега : много рибари много боклук. не мога да ги виня. липсата на кошове и още нещо води до това.
наслука
-
- ще става разбирач
Wewewe абе пич ти какъв си китаец или японец(нищо лично към китайците и японците),че да не можеш да пишеш на български?То аз ако почна да броя грешките ще им изгубя бройката.
А инача по темата:Браво и на сапуна и на снег.Само да ви питам по въпроса с Овчарица:С един приятел от форума(засега крия името му
) има вероятност да ходим там.Другата вероятносте да ходя с родителите ми,но все пак нищо не е сигурно.И тъй като хал-хабер си нямам от водоема някой би ли ми препоръчал сносно място?
А иначе колегата Вал е напълно прав в Родопите може да се избяга от тези жеги..Там е прекрасно място и риба има,но не в такива количества!
А инача по темата:Браво и на сапуна и на снег.Само да ви питам по въпроса с Овчарица:С един приятел от форума(засега крия името му

А иначе колегата Вал е напълно прав в Родопите може да се избяга от тези жеги..Там е прекрасно място и риба има,но не в такива количества!
То риба има ама водата е повече.
-
- и господ не е толокова добър
wewewe изстървали са и другпът,но въздуха в градовете при пиковия час е стотици пъти по отровен от който и да е ден на теца.Комините на теца за това са толкова високи,че при най малкото течение распръсква пушака надълеч от язовира,и като се сметне количествата дъжд падащи на година процента на замърсяване е далеч по малък от който и да е град.Ако си чувал има определени граници за отровни вщества а там са в нормата.Ако поне тие останал малко акъл проследи откъде минава всяка река в България и какви отпадаци се вливат вътре и ще помислиш теца за минерални бани.Стотици хора влизат в водата всеки ден и един не се е обринал даже,аз откакто ходя една пъпка немисе е появила от водата,ако беше мръсна нямаши да е така..Ида не забравя по статистика Овчарица е най добрия язовир на балканския полуостров а и в европа от към страна на видове риби и размери.Също така там се събират редки видове птици.Моляте спри с заяждането,ако нети се ходи там за риба неходи,но недей да даваш тон вживота на другите.Контактувай с рибари и научи нещо за риболова а за мръсотията в България тя е навсякъде най вече вътре в нас. 

Последно промяна от snegk на Нед Юли 22, 2007 5:32 am, променено общо 1 път.
-
- и господ не е толокова добър
Ида не пишеш повече глупости ето ти точните данни и те са без да е прочистено от филтри.Това са данни от таблица на учени исчесляващи вредните емисии в атмосверата
Да се определят годишните емисии на серни и азотни окиси за централа в басейна “Марица-изток” на 4х150 MW блока; всеки един консумира » 675000 тона/годишно лигнитни въглища с H=6kJ/g и S=2.5%. За един блок се приемат средно 7500 работни часа.
Решение: Часова консумация за един блок 675000/7500=90 t/h
Мощност: 90х6/3.6=150МW
Серни окиси(SOx)=16x2.5x675000/103=27000 тона/година
Азотни окиси(NOx;EF=260)=260x675000x6/106=1053 тона/година
За четири блока 108 хил.тона/година
откъде ги ископа 350 000т киселинен газ и къкъв е този газ Това го пишат еколозите зада не останат без работа,защото когато трябва да спасят нещо истенско те взимат рушвети имълчат..Иаз искам чиста природа,но с това располагаме за съжаление.Не казвам,че е прекалено чисто,но е в допустимите норми.
Да се определят годишните емисии на серни и азотни окиси за централа в басейна “Марица-изток” на 4х150 MW блока; всеки един консумира » 675000 тона/годишно лигнитни въглища с H=6kJ/g и S=2.5%. За един блок се приемат средно 7500 работни часа.
Решение: Часова консумация за един блок 675000/7500=90 t/h
Мощност: 90х6/3.6=150МW
Серни окиси(SOx)=16x2.5x675000/103=27000 тона/година
Азотни окиси(NOx;EF=260)=260x675000x6/106=1053 тона/година
За четири блока 108 хил.тона/година
откъде ги ископа 350 000т киселинен газ и къкъв е този газ Това го пишат еколозите зада не останат без работа,защото когато трябва да спасят нещо истенско те взимат рушвети имълчат..Иаз искам чиста природа,но с това располагаме за съжаление.Не казвам,че е прекалено чисто,но е в допустимите норми.