ПОМОЩ ЗА БОЛОНЕЗЕ

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

nikolai68
новобранец
новобранец

Re: ПОМОЩ ЗА БОЛОНЕЗЕ

Мнение от nikolai68 »

Колеги, ОЧАРОВАН СЪМ ОТ БЪРЗИНАТА И ИСКРЕНОСТТА на мненията и съветите ви.
Истински ви благодаря! Много ценна информация.
Имам голямото желание да се оборудвам с нещо наистина качествено, но съм обещал на една банка да й купувам месечно по един Shimano DIAFLASH XTR-A MATCH 4.20 с бюджетна макара за следващите 16 години и за мен много-много не остава.
Поради тази причина се съветвам с вас за нещо бюджетно, що-годе качествено и здраво.
Голямото ми разочарование е, че в този град трудно може да се справиш с избора на каквото и да е. Вчера цял следобед съм обикалял по магазините да огледам и да пипна нещо от това, което ми предложихте и познайте... НИТО ЕДИН ОТ ПРЕДЛОЖЕНИТЕ МОДЕЛИ НЕ ВИДЯХ НА ЖИВО. АМА НИТО ЕДИН... оказа се, че тук се предлагат или "кучи" марки, които не съм чувал, но мога да си позволя, или Шимана, които съм чувал, но не мога да си позволя.
Остава ми само 1 вариант - събота във Варна. Ама как ще се чака до събота не знам.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Напълно съгласен с INCUBUS, само дето бих казал една 4 метрова, а не 5. Че нещо между 5и 6 метра ми се види малка разликата, а на по дребни реки че га 4 мета по лесно се въртят :? .
А за магазините-ми ползвай интернетските, но малко се оскъпява покупката заради транспорта и доставката.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Повечето сайтове предлагат безплатна доставка при покупка на стоки от над 50-90 лева,а и сега има коледни намаления по 10-20 % които компенсират транспортните разходи !
Аватар
icokanev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от icokanev »

[quote="nikolai68"]Благодаря, колеги!
... Зарязвам си работата и отивам до магазина, за да ... quote]

Това тепърва много пъти ще ти се случва! И/или за всяка Нова Година (или Рожден ден) ще си подаряваш някаква мечта, нещо по-добро! УСПЕХИ В ИЗБОРА!
Ако знаеш, значи можеш, иначе ... се учиш!
Аватар
shefa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shefa »

nikolai68 написа:Остава ми само 1 вариант - събота във Варна. Ама как ще се чака до събота не знам.
Правилно си решил и няма да сбъркаш. Аз моето първо болонезе, ТИКА Уондър на 7 метра, го взех точно от Варна февруари месец на 2006 година - а съм от Свищов. :oops: С един приятел, който често пътуваше до Варна по работа, пътувах през един доста студен ден и след много гледане и клатене си го взех. Е, от тогава до сега смених много модели, но това е друга тема :oops: :oops:
Съветът ми е - отивай на Варна, клати, гледай и преценявай. И не бързай - дай още 20-30 лева, но си вземи по-доброто! На Варна поне има богат избор и много магазини.

Успех и ще чакаме да кажеш какво е станало :D
nikolai68
новобранец
новобранец

Мнение от nikolai68 »

Естествено, че ще се похваля!!!
Сега обаче още нищо не казвам, защото е още ПЕТЪК... Още събирам инфо.
Нямам търпение да се стъмни и после да се развидели и ...
Малееее, с това болонезе съвсем се вдетених. УЖАС, така не съм чувствал от години.
Това рибарите сме по-зле от наркоманите!!!
skod
новобранец
новобранец

Мнение от skod »

nikolai68, понеже и аз смятам да си поръчам едно боло на 6м и по специално Focus Gelato Bolo 6м, би ли измерил реалната дължина и тегло на болото, понеже и в моя град също не се предлага тази марка, както и някакви впечатления за качеството на водачите, ще съм много благодарен :)
nikolai68
новобранец
новобранец

Мнение от nikolai68 »

С удоволствие !
Стига да ми дадат в магазина ролетка и кантар. За качеството на водачите едва ли съм "правилния избор", но различавам SIC от алуминиеви, къси от дълги, титаниеви от керамични ... :)
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Ники,всичко се прави в Китай братче!
Каквото и да вземеш все си прецакан!В случая мнението на Инкубуса е точното и мисля,че трябва да се вслушаш в него - къде,кога и какво ще ловиш! ;)

За да съм актуален - за 90лв мога да ти метна долните боло и макара:
:arrow: http://baracuda.com.ro/index.php?p=detalii&prod=63
:arrow: http://sapuna.snimka.bg/fishing/fl.447121.25295596

И едното и другото са качествени стоки!А и сякаш са правени едно за друго!
Поздрави от мен!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
nikolai68
новобранец
новобранец

Мнение от nikolai68 »

Спор за това няма и не може да има! Китай превзе световните пазари в леката индустрия. Въпросът е след покупка на стоката, тя да не се ползва САМО като витринен експонат, а малко да отговаря на предназначението си. Вярно е, че евтиното винаги струва по-скъпо, но и аз не съм виновен, че болшинството от народа ни е обран до дупка, в това число и аз...
Благодаря за предложението! Ще видя утре по Варна нещо и ако не се сдобия с нищо, в понеделник ще пиша тук, за да се възползвам от предложението! А то е примамливо ...
Благодаря още веднъж!
betisfan
новобранец
новобранец

Мнение от betisfan »

skod написа:nikolai68, понеже и аз смятам да си поръчам едно боло на 6м и по специално Focus Gelato Bolo 6м, би ли измерил реалната дължина и тегло на болото, понеже и в моя град също не се предлага тази марка, както и някакви впечатления за качеството на водачите, ще съм много благодарен :)
Утре ще имаш инфото! :wink:
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

sapuna написа:Ники,всичко се прави в Китай братче!
Каквото и да вземеш все си прецакан!В случая мнението на Инкубуса е точното и мисля,че трябва да се вслушаш в него - къде,кога и какво ще ловиш! ;)

За да съм актуален - за 90лв мога да ти метна долните боло и макара:
:arrow: http://baracuda.com.ro/index.php?p=detalii&prod=63
:arrow: http://sapuna.snimka.bg/fishing/fl.447121.25295596

И едното и другото са качествени стоки!А и сякаш са правени едно за друго!
Поздрави от мен!
sapuna моите уважения но болото което предлагаш е по-подходящо за морски риболов с бомбарда. Трудно би се справило с мятането на големи разстояния на плувки по-малки от 10 грама. А и с този грамаж ще ти окине кункие :D
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Понятието плувки по големи от 4гр. ми е непознато!
Едното ми боло и мача ми са 15-40 и 10-30 акции,а ловя само на река!
Другото приоритетно според мен в мнението ми е цената!
Никого не насилвам,напротив,мъча се да помогна!
Поздрави от мен! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
nikolai68
новобранец
новобранец

Мнение от nikolai68 »

Ееее, най-накрая станах собственик на болонезе … Доста модели клатих, оглеждах, разпъвах … На някои цъках от възхищение, на други се дивих, на трети даже и не обърнах внимание. Ама изборът си е избор: има – избираш!!!
Много се впечатлих от TICA TECHNIUM 6 м и от Shimano Nexave TE 4 GT 600 Bolo, но за сега тези модели остават хипотетични фючърсни сделки..
Та си взех Tubertini Level 3CL 6м. Много си я харесах, а и не можах да устоя на отстъпката – взех я на цената на 5 м. На първо време мога да кажа, че е финна, параболичен строй, по-скоро мека, защото при разклащане отклонението е от края на втората секция след дръжката. Върхът й е плътно жило с два подвижни водача. Фуджи макародържач и някакво неплъзгащо покритие на дръжката. Мерих я и не й достигат 4 см. до 6 м. Като недостатъци мога да посоча късите крачета на водачите и крехката втора секция – на стискане имам усещането, че поддава.
Не знам дали влакното ще залепва, защото всички секции са ситно оребрени, също като резба на винт, без първата и върха. Докато всички болота на FOCUS са с гладки бланки. Абе много ме кефи и дано да е за дълго.
Сега идва ред да я балансирам с макара – какво ви е мнението широка или тясна шпула, Ниско или високо оборотна?
Благодаря на всички съфорумци, които се отзоваха с мнения и съвети. Доста много научих! Страхотни сте!
Аватар
shefa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shefa »

Честито за новата болонеза!!! Много риби с нея и много емоции!
Няма значение с каква болонеза си, важното е да ти кълве!

За колегата, който пита за Фокус Гелато или Джелато - не знам кое е правилно. Болонезата тежи 336-338 грама на 6 метра на електронна везна - дават я по-малко по сайтовете. Дори се учудих от видяното, защото като я вдигнах с два пръста от стойката я усетих като доста лека - винаги така вземам болонезите за да усетя пъвроначално теглото им. Може и везната нещо да не е била наред - знам ли. :( Но независимо от разликата болонезата е добра за парите си, стегната и добре направена. Както бях казал още преди - да я бяха направили с по-малък диаметър в основата щеше да е супер, но и така е добре. Който иска повече - за повече се дават и повече пари :wink: Тук при нас е 126 лева - който иска мога да му я купя и пратя по ЕКОНТ - с касова бележка с цената!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”