Уклей в картинки

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Уклей в картинки

Мнение от bobo_33333 »

bgstan написа:
docenta написа:
bgstan написа:Аз от един приятел видях как я чисти . Единственото нещо е че после се хърлят главите. Метода е в кофата ред уклей ред пясък и почва да се бърка. Всички люспи падат само дето в хрилете влизат песачинки и хрупа после. За това поря чистя и махам и главите .
Този уклей от Казичене си е дребен и затова не му махам люспите, а като го изкормя пускам силно водата и бъркам с ръце в мивката, джуркам. Минилюспите изчезват автоматично. Виж за едрия уклей, това с пясъка става, а като му срежеш и главите е идеален за мариноване.
Пробвах без да му махам главата ама много хрупа . И може да иде някой зъб. Ама ако е доста няма чистене .

:lol: :lol: :lol:
ОЦЕТ :wink:
Аз там съм пораснал...
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Една от най-вкусните риби. Малка, но изпълнена с вкус и аромат. А като гледам, приготвена и с много мерак. Как да не му каже човек на това едно :drinkers: .
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

Най лесно падат люспите като се постави облеца в метален живарник или гаца и още на водоема се сложи във водата и се разтърси с клатещи движения. Люспица не остава :drinkers:
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

Най-добре в пералнята и на центрофуга ...около 1000 оборота -люспичка не остава :D :drinkers:
Страхотна риба си е ,много готин фин вкус има.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Коле, братле, всичко е по доцентски! Абсолютно! :smt023 Аз от мързел само дето ги нижа през очите по десетина на дървените пръчици за шишчета и така ги пържа. :oops: Обръщам ги всичките с едно превъртане на шишчето и :drinkers: студена биричка или бяло винце.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

jagger1 написа:Една от най-вкусните риби. Малка, но изпълнена с вкус и аромат. А като гледам, приготвена и с много мерак. Как да не му каже човек на това едно :drinkers: .
:drinkers: :smt023
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

С тия отзиви ме хвърлихте в духовата музика. Ще взема да ида сега на 3 или 4 декември да се пробвам за уклей за Никулден. Има една рецепта за шаран, пълнен с печен уклей на скара, ама де късмет да ви я покажа в картинки :D :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”