Мнение за джиг въдица

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Мнение за джиг въдица

Мнение от maznislav »

И аз да се включа викам :)
От лятото притежавам ето тази пръчка
http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/en ... k9581.html
във вариант 2,30 и тест 3 -18 гр...
Това което мога да кажа , че е прекрасна въдица тежаща точно 115 гр и работи прекрасно с примамки с общо тегло от 2 до към 16 гр. Има уникална чувствителност и въщевременно мощ и риболова със силиконови примамки придобива други измерения.
Хванах доста бели рибки и костури с нея - сигурен съм , че ако бях с друга въдица ( не с плътен връх и extrafast) то половината нямаше ид а разбера , че са ударили :)
Един костур 800 гр 3 пъти я вкара цялата под лодката и въпреки калпавата ми макара и 5 лб FC не успя да скъса благодарения на пръчката.
Това е от мен - надявам се да съм ти бил полезен :)
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

Vid написа:
danev69 написа:Здравей,колега Vid. Миналата седмица държах в ръцете си и тръсках цялата серия
Dragon Millenium. Всичките пръчки са невероятно добри за цената си. В реални условия не съм ги ползвал и не мога да ти дам точно мнение. Пръчките са много стегнати и бързи ,като Св. Кроа. Държах и тръсках и по-скъпата серия http://www.voblershop.com/1889/Dragon.Guide.Select/. На мен лично пръчките ми харесаха много, а пък и цената им е повече от добра. Аз също смятам да взимам пръчка за джиг от брега и се спрях на тази ; DRG25-02-245 Hornet 2.45 3-18 154 2 262лв.. На тръскане пръчката е много здрава, стегната и чувствителна/сравнявам я с Авида,който имам/. Специално тази пръчка се балансира с макра 265гр/лично го проверих/. Аз ще я купувам в началото на другия месец,ако не бързаш да купуваш ще може да я пробваш на живо на Гарваново. Поздрави.
Благодаря за мненията Колеги, засега не бързам да купувам, а ще се възползвам от предложението на danev69, макар че не е точно пръчката която търся. Хубаво ще е да пипна нещо преди да си дам парит
п.п. Може ли някой да ме насочи към магазин, гараж, мазе или друго помещение, където могат да се видят на живо въпросните пръчки....?
и на мен ми е интересно това
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

maznislav написа:...Един костур 800 гр 3 пъти я вкара цялата под лодката и въпреки калпавата ми макара и 5 лб FC не успя да скъса благодарения на пръчката...
Това не ми звучи като добра реклама на пръчка с тези показатели особено като я съпоставя с подобна борба само където гегата беше 0.9 - 5гр. на 5.6 фута , 4 либри монофил а кустура маааалце над двете кила но в случаят е важно това :
maznislav написа:...Има уникална чувствителност и въщевременно мощ и риболова със силиконови примамки придобива други измерения...сигурен съм , че ако бях с друга въдица ( не с плътен връх и extrafast) то половината нямаше ид а разбера , че са ударили :)...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
overkill
новобранец
новобранец

Мнение от overkill »

maznislav написа:И аз да се включа викам :)
Хванах доста бели рибки и костури с нея - сигурен съм , че ако бях с друга въдица ( не с плътен връх и extrafast) то половината нямаше ид а разбера , че са ударили :)
С екстра фаст съм ,костурче 200 грамово го усещам от 50 -60 метра при дълбочина 10-15 метра без проблем :lol:
Ходя по каменяци и меткам изкуственяци
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

Абе като ти спече аванса и неща да отпуска заради калпава макара направо се видях в чудо :)... Как се сгъна таз гега направо ми се стори нереално ... и доста добре обира моя "проблем" с хамалското засичане :)
Абе за мен си струва инвестицията - жалко , че няма къде да се пипне освен във Варна , аи сега незнам какво е останало там като наличности.
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

overkill написа:
maznislav написа:И аз да се включа викам :)
С екстра фаст съм ,костурче 200 грамово го усещам от 50 -60 метра при дълбочина 10-15 метра без проблем :lol:
Към колегата overkill - не разбрах с какво ги усещаш тези костурчета от 50-60 м. на упоменатата дълбочина? С това ли http://shop.fishing-mania.com/viewspin_3.php?id=6731. С каква дължина и акция, с какви глави и силикони?
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
valdy
новобранец
новобранец

Мнение от valdy »

te4osoma написа:
Vid написа:
danev69 написа:Здравей,колега Vid. Миналата седмица държах в ръцете си и тръсках цялата серия
Dragon Millenium. Всичките пръчки са невероятно добри за цената си. В реални условия не съм ги ползвал и не мога да ти дам точно мнение. Пръчките са много стегнати и бързи ,като Св. Кроа. Държах и тръсках и по-скъпата серия http://www.voblershop.com/1889/Dragon.Guide.Select/. На мен лично пръчките ми харесаха много, а пък и цената им е повече от добра. Аз също смятам да взимам пръчка за джиг от брега и се спрях на тази ; DRG25-02-245 Hornet 2.45 3-18 154 2 262лв.. На тръскане пръчката е много здрава, стегната и чувствителна/сравнявам я с Авида,който имам/. Специално тази пръчка се балансира с макра 265гр/лично го проверих/. Аз ще я купувам в началото на другия месец,ако не бързаш да купуваш ще може да я пробваш на живо на Гарваново. Поздрави.
Благодаря за мненията Колеги, засега не бързам да купувам, а ще се възползвам от предложението на danev69, макар че не е точно пръчката която търся. Хубаво ще е да пипна нещо преди да си дам парит
п.п. Може ли някой да ме насочи към магазин, гараж, мазе или друго помещение, където могат да се видят на живо въпросните пръчки....?
и на мен ми е интересно това
Обадете се във voblershop.com, може и да ви измислят някаква демонстрация...
Аватар
overkill
новобранец
новобранец

Мнение от overkill »

Vid написа:

Към колегата overkill - не разбрах с какво....
Не ,става дума за другата въдица която ти предложих в началото ,а именно ..

http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6680

Въпросната въдица е на 2,40 с тест 5-25 ,както казах е супер фаст ,тънко и чувствително колче е, с голяма запаст от мощ за екстремни ситуаци с големи рибоци :)
При идеално време ( безветрие или слаб ветрец ) тея дистанции съм ги постигал с 15-20 грама глава и естествено с тънко плетеняче ,с примамки с размер 6-7 см се усещат костурите че даже и се хващат от време на време ако успее некой по едър да налапа силикона ,а с глави от 22 до 26 грама се достигат и по големи дистанции :D

С по големи глави не съм я товарил но според мен ще ги изхвърля до към 28-30-те грама но едвали дистанцията ще е по голяма даже напротив,на долната граница чувствителността е добра от към 7-8 грама нагоре и с по малки може да се играе но там и при слаб ветрец се губи чуствителност!!! !!!

Въдицата е повече от добро решение за джиг и е на такава цена в момента че спокойно може да се вземе една ей така за проба ,а по хубаво би било ако имаш къде да я видиш ,с моята риболовствам сигурно вече 5 години и при условие че не я пазя кой знае колко много и е падала и редовно стои по каманака се оказа просто супер здрава въдичка ,незнам аз ли съм уцелил на бройка пък и не съм виждал друг да я ползва че да сравним впечетления но си паснахме и засега не съм се замислял да я сменям .....да добавя също че е с доволно широки водачи и при отрицателни температури досега не ми се е случвало да ми прави бради но това зависи много и от брейда все пак :)

Леле ебаси и фермана изписах :o ,дано съм ти бил полезен :oops:
Ходя по каменяци и меткам изкуственяци
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”