Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Мнение за джиг въдица
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Мнение за джиг въдица
И аз да се включа викам 
От лятото притежавам ето тази пръчка
http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/en ... k9581.html
във вариант 2,30 и тест 3 -18 гр...
Това което мога да кажа , че е прекрасна въдица тежаща точно 115 гр и работи прекрасно с примамки с общо тегло от 2 до към 16 гр. Има уникална чувствителност и въщевременно мощ и риболова със силиконови примамки придобива други измерения.
Хванах доста бели рибки и костури с нея - сигурен съм , че ако бях с друга въдица ( не с плътен връх и extrafast) то половината нямаше ид а разбера , че са ударили
Един костур 800 гр 3 пъти я вкара цялата под лодката и въпреки калпавата ми макара и 5 лб FC не успя да скъса благодарения на пръчката.
Това е от мен - надявам се да съм ти бил полезен

От лятото притежавам ето тази пръчка
http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/en ... k9581.html
във вариант 2,30 и тест 3 -18 гр...
Това което мога да кажа , че е прекрасна въдица тежаща точно 115 гр и работи прекрасно с примамки с общо тегло от 2 до към 16 гр. Има уникална чувствителност и въщевременно мощ и риболова със силиконови примамки придобива други измерения.
Хванах доста бели рибки и костури с нея - сигурен съм , че ако бях с друга въдица ( не с плътен връх и extrafast) то половината нямаше ид а разбера , че са ударили

Един костур 800 гр 3 пъти я вкара цялата под лодката и въпреки калпавата ми макара и 5 лб FC не успя да скъса благодарения на пръчката.
Това е от мен - надявам се да съм ти бил полезен

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- te4osoma
- разбира нещата
и на мен ми е интересно товаVid написа:Благодаря за мненията Колеги, засега не бързам да купувам, а ще се възползвам от предложението на danev69, макар че не е точно пръчката която търся. Хубаво ще е да пипна нещо преди да си дам паритdanev69 написа:Здравей,колега Vid. Миналата седмица държах в ръцете си и тръсках цялата серия
Dragon Millenium. Всичките пръчки са невероятно добри за цената си. В реални условия не съм ги ползвал и не мога да ти дам точно мнение. Пръчките са много стегнати и бързи ,като Св. Кроа. Държах и тръсках и по-скъпата серия http://www.voblershop.com/1889/Dragon.Guide.Select/. На мен лично пръчките ми харесаха много, а пък и цената им е повече от добра. Аз също смятам да взимам пръчка за джиг от брега и се спрях на тази ; DRG25-02-245 Hornet 2.45 3-18 154 2 262лв.. На тръскане пръчката е много здрава, стегната и чувствителна/сравнявам я с Авида,който имам/. Специално тази пръчка се балансира с макра 265гр/лично го проверих/. Аз ще я купувам в началото на другия месец,ако не бързаш да купуваш ще може да я пробваш на живо на Гарваново. Поздрави.
п.п. Може ли някой да ме насочи към магазин, гараж, мазе или друго помещение, където могат да се видят на живо въпросните пръчки....?
Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
- te4osoma
- разбира нещата
Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Това не ми звучи като добра реклама на пръчка с тези показатели особено като я съпоставя с подобна борба само където гегата беше 0.9 - 5гр. на 5.6 фута , 4 либри монофил а кустура маааалце над двете кила но в случаят е важно това :maznislav написа:...Един костур 800 гр 3 пъти я вкара цялата под лодката и въпреки калпавата ми макара и 5 лб FC не успя да скъса благодарения на пръчката...
maznislav написа:...Има уникална чувствителност и въщевременно мощ и риболова със силиконови примамки придобива други измерения...сигурен съм , че ако бях с друга въдица ( не с плътен връх и extrafast) то половината нямаше ид а разбера , че са ударили...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
С екстра фаст съм ,костурче 200 грамово го усещам от 50 -60 метра при дълбочина 10-15 метра без проблемmaznislav написа:И аз да се включа викам
Хванах доста бели рибки и костури с нея - сигурен съм , че ако бях с друга въдица ( не с плътен връх и extrafast) то половината нямаше ид а разбера , че са ударили![]()

Ходя по каменяци и меткам изкуственяци
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Абе като ти спече аванса и неща да отпуска заради калпава макара направо се видях в чудо
... Как се сгъна таз гега направо ми се стори нереално ... и доста добре обира моя "проблем" с хамалското засичане 
Абе за мен си струва инвестицията - жалко , че няма къде да се пипне освен във Варна , аи сега незнам какво е останало там като наличности.

Абе за мен си струва инвестицията - жалко , че няма къде да се пипне освен във Варна , аи сега незнам какво е останало там като наличности.
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
- Vid
- кандидат преподавател
Към колегата overkill - не разбрах с какво ги усещаш тези костурчета от 50-60 м. на упоменатата дълбочина? С това ли http://shop.fishing-mania.com/viewspin_3.php?id=6731. С каква дължина и акция, с какви глави и силикони?overkill написа:С екстра фаст съм ,костурче 200 грамово го усещам от 50 -60 метра при дълбочина 10-15 метра без проблемmaznislav написа:И аз да се включа викам
Хванах доста бели рибки и костури с нея - сигурен съм , че ако бях с друга въдица ( не с плътен връх и extrafast) то половината нямаше ид а разбера , че са ударили![]()
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Обадете се във voblershop.com, може и да ви измислят някаква демонстрация...te4osoma написа:и на мен ми е интересно товаVid написа:Благодаря за мненията Колеги, засега не бързам да купувам, а ще се възползвам от предложението на danev69, макар че не е точно пръчката която търся. Хубаво ще е да пипна нещо преди да си дам паритdanev69 написа:Здравей,колега Vid. Миналата седмица държах в ръцете си и тръсках цялата серия
Dragon Millenium. Всичките пръчки са невероятно добри за цената си. В реални условия не съм ги ползвал и не мога да ти дам точно мнение. Пръчките са много стегнати и бързи ,като Св. Кроа. Държах и тръсках и по-скъпата серия http://www.voblershop.com/1889/Dragon.Guide.Select/. На мен лично пръчките ми харесаха много, а пък и цената им е повече от добра. Аз също смятам да взимам пръчка за джиг от брега и се спрях на тази ; DRG25-02-245 Hornet 2.45 3-18 154 2 262лв.. На тръскане пръчката е много здрава, стегната и чувствителна/сравнявам я с Авида,който имам/. Специално тази пръчка се балансира с макра 265гр/лично го проверих/. Аз ще я купувам в началото на другия месец,ако не бързаш да купуваш ще може да я пробваш на живо на Гарваново. Поздрави.
п.п. Може ли някой да ме насочи към магазин, гараж, мазе или друго помещение, където могат да се видят на живо въпросните пръчки....?
Не ,става дума за другата въдица която ти предложих в началото ,а именно ..Vid написа:
Към колегата overkill - не разбрах с какво....
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6680
Въпросната въдица е на 2,40 с тест 5-25 ,както казах е супер фаст ,тънко и чувствително колче е, с голяма запаст от мощ за екстремни ситуаци с големи рибоци

При идеално време ( безветрие или слаб ветрец ) тея дистанции съм ги постигал с 15-20 грама глава и естествено с тънко плетеняче ,с примамки с размер 6-7 см се усещат костурите че даже и се хващат от време на време ако успее некой по едър да налапа силикона ,а с глави от 22 до 26 грама се достигат и по големи дистанции

С по големи глави не съм я товарил но според мен ще ги изхвърля до към 28-30-те грама но едвали дистанцията ще е по голяма даже напротив,на долната граница чувствителността е добра от към 7-8 грама нагоре и с по малки може да се играе но там и при слаб ветрец се губи чуствителност!!! !!!
Въдицата е повече от добро решение за джиг и е на такава цена в момента че спокойно може да се вземе една ей така за проба ,а по хубаво би било ако имаш къде да я видиш ,с моята риболовствам сигурно вече 5 години и при условие че не я пазя кой знае колко много и е падала и редовно стои по каманака се оказа просто супер здрава въдичка ,незнам аз ли съм уцелил на бройка пък и не съм виждал друг да я ползва че да сравним впечетления но си паснахме и засега не съм се замислял да я сменям .....да добавя също че е с доволно широки водачи и при отрицателни температури досега не ми се е случвало да ми прави бради но това зависи много и от брейда все пак

Леле ебаси и фермана изписах

Ходя по каменяци и меткам изкуственяци