Косъм

Модератор: sapuna

KrOkO
ще става разбирач
ще става разбирач

Косъм

Мнение от KrOkO »

Колеги тъй като нямам толкова финанси за сигнализатор искам да попитам когато съм на косъм може ли с камбанка?
Изображение
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

няма значение дали си със сигнализатор или обикновенно звънче когато куките ти са с косъм !

не се притеснявай за това !

понякога и сигнализаторите си имат свойте недостатъци :wink:
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

ribarq написа:няма значение дали си със сигнализатор или обикновенно звънче когато куките ти са с косъм !

не се притеснявай за това !

понякога и сигнализаторите си имат свойте недостатъци :wink:
Според мен сигнализаторите си имат доста недостатъци особено за шаран който в много случаи не опъва а увисва и сигнализатора е нъц. Мисля че и обикновенна клечка за асансьор ще свърши работа, какъвто и да е метода трябва да се наблюдава.
saksi
фен клуб-скобар

555

Мнение от saksi »

Сигнализатора ,няма нужда да се наблюдава.Като увисне пак сигнализира.А по принцип тия риби дето се ловят на косъм няма нужда да гледаш много.Само трябва да се внимава да не ти вкара пръчката във водата :wink: :lol: :lol:
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

nasco2 написа: Според мен сигнализаторите си имат доста недостатъци особено за шаран който в много случаи не опъва а увисва и сигнализатора е нъц.
За тази цел трябва да се закупят и Суингери !
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

В момента съм без сигнализатори(още месец :D ),но ползвам макари с двоен аванс и по развиването на аванса се ориентирам(за сега не ми е отпускал шарко :wink: )
metalex
новобранец
новобранец

Мнение от metalex »

А ако тръгне към теб рибата как ще се ориентираш?Миналата година преди да си купя сигнализатори ей така камбанката ми паднала на земята и около 2 м от кордата се беше отпуснала.Нямаш ли сигнализатори си иска постоянно наблюдение,като при плувка.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

CrossFire написа:В момента съм без сигнализатори(още месец :D ),но ползвам макари с двоен аванс и по развиването на аванса се ориентирам(за сега не ми е отпускал шарко :wink: )
това ти е решението,ако ползваш обикновенни макари отпусни аванса,като при засичане държиш,похлупваш шпулата и отпускаш аванса със ръка.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Християн А.
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Християн А. »

Аз съм си с обикновенно звънче с щипка , което поставям на върха на пръчката и съм доволен! :lol:
Аватар
Bai Xristo
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Bai Xristo »

Аз от както се помня като риболовец, никога не съм ползувал сигнализатор :oops: Направил съм си камбанки с различен звук, и дори и при нощен риболов на Дунава ,знам на коя пръчка ми бута :wink: Камбанките ми са с цепната коркова тапа и задължително вързани соколо 1,5м. капронов конец за стойката, или някой камък :wink: Когато съм си забравил камбанките съм слагал или клечка за асансьор, или топче кал ,ама то когато върви, върви :idea:
НАСЛУКА :!: :!: :!:
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Eдинствения проблем при сигнализаторите е при силно течение писукат когато се влачи оловото.Иначе както каза рибарчето за отпускането суингер или по нашему обтигач.Предимствата са много и всеки който има пари да си вземе нека да го ползва,голямо удоволствие е.Пък и те парите не са му много. :wink:
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

snegk написа:Eдинствения проблем при сигнализаторите е при силно течение писукат когато се влачи оловото.
Купуваш си такива, които имат настройка на чувствителноста или казано по-просто да отчитат сигнал на определено преминаване на влакно през сигнализатора. Мойте примерно реагират от 1см до 10см и никога няма да ти пищи без твое желание :wink:
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
snegk

Мнение от snegk »

http://www.***.com,моите са на корморан и имат за настройване,но никога не съм ги настройвал.Другия път като отида на течение ще пробвам. :wink:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

OFF:Ама като ти разправях аз,че ти писукат сигнализаторите,ти-не, та не!
Моите звънчета що не писукат,че и не дрънкат а?
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
kosatkata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kosatkata »

Комбинацията от добър сигнализатор с подходщ обтегач е незаменима.При един по продължителен риболов от 5-6 дена ми изтичат очите да гледам звънци и всякакви други приспособления постоянно защото при половината потегляния дори звънците не придрънкват и в повечето случаи се чува са звука на аванса на макарата.По принцип ползвам обикновенни щипки за простор поради факта че при ветровито време от звънците главата ми става като камбанария.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”