Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Косъм
Модератор: sapuna
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Според мен сигнализаторите си имат доста недостатъци особено за шаран който в много случаи не опъва а увисва и сигнализатора е нъц. Мисля че и обикновенна клечка за асансьор ще свърши работа, какъвто и да е метода трябва да се наблюдава.ribarq написа:няма значение дали си със сигнализатор или обикновенно звънче когато куките ти са с косъм !
не се притеснявай за това !
понякога и сигнализаторите си имат свойте недостатъци
-
- фен клуб-скобар
555
Сигнализатора ,няма нужда да се наблюдава.Като увисне пак сигнализира.А по принцип тия риби дето се ловят на косъм няма нужда да гледаш много.Само трябва да се внимава да не ти вкара пръчката във водата

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
това ти е решението,ако ползваш обикновенни макари отпусни аванса,като при засичане държиш,похлупваш шпулата и отпускаш аванса със ръка.CrossFire написа:В момента съм без сигнализатори(още месец),но ползвам макари с двоен аванс и по развиването на аванса се ориентирам(за сега не ми е отпускал шарко
)
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- вече хвърля и на тежко
- Bai Xristo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Аз от както се помня като риболовец, никога не съм ползувал сигнализатор
Направил съм си камбанки с различен звук, и дори и при нощен риболов на Дунава ,знам на коя пръчка ми бута
Камбанките ми са с цепната коркова тапа и задължително вързани соколо 1,5м. капронов конец за стойката, или някой камък
Когато съм си забравил камбанките съм слагал или клечка за асансьор, или топче кал ,ама то когато върви, върви
НАСЛУКА

НАСЛУКА

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ
-
- ще става разбирач
Купуваш си такива, които имат настройка на чувствителноста или казано по-просто да отчитат сигнал на определено преминаване на влакно през сигнализатора. Мойте примерно реагират от 1см до 10см и никога няма да ти пищи без твое желаниеsnegk написа:Eдинствения проблем при сигнализаторите е при силно течение писукат когато се влачи оловото.

ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
- kosatkata
- ще става разбирач
Комбинацията от добър сигнализатор с подходщ обтегач е незаменима.При един по продължителен риболов от 5-6 дена ми изтичат очите да гледам звънци и всякакви други приспособления постоянно защото при половината потегляния дори звънците не придрънкват и в повечето случаи се чува са звука на аванса на макарата.По принцип ползвам обикновенни щипки за простор поради факта че при ветровито време от звънците главата ми става като камбанария.