Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Сом в река Марица
Модератор: sapuna
- mita4itu
- новобранец
Сом в река Марица
Вечe доста пъти ходя с приятели на река Марица за сом... но все нищо.. смао преди 2 дни хванахме едно малко сомче и това е... Искам да попитам за някакви съвети?! Пробвахме на земен червей,на пушено месо,на черен дроб,но все чука нещо..явно малко.. и не се хваща. Снощи дори ходихме на носът,където река Съзлийка се влива в Марица и пак нищо... Кажете някой пиниз при ловенето на сом,моля!?
Искам да ви разкажа за последния си подвиг. Бях на язовир "Искър" и хванах един много, ама много голям шаран.Т олкова голям че като го извадих на брега нивото на язовира спадна с половин метър.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Re: Сом в река Марица
mita4itu написа:Вечe доста пъти ходя с приятели на река Марица за сом... но все нищо.. смао преди 2 дни хванахме едно малко сомче и това е... Искам да попитам за някакви съвети?! Пробвахме на земен червей,на пушено месо,на черен дроб,но все чука нещо..явно малко.. и не се хваща. Снощи дори ходихме на носът,където река Съзлийка се влива в Марица и пак нищо... Кажете някой пиниз при ловенето на сом,моля!?

Последно промяна от AL KAPONE на Пон Юли 23, 2007 7:30 am, променено общо 1 път.
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- mita4itu
- новобранец
ами вече 2 седмици почти всяка вечер съм на реката от 8-9 до към 12-1,ама нищо... с това клиок не става ли нещо.. някъв съвет дайте..
Искам да ви разкажа за последния си подвиг. Бях на язовир "Искър" и хванах един много, ама много голям шаран.Т олкова голям че като го извадих на брега нивото на язовира спадна с половин метър.
- mita4itu
- новобранец
добре на гроздр от земен червей се мъчим или на черен дроб,асма го мъчим от брега... ако изпозвам клъонк пред някой подмол дали ще ми е полезен и дали ще има резултат?
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
mita4itu написа:добре на гроздр от земен червей се мъчим или на черен дроб,асма го мъчим от брега... ако изпозвам клъонк пред някой подмол дали ще ми е полезен и дали ще има резултат?

Човече има много видове клъонк с различен звук и спецификация ........ Хората блъскат с години за да се научат само да работят с клъонк и нямат удари а ти искаш и на река ,

Ако толкова много искаш смвоя сом на Марица смени местото на което чакаш

Има хора във форума които биха ти помогнали (майстори) но сега са по реките и язовирите и ще се появят чак зимата ......затова късмет и упорство

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
- gorkata_petrov
- разбира нещата