Някой може ли да сподели эахранка эа кефал на река.....

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Re: Някой може ли да сподели эахранка эа кефал на река.....

Мнение от jagger1 »

jagger1 написа:Ами, като се сетя, рибоците какви гадории гълтат и им налитат, та въпросът ми изникна в главата от темата за ХЛЕБАРКИИИИ??? ..... :oops: :( :wink: :lol: :lol: :lol:

Шега-шега, ...........................................
.................................................
butnik написа:[
...........................................
..........................................Кълцайте скакалци ,може и щурци,богомолки и особено хлебарки,които са богати на протеини.
...........................................
.........................................
Е, колега, ти никога ли не се усмихваш? То си е написано, че за хлебарките беше шега.
butnik написа: ..................кое е сериозното-да гониш скакалци по поляната като алтъв и да ги кълцаш в храната.На теб ясно ли ти е колко скакалеца трябва да се хванат и нарежат и колко време ще ти отнемат и изобщо кефала дали ще разбере,че ги има в храната. :lol: .Ай стига бе,то бива ама чак толкова.Стига сте си приписвали неща ,които не са ви ясни и не сте правили.Няма да взема участие повече в дискусията.Кълцайте скакалци ,може и щурци,богомолки и особено хлебарки,които са богати на протеини.
.................................
.................................
Колега butnik, тук споделяме, а не задължаваме никого с нищо. Едно споделено мнение и опит не задължава никого. Просто споделяме. А иначе, не изказвай мнение за нещо, което май, май ти не си правил и което на самия теб не ти е ясно (виж подчертания текст в цитата по-горе). Една шепа скакалци от поляната се набират точно за 15 минути. И не е нужно да ги гониш като алтъв :wink: . Това с хлебарките си беше майтап и като гледам, доста колеги са го разбрали. Това за скакалците обаче е практика, която споделям и която носи успех на този, който не го мързи. Защото понякога, мързелът не мори, ама много мъчи. Аз не съм от мързеливите, та затова и не "гоня като алтъв" скакалците по поляната, а ги събирам. Смесвам ги със захранка, или ги използвам директно като стръв. И пак ти казвам - не отричай нещо, което ти самият не си изпробвал. Аз лично използвам това, което съм написал за скакалците повече от 40 години в практиката си и никога не съм си губил времето напразно. Всичко, което ти написах е напълно доброжелателно към теб. Бъди жив и здрав. :drinkers:

п.п.: Най-хубавото на всеки един форум е богатството и разнообразието на мнения и споделянето на опит. Лошото е, че не ги уважаваме.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Интересно ми е как ги кълцаш с ножицата,умъртвяваш ли ги предварително или има друг чалъм.Колега,много се палиш,много добре знам,че кефала си взима като нафора скакалците,ама чак кълцани и то слепени с лепило......Нищо лошо ,все пак само коментираме.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Скакалците се събират в една торбичка (направена от плат за перде / ситна мрежа) Торбичката е голяма колкото едно найлоново пликче от половин килограм. Може да използваш и найлоново пликче. Събира се около една шепа. Преди да ги накълцаш (ако си решил да ги кълцаш) или да ги слепваш, както са в торбичката ги натискаш леко, за да се умъртвят - без да ги размачкваш на пастет. После ги изсипваш в една кутия (примерно колкото кутия от маргарин) и с ножчето ги накълцваш подобно на кълцан торен червей. Става бързо. Тази смес можеш да я използваш като добавка към захранка.
Ако искаш да ги лепиш, не се кълцат. След като ги умъртвиш ги слепваш като бял / шарен червей на малки топчета - по около 3-5 скакалеца. Това е. Успех. :drinkers:

п.п.: Пропуснах да уточня, че това със скакалците се прави през летния сезон до към края на септември. Мисълта ми е, че трябва да следваме природата. Тя ни подсказва много.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

В този дух на размисли за скакалци и др. да споделя едн необичаен за мен случай: Лятото на река Тунджа преди няколко години белицата не искаше да пипне на никаква стръв освен едни малки паячета, които се разхождаха в тревата. разказа ми се играта да ровя и гоня тези гадинки, но резултата беше невероятен. Няма паяк, няма риба :D
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Аз през летните месеци по Марица ,кефала го гоня само на малка рибка.Вярно ударите са по малко за 1 излет,но са все качествени риби :)))
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Това лято , когато бях на риболов на река Велека /на около 1 км от устието/, съвсем случайно се запознах с местен колега от Бродилово , който ми сподели , че понякога Речния кефал /Leuciscus cephalus/ може да се улови на листо от вид дърво ,което расте край реката ! Листото се сгъвало "на четири", бодвало се с кука №8-№10 , на леко и речния кефал се хващал понякога ! Напълно възможно , но не ми остана време да пробвам този начин :) Същия колега се беше транспортирал от село Бродилово до Синеморец с моторче Симсон и беше дошъл да си налови малко Морски кефали от вида Mugil cephalus , от които в реката наистина "вреше", но не "кълвеше" : Метода му за риболов на морските кефали , а не за речните кефали , беше следния : Щукарска плувка , кука черна тройка осмица , като има една тънкост , че стъблото на куката трябва да се жулне с пиличка до блясък , с което пък се наподобявало естествената стръв за морския кефал , а разстоянието от плувката до тройката е не повече от половин метър , т.е. там където е пасажа ! И ме убеждаваше , че Морския кефал на това кълве , а не става въпрос за "търмъчане" :idea: ? По принцип не се засича с цел да се копне нещо , просто рибата си кълве на гола тройка , нещо като при скобара зимъска и едно-две мъниста ,закупени от местната кинкалерия !
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Trias написа:Това лято , когато бях на риболов на река Велека /на около 1 км от устието/, съвсем случайно се запознах с местен колега от Бродилово , който ми сподели , че понякога Речния кефал /Leuciscus cephalus/ може да се улови на листо от вид дърво ,което расте край реката ! Листото се сгъвало "на четири", бодвало се с кука №8-№10 , на леко и речния кефал се хващал понякога ! Напълно възможно , но не ми остана време да пробвам този начин :) Същия колега се беше транспортирал от село Бродилово до Синеморец с моторче Симсон и беше дошъл да си налови малко Морски кефали от вида Mugil cephalus , от които в реката наистина "вреше", но не "кълвеше" : Метода му за риболов на морските кефали , а не за речните кефали , беше следния : Щукарска плувка , кука черна тройка осмица , като има една тънкост , че стъблото на куката трябва да се жулне с пиличка до блясък , с което пък се наподобявало естествената стръв за морския кефал , а разстоянието от плувката до тройката е не повече от половин метър , т.е. там където е пасажа ! И ме убеждаваше , че Морския кефал на това кълве , а не става въпрос за "търмъчане" :idea: ? По принцип не се засича с цел да се копне нещо , просто рибата си кълве на гола тройка , нещо като при скобара зимъска и едно-две мъниста ,закупени от местната кинкалерия !
Да това ако не е търмъчене, не знам кое е.Все се правят на луди само и само да бракониерстват местните. :twisted:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Не съм чувал някой да се е наял от празна чиния така ,че ........ :wink: :wink: :wink:
colorado
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от colorado »

Не ми се занимава да чета всички мнения по темата за това директно пиша...
Гледах един филм преди време как един човек ловеше кефал на фидер с черешка иии чесно казно не бяха лоши рибите...
Опитах да намеря въпросния филм но нещо не успявам... Ако някой се сеща за кой точно става дума ( чешки или унгарски ) да даде линк или поне да каже как се казва ... ;)
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

...къде ги тия кефалЕ у наЗ ??? :roll:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”