Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Някой може ли да сподели эахранка эа кефал на река.....
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Някой може ли да сподели эахранка эа кефал на река.....
jagger1 написа:Ами, като се сетя, рибоците какви гадории гълтат и им налитат, та въпросът ми изникна в главата от темата за ХЛЕБАРКИИИИ??? .....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Шега-шега, ...........................................
.................................................
Е, колега, ти никога ли не се усмихваш? То си е написано, че за хлебарките беше шега.butnik написа:[
...........................................
..........................................Кълцайте скакалци ,може и щурци,богомолки и особено хлебарки,които са богати на протеини.
...........................................
.........................................
Колега butnik, тук споделяме, а не задължаваме никого с нищо. Едно споделено мнение и опит не задължава никого. Просто споделяме. А иначе, не изказвай мнение за нещо, което май, май ти не си правил и което на самия теб не ти е ясно (виж подчертания текст в цитата по-горе). Една шепа скакалци от поляната се набират точно за 15 минути. И не е нужно да ги гониш като алтъвbutnik написа: ..................кое е сериозното-да гониш скакалци по поляната като алтъв и да ги кълцаш в храната.На теб ясно ли ти е колко скакалеца трябва да се хванат и нарежат и колко време ще ти отнемат и изобщо кефала дали ще разбере,че ги има в храната..Ай стига бе,то бива ама чак толкова.Стига сте си приписвали неща ,които не са ви ясни и не сте правили.Няма да взема участие повече в дискусията.Кълцайте скакалци ,може и щурци,богомолки и особено хлебарки,които са богати на протеини.
.................................
.................................

п.п.: Най-хубавото на всеки един форум е богатството и разнообразието на мнения и споделянето на опит. Лошото е, че не ги уважаваме.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Интересно ми е как ги кълцаш с ножицата,умъртвяваш ли ги предварително или има друг чалъм.Колега,много се палиш,много добре знам,че кефала си взима като нафора скакалците,ама чак кълцани и то слепени с лепило......Нищо лошо ,все пак само коментираме.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Скакалците се събират в една торбичка (направена от плат за перде / ситна мрежа) Торбичката е голяма колкото едно найлоново пликче от половин килограм. Може да използваш и найлоново пликче. Събира се около една шепа. Преди да ги накълцаш (ако си решил да ги кълцаш) или да ги слепваш, както са в торбичката ги натискаш леко, за да се умъртвят - без да ги размачкваш на пастет. После ги изсипваш в една кутия (примерно колкото кутия от маргарин) и с ножчето ги накълцваш подобно на кълцан торен червей. Става бързо. Тази смес можеш да я използваш като добавка към захранка.
Ако искаш да ги лепиш, не се кълцат. След като ги умъртвиш ги слепваш като бял / шарен червей на малки топчета - по около 3-5 скакалеца. Това е. Успех.
п.п.: Пропуснах да уточня, че това със скакалците се прави през летния сезон до към края на септември. Мисълта ми е, че трябва да следваме природата. Тя ни подсказва много.
Ако искаш да ги лепиш, не се кълцат. След като ги умъртвиш ги слепваш като бял / шарен червей на малки топчета - по около 3-5 скакалеца. Това е. Успех.

п.п.: Пропуснах да уточня, че това със скакалците се прави през летния сезон до към края на септември. Мисълта ми е, че трябва да следваме природата. Тя ни подсказва много.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- ivelin_1976
- разбира нещата
В този дух на размисли за скакалци и др. да споделя едн необичаен за мен случай: Лятото на река Тунджа преди няколко години белицата не искаше да пипне на никаква стръв освен едни малки паячета, които се разхождаха в тревата. разказа ми се играта да ровя и гоня тези гадинки, но резултата беше невероятен. Няма паяк, няма риба 

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- М. Сталев
- разбира нещата
Аз през летните месеци по Марица ,кефала го гоня само на малка рибка.Вярно ударите са по малко за 1 излет,но са все качествени риби
))

Това лято , когато бях на риболов на река Велека /на около 1 км от устието/, съвсем случайно се запознах с местен колега от Бродилово , който ми сподели , че понякога Речния кефал /Leuciscus cephalus/ може да се улови на листо от вид дърво ,което расте край реката ! Листото се сгъвало "на четири", бодвало се с кука №8-№10 , на леко и речния кефал се хващал понякога ! Напълно възможно , но не ми остана време да пробвам този начин
Същия колега се беше транспортирал от село Бродилово до Синеморец с моторче Симсон и беше дошъл да си налови малко Морски кефали от вида Mugil cephalus , от които в реката наистина "вреше", но не "кълвеше" : Метода му за риболов на морските кефали , а не за речните кефали , беше следния : Щукарска плувка , кука черна тройка осмица , като има една тънкост , че стъблото на куката трябва да се жулне с пиличка до блясък , с което пък се наподобявало естествената стръв за морския кефал , а разстоянието от плувката до тройката е не повече от половин метър , т.е. там където е пасажа ! И ме убеждаваше , че Морския кефал на това кълве , а не става въпрос за "търмъчане"
? По принцип не се засича с цел да се копне нещо , просто рибата си кълве на гола тройка , нещо като при скобара зимъска и едно-две мъниста ,закупени от местната кинкалерия !

-
- и господ не е толокова добър
Да това ако не е търмъчене, не знам кое е.Все се правят на луди само и само да бракониерстват местните.Trias написа:Това лято , когато бях на риболов на река Велека /на около 1 км от устието/, съвсем случайно се запознах с местен колега от Бродилово , който ми сподели , че понякога Речния кефал /Leuciscus cephalus/ може да се улови на листо от вид дърво ,което расте край реката ! Листото се сгъвало "на четири", бодвало се с кука №8-№10 , на леко и речния кефал се хващал понякога ! Напълно възможно , но не ми остана време да пробвам този начинСъщия колега се беше транспортирал от село Бродилово до Синеморец с моторче Симсон и беше дошъл да си налови малко Морски кефали от вида Mugil cephalus , от които в реката наистина "вреше", но не "кълвеше" : Метода му за риболов на морските кефали , а не за речните кефали , беше следния : Щукарска плувка , кука черна тройка осмица , като има една тънкост , че стъблото на куката трябва да се жулне с пиличка до блясък , с което пък се наподобявало естествената стръв за морския кефал , а разстоянието от плувката до тройката е не повече от половин метър , т.е. там където е пасажа ! И ме убеждаваше , че Морския кефал на това кълве , а не става въпрос за "търмъчане"
? По принцип не се засича с цел да се копне нещо , просто рибата си кълве на гола тройка , нещо като при скобара зимъска и едно-две мъниста ,закупени от местната кинкалерия !

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- М. Сталев
- разбира нещата
Не съм чувал някой да се е наял от празна чиния така ,че ........

Не ми се занимава да чета всички мнения по темата за това директно пиша...
Гледах един филм преди време как един човек ловеше кефал на фидер с черешка иии чесно казно не бяха лоши рибите...
Опитах да намеря въпросния филм но нещо не успявам... Ако някой се сеща за кой точно става дума ( чешки или унгарски ) да даде линк или поне да каже как се казва ...
Гледах един филм преди време как един човек ловеше кефал на фидер с черешка иии чесно казно не бяха лоши рибите...
Опитах да намеря въпросния филм но нещо не успявам... Ако някой се сеща за кой точно става дума ( чешки или унгарски ) да даде линк или поне да каже как се казва ...