Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

изкуствен вердевас
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- вече хвърля и на тежко
изкуствен вердевас
Интересувам се как стоят нещата със тоя изкуствен вердевас. Просто го закачаш на куката и хвърляш или от време на време го топваш в нещо за аромат и хвърляш? Имали нещо по специфично в кълването - например да пипне веднъж, два и да се откаже или си кълве нормално.
Re: изкуствен вердевас
аз лично никога не ловя само на него.Винаги го комбинирам с бял червей или с истински вердевас.Нанизваш изкуствения по стъблото на куката и отпред боцкаш един бял червей или съответно 1 истинско вердевасче.Иначе преди съм си правил експерименти само на изкуствено и съм хващал бабушка и кротушка,определено като сложиш и жива стръв кълве много повече
-
- кандидат преподавател
Имаше един период -около 3 години,през който постоянно разнасях в десния джоб на елека си две шишенца с изкуствен вердевас - едното с по-тънък, другото с по-дебел.Какви ли не комбинации му прилагах -с червейче,без червейче,с ароматизатор,без и резултата беше винаги
-пълно пренебрежение от страна на евентуалните риби.Накрая ги изхвърлих на боклука и се успокоих специално за този артикул
Разбира се,споделям отрицателен опит,който касае само реките и язовирите в зоната на Западните,Средните и Източните Родопи.

на мене винаги ми е давал резултат най-вече за платика и бабушка.Правил съм си експерименти при интензивно кълване да го махам после да го слагам и си има ефект от него.И костура също налита на изкуствения
Работи перфектно за бабушка, платика, уклей, костур и морунаж. Може и в комбинация. Визирам този на Бъркли, дребния. За другите нямам представа.
При подледен риболов също важи!