Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Тих, бял, Дунаааааав!!! Отивам за сом, щука и бял амур! :))
Модератор: Кърцата
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Тих, бял, Дунаааааав!!! Отивам за сом, щука и бял амур! :))
След поредица каръшки излети от откриването насам, този път съм решил, че без риба НЯМА да се върна!
Вече си имам кльонк, норвежка кука (ръчна изработка) за сом и електронна примамка за хищници.

Освен това, имам цяла бака варена царевица, въдици всякакви с монтажи всякакви, захранки и стръв - от пиле мляко /попови прасета, блатни червеи, торни големи, пиявици, домашен сапун и рибета - това за сома и щуката; царевици - всякакви аромати + варена, кюспе и качамак, разни купени царевини и още нещо черно като туткал) и ако сега пак не хвана риба - направо ще си срежа вените...ама надлъжно, че да ми е гадно и да няма спиране!
Утре ще отида да захранвам, навръщане ще кльонкам, а от сряда - атака на палатка докато хвана амур, сом и щука.
Без тия три риби няма да се прибера, ако трябва и до Коледа ще вися по схемата "тъп, но упорит", ама ще хвана.
Надявам се след няколко дни да мога да пусна добър репортаж в "Успешни излети"!!!

Вече си имам кльонк, норвежка кука (ръчна изработка) за сом и електронна примамка за хищници.

Освен това, имам цяла бака варена царевица, въдици всякакви с монтажи всякакви, захранки и стръв - от пиле мляко /попови прасета, блатни червеи, торни големи, пиявици, домашен сапун и рибета - това за сома и щуката; царевици - всякакви аромати + варена, кюспе и качамак, разни купени царевини и още нещо черно като туткал) и ако сега пак не хвана риба - направо ще си срежа вените...ама надлъжно, че да ми е гадно и да няма спиране!

Утре ще отида да захранвам, навръщане ще кльонкам, а от сряда - атака на палатка докато хвана амур, сом и щука.
Без тия три риби няма да се прибера, ако трябва и до Коледа ще вися по схемата "тъп, но упорит", ама ще хвана.

Надявам се след няколко дни да мога да пусна добър репортаж в "Успешни излети"!!!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

моят сонар показа днес 29.2градуса на водата 4 еденици намаляване на налягането.предполагам знае6 какво зна4и това.рибата е под 8-мият метър.има какво да яде и си стои в дълбо4ините и си пита хаспела да излиза в тоя пек.но с толкова арсенал заслужаваш да хванеш.наслука и даи инфо после 4е и аз мисля да я пробвам края на месеца за 5-6дена!
-
- сериозен играч
- GODzillata
Благодаря за пожеланията!
Изброявайки целия арсенал, забравих да спомена сонара - къде без него?!
@ceslav, разбира се, че е хубаво да имаш сонар, особено при лов на сом с кльонк!
Сонара ти показва дълбочината и така знаеш на колко да отпуснеш въдиците....да речем, ако сонара ти показва дълбочина 10 метра, едната въдица я пускаш на 7 м., а другата на 5 м. например.
Иначе без сонар трябва да импровизираш и има вероятност да ти се влачи стръвта по дъното, а това не е идеята при кльонка.
Днес по обяд чакат да ми доставят една сомджийка за лов от лодка и ще й сложа мултипликатор с брояч.
@rados, и моят сонар показва като твоя, обаче аз разчитам на следното: От сряда вечер се очаква спад на температурите, рибата ще си помисли
, че времето се разваля и ще тръгне като бясна да се храни.
...само амурите да не опасат всички водорасли.
Честно казано, разчитам най-вече на улов на хищници.

Изброявайки целия арсенал, забравих да спомена сонара - къде без него?!

@ceslav, разбира се, че е хубаво да имаш сонар, особено при лов на сом с кльонк!
Сонара ти показва дълбочината и така знаеш на колко да отпуснеш въдиците....да речем, ако сонара ти показва дълбочина 10 метра, едната въдица я пускаш на 7 м., а другата на 5 м. например.
Иначе без сонар трябва да импровизираш и има вероятност да ти се влачи стръвта по дъното, а това не е идеята при кльонка.

Днес по обяд чакат да ми доставят една сомджийка за лов от лодка и ще й сложа мултипликатор с брояч.

@rados, и моят сонар показва като твоя, обаче аз разчитам на следното: От сряда вечер се очаква спад на температурите, рибата ще си помисли

Честно казано, разчитам най-вече на улов на хищници.

-
- вече хвърля и на тежко
Колега, при тая подготовка направо не ми се мисли за бедната риба
! Ако знае какво я чака .... дебнене с най-съвременни технологии и мамене с к`вото ти дойде на ум....
. Абе накратко - ЗАВИЖДАМ ТИ. Пожелавам ти да те четем в "успешни" пък каквото се получи.... 

Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Миналата седмица,като си тръгвах от язовира един колега от форума се нацупи като му казах "На слука" за изпроводяк.Каръшко било.Изпроси си "Риба да не хванеш!!!".Това била тайната на успешния риболов!Така че,"РИБКА ДА НЕ ХВАНЕШ!!!",ама като си дойдеш да се похвалиш със снимки!Тедо написа:... Веднъж /беше в добро настроение/ ни пожела "На слука!" и не хванахме и слънчак даже...

П.П. Ако пак си капо,да не си помислиш,че съм ти го пожелал!
- ceno cenov
- разбира нещата
По отношение на сонара, за Дунав аз лично не виждам особена полза от такъв уред. Ако отчете сом какво? Ще останеш над него да пробваш да го вдигнеш? Непосилна задача.
За дълбочините с две пускания по маршрута и ги знаеш на изуст. Единствено за измерване температура на водата и глезотия става. За язовир е голямо удобство но за Дунав аз лично не мога да му намеря приложение. Съвети?

Айдееее, отиде още някоя хилядаркаceno cenov написа:По отношение на сонара, за Дунав аз лично не виждам особена полза от такъв уред. Ако отчете сом какво? Ще останеш над него да пробваш да го вдигнеш? Непосилна задача.За дълбочините с две пускания по маршрута и ги знаеш на изуст. Единствено за измерване температура на водата и глезотия става. За язовир е голямо удобство но за Дунав аз лично не мога да му намеря приложение. Съвети?

Иначе на градския (Годзилата) успех и да напише какво е направил след толкова подготовка (ама да не е по Коледа де

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- ceno cenov
- разбира нещата
- GODzillata
Ей, нямам търпение да съмне и да скъсам синджира.
@sapuna1971, заредил съм хладилната чанта с модификации на твоята технология, разбирай, че вместо кафени чашки ползвам пликове с по килограм царевица
и ще има
убийство на амурите. Пръчките ми са в калъфа, три екзекуторки на косъм.

Следва това:
- Една щукарка и една на пружина.
А ето я и новата придобивка - въдица LINEAEFFE с мултипликатор Cormoran Seacor 355 за лов от лодката:

В колата ми е дънния телескоп, също пригоден за лов на сом.
...ъъъ...какво още....за припона няма да ви казвам.
Вярно, че са малко множко въдиците, ама тъста и детето имат билети все пак.
А, скокнах до лодката преди малко и помлатих с кльонка - вади чудо звук, направо се усеща как вибрациите удрят дъното и се връщат нагоре...като черковна камбана е.
Еми, това е, колеги - утре е денят, пожелайте ми "НА КУКА", вместо "на слука"!

@sapuna1971, заредил съм хладилната чанта с модификации на твоята технология, разбирай, че вместо кафени чашки ползвам пликове с по килограм царевица

Следва това:

А ето я и новата придобивка - въдица LINEAEFFE с мултипликатор Cormoran Seacor 355 за лов от лодката:

В колата ми е дънния телескоп, също пригоден за лов на сом.
...ъъъ...какво още....за припона няма да ви казвам.

Вярно, че са малко множко въдиците, ама тъста и детето имат билети все пак.

А, скокнах до лодката преди малко и помлатих с кльонка - вади чудо звук, направо се усеща как вибрациите удрят дъното и се връщат нагоре...като черковна камбана е.

Еми, това е, колеги - утре е денят, пожелайте ми "НА КУКА", вместо "на слука"!

- GODzillata