Тих, бял, Дунаааааав!!! Отивам за сом, щука и бял амур! :))

Модератор: Кърцата

Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Тих, бял, Дунаааааав!!! Отивам за сом, щука и бял амур! :))

Мнение от GODzillata »

След поредица каръшки излети от откриването насам, този път съм решил, че без риба НЯМА да се върна! :D

Вече си имам кльонк, норвежка кука (ръчна изработка) за сом и електронна примамка за хищници.

Изображение

Освен това, имам цяла бака варена царевица, въдици всякакви с монтажи всякакви, захранки и стръв - от пиле мляко /попови прасета, блатни червеи, торни големи, пиявици, домашен сапун и рибета - това за сома и щуката; царевици - всякакви аромати + варена, кюспе и качамак, разни купени царевини и още нещо черно като туткал) и ако сега пак не хвана риба - направо ще си срежа вените...ама надлъжно, че да ми е гадно и да няма спиране! :wink: :lol:

Утре ще отида да захранвам, навръщане ще кльонкам, а от сряда - атака на палатка докато хвана амур, сом и щука.
Без тия три риби няма да се прибера, ако трябва и до Коледа ще вися по схемата "тъп, но упорит", ама ще хвана. :roll:

Надявам се след няколко дни да мога да пусна добър репортаж в "Успешни излети"!!! :D :D :D
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
rados
новобранец
новобранец

Мнение от rados »

моят сонар показа днес 29.2градуса на водата 4 еденици намаляване на налягането.предполагам знае6 какво зна4и това.рибата е под 8-мият метър.има какво да яде и си стои в дълбо4ините и си пита хаспела да излиза в тоя пек.но с толкова арсенал заслужаваш да хванеш.наслука и даи инфо после 4е и аз мисля да я пробвам края на месеца за 5-6дена!
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

GODzillata успех и чакам да кажеш как се е представила елетронната примамка....
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

И аз да се обадя. То от едно време лафа "То не ми е работа ама да кажа"Това със сонара хубаво ама някак си не ми допада.Аз нямам такъв уред но нещо не му имам вяра.Не ми се сърдете,но съм от село и тия модерните джиджавки нещо не са ми по душата. абе............ :butthead: :partyman:
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Наслука GODzillata и на мене ще ми е интересен ефектът от електроната примамка, като се завърнеш-пиши :D
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Благодаря за пожеланията! :D

Изброявайки целия арсенал, забравих да спомена сонара - къде без него?! :wink:

@ceslav, разбира се, че е хубаво да имаш сонар, особено при лов на сом с кльонк!
Сонара ти показва дълбочината и така знаеш на колко да отпуснеш въдиците....да речем, ако сонара ти показва дълбочина 10 метра, едната въдица я пускаш на 7 м., а другата на 5 м. например.
Иначе без сонар трябва да импровизираш и има вероятност да ти се влачи стръвта по дъното, а това не е идеята при кльонка. :idea:

Днес по обяд чакат да ми доставят една сомджийка за лов от лодка и ще й сложа мултипликатор с брояч. :supz:

@rados, и моят сонар показва като твоя, обаче аз разчитам на следното: От сряда вечер се очаква спад на температурите, рибата ще си помисли :wink: , че времето се разваля и ще тръгне като бясна да се храни. :smt026 ...само амурите да не опасат всички водорасли. :lol:

Честно казано, разчитам най-вече на улов на хищници.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

както се казва "Отидох за амур, а се върнах с *ур" :lol: :lol: :lol:

едно време дядо ми все ни се караше, защо ходиме да си губиме времето - щял да ни купи риба от пазара... и ние все хващахме... Веднъж /беше в добро настроение/ ни пожела "На слука!" и не хванахме и слънчак даже...
Sme6NIKa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Sme6NIKa »

Колега, при тая подготовка направо не ми се мисли за бедната риба :lol: ! Ако знае какво я чака .... дебнене с най-съвременни технологии и мамене с к`вото ти дойде на ум.... :supz: . Абе накратко - ЗАВИЖДАМ ТИ. Пожелавам ти да те четем в "успешни" пък каквото се получи.... :D
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Тедо написа:... Веднъж /беше в добро настроение/ ни пожела "На слука!" и не хванахме и слънчак даже...
Миналата седмица,като си тръгвах от язовира един колега от форума се нацупи като му казах "На слука" за изпроводяк.Каръшко било.Изпроси си "Риба да не хванеш!!!".Това била тайната на успешния риболов!Така че,"РИБКА ДА НЕ ХВАНЕШ!!!",ама като си дойдеш да се похвалиш със снимки! :wink:

П.П. Ако пак си капо,да не си помислиш,че съм ти го пожелал!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

По отношение на сонара, за Дунав аз лично не виждам особена полза от такъв уред. Ако отчете сом какво? Ще останеш над него да пробваш да го вдигнеш? Непосилна задача. :lol: За дълбочините с две пускания по маршрута и ги знаеш на изуст. Единствено за измерване температура на водата и глезотия става. За язовир е голямо удобство но за Дунав аз лично не мога да му намеря приложение. Съвети?
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

ceno cenov написа:По отношение на сонара, за Дунав аз лично не виждам особена полза от такъв уред. Ако отчете сом какво? Ще останеш над него да пробваш да го вдигнеш? Непосилна задача. :lol: За дълбочините с две пускания по маршрута и ги знаеш на изуст. Единствено за измерване температура на водата и глезотия става. За язовир е голямо удобство но за Дунав аз лично не мога да му намеря приложение. Съвети?
Айдееее, отиде още някоя хилядарка :roll: :roll: Човече мани тия сонари, ами вземи некой памперс по-добре ;) :lol:

Иначе на градския (Годзилата) успех и да напише какво е направил след толкова подготовка (ама да не е по Коледа де :lol: :lol: )
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

:lol: :lol: :lol:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Ей, нямам търпение да съмне и да скъсам синджира. :D

@sapuna1971, заредил съм хладилната чанта с модификации на твоята технология, разбирай, че вместо кафени чашки ползвам пликове с по килограм царевица :lol: и ще има :smt071 убийство на амурите. Пръчките ми са в калъфа, три екзекуторки на косъм.

Изображение

Следва това:
Изображение - Една щукарка и една на пружина.

А ето я и новата придобивка - въдица LINEAEFFE с мултипликатор Cormoran Seacor 355 за лов от лодката:
Изображение

В колата ми е дънния телескоп, също пригоден за лов на сом.
...ъъъ...какво още....за припона няма да ви казвам. :wink: :roll: :P
Вярно, че са малко множко въдиците, ама тъста и детето имат билети все пак. :lol:

А, скокнах до лодката преди малко и помлатих с кльонка - вади чудо звук, направо се усеща как вибрациите удрят дъното и се връщат нагоре...като черковна камбана е. :D

Еми, това е, колеги - утре е денят, пожелайте ми "НА КУКА", вместо "на слука"! :D :partyman:
Аватар
rados
новобранец
новобранец

Мнение от rados »

успех бате и от мен!и пиши какво си направил че тези амури са ми взели акъла.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Marco Polo написа:По две на кука! :lol:
:D Това ми хареса! :wink:

Някой да знае къде и как се вързва червена мартеничка около куката на монтажа за сом?
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”