Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Зарганите наистина се раздвижиха :)
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Зарганите наистина се раздвижиха :)
Отварям нова тема за зарганите, защото предишната се пооцапа.
Зарганите вече ядат активно, искат само малко повече търсене и пробване на различни методи.
В сряда 25.07.2007 с баджанака разпънахме рано-рано въдиците на "шофьорския плаж" до Дюни. Такъмите бяха дънни (на тежко) за платерина с блатен червей, малка кука No 8. За половин час имахме по 1-2 плахи пипвания. Много странни неща са ми се случвали на морски риболов, но наистина бях учуден когато на третото потрепване на върха на пръчката извадих ... сафрид
Още повече се учудих, когато и баджанака извади един!
Викам "Бадж, вадим бомбардите!". Аз хвърлих потъваща 30 гр., а баджо - 30 гр. полупотъващ дарткастър. На второто хвърляне ме изши един white snake 42 см.
http://gallery.nariba.net/uploads/1567/ ... zargan.jpg
На полупотъващата - нищо.
Към 10 часа се преместихме на нос Св.Агалина (преди хотел Royal Marina Palace на Дюни). Слизайки към скалите се чудих къде са отишли платерините, че ги няма на шофьорския плаж. Като излязохме на носа ги видях! Големи пасажи се виждаха навсякъде около скалистия бряг. Разпънахме отново бомбардите и започнахме да целим пасажите. След няколко минутни проби се разбра, че платеринките (по около 25 см.) в този момент не пипаха ако въртиш бавно и със спирания. Атакуваха ако червеят се движи бързо.
Ситуацията ми стана ясна и реших да хвърля навътре в морето, с надежда да удари нещо по едро. Резултат - една малко зарганче. Продължих да упорствам, хвърляйки навътре в морето, далеч от платеринките до скалите. Извадих още един каиш, имах два заргански удара с изяден червей, а при последния най-силен удар змията ми отгризна и куката (влакно 0.16 мм). Към 11.30 жегата стана непосилна и си тръгнахме, съжалявайки, че не дойдохме на скалите още сутринта.
Изводите, които направих за себе си:
1. Рибата не е по плитките заливи, а по скалистите носове (може би заради темепертурата на водата).
2. Зарганите вече си ядат нормално (има страшно много храна в морето) искат само търсене.
3. В момента е добре да се пробва първо с плуваща бомбарда и бързо въртене (ако е в плитък залив - потъваща)
Относно местата за риболов по Южното черноморие (във връзка с предната тема):
1. Вилна зона Червенка, до с.Черноморец - скалите.
2. Боджака, след Созопол (нос "Германката"), ако успеете да се проврете между оградите на вилите и хотелите.
3. Скалите след къмпинг Веселие (Смокиня).
4. Гореспоменатия нос Агалина и следващия (малката Агалина - точно преди Дюни).
5. Носа след шофьорския плаж под строежа на Аркутино (срещу Змийския остров).
6. Маслен нос и Коракя всички удобни скалички в резервата до Перла (Приморско).
7. Лозенец и къмпинг Оазис - класика в жанра (но малко по-късно - към септември)
8. Залива до завод "Пасат" - Царево
9. Скалите от с.Варвара до Ахтопол
Като цяло по-южните дестинации се препоръчват в по-късна есен.
Така че грабвайте бомбардите и успех на всеки решил да се надлъгва с хитрия хищник
Зарганите вече ядат активно, искат само малко повече търсене и пробване на различни методи.
В сряда 25.07.2007 с баджанака разпънахме рано-рано въдиците на "шофьорския плаж" до Дюни. Такъмите бяха дънни (на тежко) за платерина с блатен червей, малка кука No 8. За половин час имахме по 1-2 плахи пипвания. Много странни неща са ми се случвали на морски риболов, но наистина бях учуден когато на третото потрепване на върха на пръчката извадих ... сафрид

Викам "Бадж, вадим бомбардите!". Аз хвърлих потъваща 30 гр., а баджо - 30 гр. полупотъващ дарткастър. На второто хвърляне ме изши един white snake 42 см.
http://gallery.nariba.net/uploads/1567/ ... zargan.jpg
На полупотъващата - нищо.
Към 10 часа се преместихме на нос Св.Агалина (преди хотел Royal Marina Palace на Дюни). Слизайки към скалите се чудих къде са отишли платерините, че ги няма на шофьорския плаж. Като излязохме на носа ги видях! Големи пасажи се виждаха навсякъде около скалистия бряг. Разпънахме отново бомбардите и започнахме да целим пасажите. След няколко минутни проби се разбра, че платеринките (по около 25 см.) в този момент не пипаха ако въртиш бавно и със спирания. Атакуваха ако червеят се движи бързо.
Ситуацията ми стана ясна и реших да хвърля навътре в морето, с надежда да удари нещо по едро. Резултат - една малко зарганче. Продължих да упорствам, хвърляйки навътре в морето, далеч от платеринките до скалите. Извадих още един каиш, имах два заргански удара с изяден червей, а при последния най-силен удар змията ми отгризна и куката (влакно 0.16 мм). Към 11.30 жегата стана непосилна и си тръгнахме, съжалявайки, че не дойдохме на скалите още сутринта.
Изводите, които направих за себе си:
1. Рибата не е по плитките заливи, а по скалистите носове (може би заради темепертурата на водата).
2. Зарганите вече си ядат нормално (има страшно много храна в морето) искат само търсене.
3. В момента е добре да се пробва първо с плуваща бомбарда и бързо въртене (ако е в плитък залив - потъваща)
Относно местата за риболов по Южното черноморие (във връзка с предната тема):
1. Вилна зона Червенка, до с.Черноморец - скалите.
2. Боджака, след Созопол (нос "Германката"), ако успеете да се проврете между оградите на вилите и хотелите.
3. Скалите след къмпинг Веселие (Смокиня).
4. Гореспоменатия нос Агалина и следващия (малката Агалина - точно преди Дюни).
5. Носа след шофьорския плаж под строежа на Аркутино (срещу Змийския остров).
6. Маслен нос и Коракя всички удобни скалички в резервата до Перла (Приморско).
7. Лозенец и къмпинг Оазис - класика в жанра (но малко по-късно - към септември)
8. Залива до завод "Пасат" - Царево
9. Скалите от с.Варвара до Ахтопол
Като цяло по-южните дестинации се препоръчват в по-късна есен.
Така че грабвайте бомбардите и успех на всеки решил да се надлъгва с хитрия хищник

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Току-що се връщам от риболов. Онова,което беше в събота и неделя , сякаш не се е случвало.Умряла работа . Явно западния вятър на 25-ти и източния вятър вчера и днес я поошашавиха рибата и вероятно се е изтеглила по-навътре. На всичкото отгоре имаше и доста неприятна вълна, т.е. често трябваше да се почиства такъма от водорасли. Общия резултат: 2 бр. прилични заргана и една намерена бомбарда. Иларията така и не се обади и не се вдигна отгоре.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- чуруликпенчо
- сериозен играч