Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Кой какъв фидер ползва
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Кой какъв фидер ползва
Аз стартирам фидер риболова с това http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=8258
и след малко заминавам към Дунава да му правя сефтето

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- dragonaz
- научил се да хвърля
Честито за новата придобивка колега.martineti написа:Аз стартирам фидер риболова с това http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=8258
Ще се радвам да споделиш дали си доволен от пръта ?
Честито!

Днес макар и само за 2-3 часа успях да му се накефя подобаващо. Тази красива мтяна ми го сефтоса. Пръчката се държи доста добре, а въпреки голямата му акция няма никакви проблеми с индикацията на кълванетата дори на попчетата.

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
-
- научил се да хвърля
Колеги ,здравейте !
Решил съм да си взема още един фидер за Марица понеже стария сдаде багажа .Доста се поразрових по форумите и се чудя между няколко моделчета и марки..Бюджета е ограничен
http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=72
formax-endura carp feeder
formax-legacy feeder
formax legacy power feeder
globe-hunter feeder
Това намерих .Давайте предложения и от другаде ,но в същия диапазон на парите.Колебая се между 3.60 и 3.90.
Предимно се ползват хранилки 50-70 гр. без захранката
Решил съм да си взема още един фидер за Марица понеже стария сдаде багажа .Доста се поразрових по форумите и се чудя между няколко моделчета и марки..Бюджета е ограничен
http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=72
formax-endura carp feeder
formax-legacy feeder
formax legacy power feeder
globe-hunter feeder
Това намерих .Давайте предложения и от другаде ,но в същия диапазон на парите.Колебая се между 3.60 и 3.90.
Предимно се ползват хранилки 50-70 гр. без захранката
- lif3house
- разбира нещата
Някой ако има впечетления от ето този фидер "ABU GARCIA - Enticer Pro Feeder" моля да ги сподели. Благодаря!
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3460
-
- научил се да хвърля
Колега, не знам за този артикул ,но първо им се обади на тези Видракси,че последните 3-4 пъти каквото и да ми направи впечатление в сайта им все го нямат в наличност.Дават ти тъпи отговори,че в момента го няма или да чакаш другата пратка.Толкова непрофесионално отношение на съм срещал досега.Може би им е трудно да си актуализират сайта ли
Преди години бяха коректни ,но сега направо си са за проверка отвсякъде на доста контролни органи.

Аз така бях в сайта на ribibg.com 3 мача поръчвах от тях и трите ги нямаше. Тъпо е така. Да си актуализират информацията.jim_jim_jim написа:Колега, не знам за този артикул ,но първо им се обади на тези Видракси,че последните 3-4 пъти каквото и да ми направи впечатление в сайта им все го нямат в наличност.Дават ти тъпи отговори,че в момента го няма или да чакаш другата пратка.Толкова непрофесионално отношение на съм срещал досега.Може би им е трудно да си актуализират сайта лиПреди години бяха коректни ,но сега направо си са за проверка отвсякъде на доста контролни органи.
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пръчката е доста добра, като изработка, лека и добре балансирана...според мен е добро попадение, ако не те притеснява дължината от 3,50 и това, че е лайтова пръчка, значи става...lif3house написа:Някой ако има впечетления от ето този фидер "ABU GARCIA - Enticer Pro Feeder" моля да ги сподели. Благодаря!
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Привет, имам и двата пикерка и ще направя съпоставка между тях!
И двата пикера са от две части, съответно теглото им е:
Мило, целия пикер:

Мило, втората секция:

Гарбо, целия пикер:

Гарбо, втората секция:

Тук има явно предимство има Милото, голяма част от това предимство се дължи на държача. Втората секция на Гарбо е много малко по-лека , но пък е и по-къса от Милото. Плюсче за Мило.
Върховете и на двете въдици са не обозначени, на Мило са карбон , а на Грабо стъклопласт:
Мило:
0,75 оз.

1,5 оз.

2 оз.

Гарбо:
0,75 оз.

1 оз.

1,5 оз.

Лично за мен стъклопластвите върхове са по-хубави, освен това на Гработо са и по-меки. Едно плюсче за Гарбо.
Транспортна дължина:

Гарбото въпреки ,че е по-късо е с по-голяма транспортна дължина. Плюс за Мило.
Водачите:

Гарбо:

Мило:

Милото е с по-малки като диаметър водач, но пък имат по три крачета до края на въдицата. За мен лек превес има Грабо, но без плюсче. Резултата клони към равен.
Дръжка и макародържач :
Мило:

Гарбо:

Лично на мен ми харесва повече държача на Гарбо , от друга старана цялата коркова дръжка на Мило. Резултат равен.
Калъфчетата на въдиците:
Мило:

Гарбо:

Калъфа на Мило е от по-луксозен плат, но пък на Грабо е по-функционален с отделен джоб за върховете. Равен!
Тубосите за върховете:
Мило:

Гарбо:

Тубоса на Мило е с по-голям диаметър и по- дълъг, освен това и тапите са по0хубави. Плюс за Мило.
Бланка:

Бланките са почти еднакви, като на Гарбо е една идея по-тънка, но пък е по-късо. Равенство!
Вторите секции:

На Мило е по-дълга, което според мен е по-добре. Плюс за Мило.
Цената. Мило е по-скъпо, почти два пъти ако не е намалено. Плюс за Гарбо.
Строя и на двете въдици е параболичен, не мога да определя коя е по-добра.
Акцията и на двете въдици е горе, долу еднаква . При Мило не е обозначена, на Гарбо се вижда от снимките по-горе.
Плюсове на Мило:
- Тегло;
- Транспортна дължина;
- Тубоса за върховете;
- Втората секция;
Плюсове на Гарбо:
- Върховете;
- Цената;
И двете въдици са капризен риболов на малки риби до около килограм на късо разстояние. Която и от двете да изберете... Няма да съжалявате!
Поздрави!
И двата пикера са от две части, съответно теглото им е:
Мило, целия пикер:

Мило, втората секция:

Гарбо, целия пикер:

Гарбо, втората секция:

Тук има явно предимство има Милото, голяма част от това предимство се дължи на държача. Втората секция на Гарбо е много малко по-лека , но пък е и по-къса от Милото. Плюсче за Мило.
Върховете и на двете въдици са не обозначени, на Мило са карбон , а на Грабо стъклопласт:
Мило:
0,75 оз.

1,5 оз.

2 оз.

Гарбо:
0,75 оз.

1 оз.

1,5 оз.

Лично за мен стъклопластвите върхове са по-хубави, освен това на Гработо са и по-меки. Едно плюсче за Гарбо.
Транспортна дължина:

Гарбото въпреки ,че е по-късо е с по-голяма транспортна дължина. Плюс за Мило.
Водачите:

Гарбо:

Мило:

Милото е с по-малки като диаметър водач, но пък имат по три крачета до края на въдицата. За мен лек превес има Грабо, но без плюсче. Резултата клони към равен.
Дръжка и макародържач :
Мило:

Гарбо:

Лично на мен ми харесва повече държача на Гарбо , от друга старана цялата коркова дръжка на Мило. Резултат равен.
Калъфчетата на въдиците:
Мило:

Гарбо:

Калъфа на Мило е от по-луксозен плат, но пък на Грабо е по-функционален с отделен джоб за върховете. Равен!
Тубосите за върховете:
Мило:

Гарбо:

Тубоса на Мило е с по-голям диаметър и по- дълъг, освен това и тапите са по0хубави. Плюс за Мило.
Бланка:

Бланките са почти еднакви, като на Гарбо е една идея по-тънка, но пък е по-късо. Равенство!
Вторите секции:

На Мило е по-дълга, което според мен е по-добре. Плюс за Мило.
Цената. Мило е по-скъпо, почти два пъти ако не е намалено. Плюс за Гарбо.
Строя и на двете въдици е параболичен, не мога да определя коя е по-добра.
Акцията и на двете въдици е горе, долу еднаква . При Мило не е обозначена, на Гарбо се вижда от снимките по-горе.
Плюсове на Мило:
- Тегло;
- Транспортна дължина;
- Тубоса за върховете;
- Втората секция;
Плюсове на Гарбо:
- Върховете;
- Цената;
И двете въдици са капризен риболов на малки риби до около килограм на късо разстояние. Която и от двете да изберете... Няма да съжалявате!
Поздрави!
- yaata
- фен клуб-скобар
Здравейте колеги. От доста време се каня и аз да влезна в отбора на фидеристите и днес най-накрая го направих. Тъй като бюджета ми е скромен, а и все пак тепърва ще изучавам тънкостите на този риболов си взех Filstar Premier Feeder Strong 360 с три върха и дано ми се удаде възможност час по скоро да го пробвам. Поздрави и Весели празници на всички. 

Наши учени откриха нова риба - Гад! Не кълве и това е!
-
- научил се да хвърля
Привет,колеги!
Весели празници и много риби през новата година!
Направих си малък подарък-1 фидерче за коледа: Mitchell Universe Pro 12`363 Feeder.
Като начинаещ в този вид риболов ми хареса като първи фидер.
http://www.amazon.co.uk/Mitchell-Univer ... B004X8VRZM
Някой има ли отзиви от въдицата??
Весели празници и много риби през новата година!

Направих си малък подарък-1 фидерче за коледа: Mitchell Universe Pro 12`363 Feeder.
Като начинаещ в този вид риболов ми хареса като първи фидер.
http://www.amazon.co.uk/Mitchell-Univer ... B004X8VRZM
Някой има ли отзиви от въдицата??
Повторението е майка на знанието,и баща на затъпяването...
- ribarq1968
- новобранец
От скоро си купих Browning - King Feeder All Seasons 40-80гр с 5 върха.Не съм ловил с него с него,кажете как се държи,с една дума дали си струва парите. 

Честита Нова година на всички! Пожелавам ви всяка изтървана риба от минали години през тази да я хванете, живарниците ви никога празни да не останат и да няма такъм, който сте пожелали, да не сте се сдобили с него! (това повече на клетва отива май, а ...
)
И аз да се похваля - тази година Дядо Коледа ме пропусна, но Дядо Мраз ме обзаведе с ново фидерчееее... и с макарка... Не е супер комплект, но много им се радвам.
Пръчката е TF Gear Banshee, 12", с 3 връхчета - 1,5; 2,0; 2,5 oz. Интересното е, че нито на пръчката, нито в гаранционната карта пише каква е акцията на фидера. Също така не видях никъде да се споменава нещо за строя му. Ако някой знае нещо по въпроса, моля, нека сподели.
Макарата е Daiwa - Crossfire X fd 3000, с LONG CAST шпула. Навих и едно Berkley Fireline Feeder - 0,10.
И вече чакам да се постопли времето, че да го пробвам.

И аз да се похваля - тази година Дядо Коледа ме пропусна, но Дядо Мраз ме обзаведе с ново фидерчееее... и с макарка... Не е супер комплект, но много им се радвам.
Пръчката е TF Gear Banshee, 12", с 3 връхчета - 1,5; 2,0; 2,5 oz. Интересното е, че нито на пръчката, нито в гаранционната карта пише каква е акцията на фидера. Също така не видях никъде да се споменава нещо за строя му. Ако някой знае нещо по въпроса, моля, нека сподели.
Макарата е Daiwa - Crossfire X fd 3000, с LONG CAST шпула. Навих и едно Berkley Fireline Feeder - 0,10.
И вече чакам да се постопли времето, че да го пробвам.
- sundy
- новобранец
- Обратна връзка:
И аз да се похваля какво ми донесе Дядо Коледа, който след малко мрънкане и протести от сорта "ама за какво ти е точно такава... ама точно сега ли...хайде да помислим малко..." и тем подобни шикалкавения най-накрая склони и ме обзаведе с това:
Сега остава само да й заприходя една машинка и няма да откажа някой и друг съвет - имам налична една Daiwa Sweepfire X 3000, но съм си харесала (по препоръка на продавача, когото много уважавам това - http://www.fishingline-bg.com/index.php ... cts_id=251
Идеята е всичко да е възможно най-леко като комбинация и същевременно с мултифункционална употреба (доколкото е възможно естествено
) Целта на този фидер е да го ползвам за среден и тежък риболов (за лек такъв си имам пръчки).

Сега остава само да й заприходя една машинка и няма да откажа някой и друг съвет - имам налична една Daiwa Sweepfire X 3000, но съм си харесала (по препоръка на продавача, когото много уважавам това - http://www.fishingline-bg.com/index.php ... cts_id=251
Идеята е всичко да е възможно най-леко като комбинация и същевременно с мултифункционална употреба (доколкото е възможно естествено

Надпис в каубойски бар:"Моля, не стреляйте по пианиста - свири колкото може!"