Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

СПАСЯВАНЕ (ОТКАЧАНЕ) НА ВОБЛЕРИ
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- krokibg
- учете се от него
Re: СПАСЯВАНЕ (ОТКАЧАНЕ) НА ВОБЛЕРИ
Човеко,питам само защо не си смениш тройките и решаваш проблема кардинално,не оспорвам това ти нововъведение !!! Чети нормално,не се заяждам а питам.За мене не си заслужава самия труд да се свалят и превързват.Има и втори вариант,халки който се отварят лесно
Това,за да не си губиш времето,топлата вода е измислена !!!Лека вечер

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Защото колега, както съм писал в първия пост:
5.Подмяната на тройките с по меки такива не винаги помага за спасяването на примамката дори и когато сме с плетено влакно, а ако сме монофил на практка няма никакъв смисъл. От друга страна при закачка в дърво, парцал, гума или каквото ида е там друго в което успее да се забие цялото жило на тройката дори и блейда не помага (за съжаление).
Ако на пазара има халки които се отварят лесно и са приложими за лаит спининг с монофил, сиреч халки, които се отварят при усилие 3-4 кг. Ще съм най щастливия човек и ще си закупя веднага
, обаче аз не можах да намеря такива. Намерих по меки халки които са приложими при по хард спининг примерно за сом или щука къдете влакното (блейда) издържа по сериозни натоварвания
.
Ще се радвам да споделиш ако някъде си срещал такива халки отварящи се при по малки натоварвания.
П.С.
Не тълкувам поста ти като заяждане – за съжаление по форумите често стават такива обърквания. Пуснах темата с идеята ако някой е намерил по умен и/или лесен начин за спасяване на примамки да го сподели, а не защото си мисля, че съм открил топлата вода.
Благодаря на всички които са изразили своето мнение.

5.Подмяната на тройките с по меки такива не винаги помага за спасяването на примамката дори и когато сме с плетено влакно, а ако сме монофил на практка няма никакъв смисъл. От друга страна при закачка в дърво, парцал, гума или каквото ида е там друго в което успее да се забие цялото жило на тройката дори и блейда не помага (за съжаление).
Ако на пазара има халки които се отварят лесно и са приложими за лаит спининг с монофил, сиреч халки, които се отварят при усилие 3-4 кг. Ще съм най щастливия човек и ще си закупя веднага

Ще се радвам да споделиш ако някъде си срещал такива халки отварящи се при по малки натоварвания.
П.С.
Не тълкувам поста ти като заяждане – за съжаление по форумите често стават такива обърквания. Пуснах темата с идеята ако някой е намерил по умен и/или лесен начин за спасяване на примамки да го сподели, а не защото си мисля, че съм открил топлата вода.
Благодаря на всички които са изразили своето мнение.

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Според мен идеята е много добра, аз също мислех да я прилагам преди време, но в последствие започнах да ловя само с брейд и така си остана.
Мисля, че е по-добра от меките тройки или слаби халки, защото:
Винаги можем да сложим една идея по-слабо влакно от основното, което ще е доста по-трудно с тройките и халките, защото трябва да имаме различно меки, да знаем коя при каква тежест се огъва и т.н.
Когато се ловят не чак толкова ценни риби и закачките са много, идеята е напълно оправдана, разбира се, за хора, на които им се занимава да връзват често.
А и губенето на воблери не е неприятно само заради финансовата част, може да го няма по магазините вече, може да сме си ги купили предишния дену и да искаме на даден излет да ловим главно с него и т.н. А дялкащите много добре знаят колко неприятно е да се изгуби уловиста самоделка, която може би никога няма да се получи абсолютно същата
Мисля, че е по-добра от меките тройки или слаби халки, защото:
Винаги можем да сложим една идея по-слабо влакно от основното, което ще е доста по-трудно с тройките и халките, защото трябва да имаме различно меки, да знаем коя при каква тежест се огъва и т.н.
Когато се ловят не чак толкова ценни риби и закачките са много, идеята е напълно оправдана, разбира се, за хора, на които им се занимава да връзват често.
А и губенето на воблери не е неприятно само заради финансовата част, може да го няма по магазините вече, може да сме си ги купили предишния дену и да искаме на даден излет да ловим главно с него и т.н. А дялкащите много добре знаят колко неприятно е да се изгуби уловиста самоделка, която може би никога няма да се получи абсолютно същата

Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
-
- научил се да хвърля
Хората са го измислили, ама пусто в нашта рОдина кой знае кога ще ги има по магазините.
http://www.ultimateluresaver.com/how.cfm
http://www.ultimateluresaver.com/how.cfm
Предложението на ivanpl е просто чудесно
. Само остава да се намери начин и да се сдобия с известно количество от тези халки. Странно но не можах да ги намеря в ибей
, като ми остане време ще се поразровя по – сериозно.

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Господине, не сте на прав път. Мислете първо за рибите, след това за цената на воблера ... Щот' без риби няма да са ни нужни и воблериsharko54 написа:А колкото до пиърсинга -- нека и рибоците да са модерни.
![]()

Иначе като цяло монтажа е пълна глупост ( поне лично за мен ).
Нека се аргументирам защо.
Има достатъчно меки тройки, има достатъчно меки халкички и има достатъчно качествени монофили изправящи дори по-здравите куки

-
- научил се да хвърля
Саше, ти си можел да говориш на Ви...

- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
Колеги някой от вас ползвал ли е подобно нещо и дали според вас има някакъв ефект?

- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
По-добре с една тройка в устата, отколкото с цял воблер, както ще бъде, ако халките са здрави и се скъса основното влакноГосподине, не сте на прав път. Мислете първо за рибите, след това за цената на воблера ...

За меките тройки не съм съгласен, ако искам да е прецизно и да издържат само една идея по-малко от влакното, трябва да ходя с 5 кутийки с ралзична твърдост и да ги съобразявам с влакното в момента... И предварително да е тествано коя на колко кг се огъва...
А в крайна сметка, какъвто и да е монтажа, който държи на всяка цена да губи възможно най-малко воблери, по-добре да задели повечко пари за хубава макара и за брейд... Дори да се сменя брейда по-често, пак излиза по-евтино, отколкото да се губят на всеки излет скъпи воблери.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
[quote="angel_nikolov"]Колеги някой от вас ползвал ли е подобно нещо и дали според вас има някакъв ефект?
Ползвал съм подобен отцеп, но при риболов от брега ефекта е минимален (поне при мен беше така) идеята на това нещо е да се закачи на влакното, да се спусне до воблера и след като се закачи в него да се извадят и двете. За съжаление при риболов от брега ъгъла между върха на пръта и закачения воблер в повечето случаи е прекалено малък а и няма как влакното да се изпъне достатъчно за да се плъзне отцепа до закачената примамка. Течението на водата също пречи. Мисля, че силата на тези приспособления ще е при риболов от лодка където може да застамен над закачения воблер и да пуснем отцепа вертикално на долу.
Ползвал съм подобен отцеп, но при риболов от брега ефекта е минимален (поне при мен беше така) идеята на това нещо е да се закачи на влакното, да се спусне до воблера и след като се закачи в него да се извадят и двете. За съжаление при риболов от брега ъгъла между върха на пръта и закачения воблер в повечето случаи е прекалено малък а и няма как влакното да се изпъне достатъчно за да се плъзне отцепа до закачената примамка. Течението на водата също пречи. Мисля, че силата на тези приспособления ще е при риболов от лодка където може да застамен над закачения воблер и да пуснем отцепа вертикално на долу.
- Shag
- вече хвърля и на тежко
Ето това вече е добра идея. Освен излети за риби, може да почнат да се правят излети за загубени примамки, когато ти намалее инвентараБожидар Стойков написа:Аз ползвам един инструмент... Нещо като котвичка но малка и като я метна по клони, корени, шавар и други закача и не пуска.... после само тегля. Проблема е че рибата малко се плаши от това.
Имам доста извадени тапи, блесни и воблери, зарязани от други колеги

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
sharko54 написа:Предложението на ivanpl е просто чудесно. Само остава да се намери начин и да се сдобия с известно количество от тези халки. Странно но не можах да ги намеря в ибей
, като ми остане време ще се поразровя по – сериозно.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Меките троики не вършат работа, ако шилото се забие в дърво ,от страна противоположна на риболовеца, изкривяването няма да откачи куката и съответно воблера! 

- lyukost
- научил се да хвърля
Ето и един различен подход към зацепването на тройките - предпазители.
- Прикачени файлове
-
- s7_112958_999_02.jpg (33.42 KiB) Преглеждано 1969 пъти
-
- s7_112958_999_03.jpg (4.2 KiB) Преглеждано 1969 пъти
-
- s7_112958_999_01.jpg (5.34 KiB) Преглеждано 1969 пъти
Тези биха свършили работа ако става въпрос за риболов в силно обрасли водоеми, където се търсят по сериозни хищници и по скоро вършат работа когато не искаме да зацепваме в растителността, малко се съмнявам дали биха имали ефект при среща с някой гаден подводен клон
. А при риболов на кефал няма да станат.