Телиш/Дъбник

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

mmaxx
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Телиш/Дъбник

Мнение от mmaxx »

Здравейте , колеги.Искам да попитам как е хавата покрай телиш.Нещо дочух че на телишкия не давали да се лови.Дъбник как е? Освен историите с отнесените куки... :? Издирват се шаранчета и каракуда да се забавлявам през това време :wink: На дъбник знам че имаше и развъдник.Някой да има повече инфо? Дават ли да се лови , плаща ли се...? Също загледах и едно язовирче покрай ботевград.Бебеш мисля че беше... :? Мнения?
Благодаря предварително
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

Ами да както бях писал случва се нещо да ти отнесе и куката!
А иначе в събота направих доста приличен риболов!
Излизаха главно платики и таранки и тук там някое костурче!
Ловях с директен, стръв торен! Житото и белия не го поглеждаха захранвах доста обилно 4 пакета купешка захранка!
mmaxx
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от mmaxx »

sandy написа:Ами да както бях писал случва се нещо да ти отнесе и куката!
А иначе в събота направих доста приличен риболов!
Излизаха главно платики и таранки и тук там някое костурче!
Ловях с директен, стръв торен! Житото и белия не го поглеждаха захранвах доста обилно 4 пакета купешка захранка!
Да се надяваме куките ми да си останат на място :lol:
И аз имам една добра белгийска захранка за шаран - доста си я бива. :wink: Ще издирвам шаранчета :wink:
После ще кажа как е минало :wink: Дано да има с какво да се похваля :wink:
mmaxx
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от mmaxx »

Здравейте , колеги :wink: След излетите да обобщя:
sandy мисля че проблемът са били мидите.Има страшно много миди там , на дъбнишкия.
Язовира ме изненада приятно с богато разнообразие от различни водове риба.Като цяло хвърлях дъно , като идеята беше да удари нещо голямо.Но уви! Само една каракуда 300-400гр някъде беше.Иначе - вечерта започна с няколко костурчета , на дънката няколко малки шаранчета , около 15-20см дълги , които съответно ги пуснах да си пораснат гооолемички и тогава да ходиме да ги търсиме :wink:
Имаше един - два дразнителя наречени щипок и слънчевка
по-късно вечерта излезнаха каракудки и една бабушка
На сутринта пак едно такова дребосъкаво шаранче , малко каракуда , няколко платики.
Иначе имаше хорица които отнасяха пълни живарници ама с все такива малки рибета... Тъпа работа според мен.Едва ли дълго ще има риба там.
Имам съмнения че и там бракониерстват с мрежи :cry:

Телишкия са го взели някакви момчета и го пазят.Зарибен е в момента.Попитах има ли изгледи да се лови и те казаха че ако до догодина станат шаранчетата ще може да се лови.Изглеждат ми сериозни момчета , дано успеят в начинанието си.

По Ботевградско се отбих на Бебреш.Хубаво местенце , чиста вода и.... никаква риба.Малко преди язовира има едно местенце дето продават жива риба... която... вадят с мрежи от язовира.Не си губете времето там , много рядко излиза нещо.Един до мен беше извадил за няколко часа висене една червеноперка и едно малко сомче.

Та това е от мен като информация :wink: Надявам се да съм бил полезен
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”