Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Директен или боло
Модератор: sapuna
- prodigy666
- разбира нещата
Директен или боло
Здравейте колеги . Въпроса ми е повече за директните нещо от сорта на Глобе или формакса до кум 130 лева та някоя от тези пръчки ще издържи ли напъна на скобар 1.5к в бързеи без ластик ... щото основно ловя мряна а за нея мисля че нее необходим ластик понеже мисля че с него по лесно би се завряла под някои камък ... и за това се колебая дали да взимам ново 6метрово боло или директен 7-8 метра
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Директен или боло
Директен от тоя клас е много малко вероятно да издържи без ластик.
Въпреки че удоволствието от риболова с директен без ластик е несравнимо,ти препоръчвам за тия размери скобари нещо по-сериозно.
Въпреки че удоволствието от риболова с директен без ластик е несравнимо,ти препоръчвам за тия размери скобари нещо по-сериозно.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
аз бих взел 8м ако е директен, на Струма съм ловил в бързей кеф голям но от 10 риби вадиш 4 - 5,с ластика е почти същото, един мой приятел Krumoff твърди истината е без ластик,Дано съм бил полезен
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- кандидат преподавател
Най-добре и директен,и боло - ако едновременното снабдяване ти е финансово непосилно,вземи си първо болото.С него ще можеш да покриваш и по-дълго "изтичане",както и замятане към средата на реката,все неща,които с директния няма да можеш да правиш.Същевременно ще можеш да ловиш в диапазона на директния,когато рибата се окаже,че е там.Не се хваля,ама съм минал през подобни терзания преди 3-4 години - за това сега имам 4 различни "боло" и 6 директни 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
1. Не знам какво ще избереш,но не сравнявай напъна на кило и половина скобар с това на толкова голяма мрена!
2. Послушай Инкубуса!
2. Послушай Инкубуса!
- prodigy666
- разбира нещата
аз болото го имам но на 5 метра и ми идва малко къс понякога .. не сравнявам мрената с скобара няма как толкова големи мрени по струма немаsapuna написа:1. Не знам какво ще избереш,но не сравнявай напъна на кило и половина скобар с това на толкова голяма мрена!
2. Послушай Инкубуса!

- vladimir1974
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега според мен няма по голям кеф от това на 7-8м директен да извадиш риба,но колегите са прави че ако ще изтичаш и гониш дистанция болото е по-добро.Аз преди 3г си взех от новогодишните промоции 7м финеза карсон/320гр/,но вече ги няма....страшно съм доволен/личен рекорд с нея 1,8кг шаран на 0,147/.Тогава с отстъпката излезе 99лв.Ако искаш порови се за тази пръчка из нета,може някъде да са останали....,гледам че бюджета ти е там някъде,ако ти се дават повече-професорите в сайта ще те объркат с 1000 варианта 

kasmet