Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

19.06.2004 Събота+Неделя на яз. Искър
Модератор: bobopeli
19.06.2004 Събота+Неделя на яз. Искър
Здраво на всички. В събота взехме че си вдигнахме такъмите и отидохме на яз. Искър. Попринцип се бях оговорил с bigfisherman. Предната вечер имахме фирмено парти. Понеже знам че е куцо да ходиш с махмурлук за риба и да не спиш се поограничих и към 0:30 - 1:00 си тръгнах. Всички с които тръгнах на следващата сутрин разбира се бяха с мен на партито. С Пафката(bigfisherman) се бяхме разбрали в 4:30 да се чакаме на караулката. Както можете да се сетите станах почти на време, но нямаше закъснение защото компенсирах с бързина. Отидох до нашите за да им взема колата, тръгвам да паля и ..... няма бенз. За щастие обаче в багажника винаги седи една туба
Сипах, повъртях и по едно време взе че запали (ЖИГУЛА..). Взех Милчо и отидохме да си вземем и шофьора Бобара
Той се позабави ... Чухме се с Пафката и му казах че тръгваме. Стигнахме до OMV-то на Цариградско, помотахме се да си вземем кафета и разни други боклуци и на излизане от магазина се присещам че 400 грама червеи си почиват в хладилника... на риба БЕЗ ЧЕРВЕИ Пак се чуваме с Пафката и се разбираме да ни чака направо на язовира. Върнахме се да вземем червеите и междувременно дори си взех и яке защото бях тръгнал само по фанелка... Най-накрая тръгнахме
Стигнахме до Ихтиман и .... объркахме един завой и цялата тази мизерия ни струваше скъпо
минахме по най-заобиколния път който може да съществува през някакви села до които рядко ходят хора, пътят между които беше ужасен. След хилядите нерви по пътя имаше един трабант който беше изпаднал в дерето. Човека ни помоли да го дръпнем, но ние слезнахме и директно вдигнахме трабанта на ръце и го изкарахме на пътя. След още поне 20 мин. моткане и търсене на пътя една бабка ни упъти и най-накрая излезнахме на познатия път. Стигнахме до Пафката, но при него вече нямаше места и се качихме около 100-150 метра нагоре. Опънахме пръчките и зачакахме. За плувка не беше много удачно. Първите 15-20 метра е сравнително плитко (не казвам че нямаше риба в тях), но на плувка излизаха мини костурчета. Всичките по-големи риби на дъно. Захранката ни беше Рекорд за шаран, галета и течно Van Den Eynde за шаран. Половината стръв и захранки както можете да се досетите ги забравих в нас... Живарника също
В крайна сметка към 11-12 часа излезнаха 2 добри платики на торен червей. белия го тачеха само костурите чат-пат. По едно време прекроих и феедера ми за дънен риболов, но повече платики не се появиха. Съседите също хванаха 2 платики, едната от които беше мнооого добра около 1,2 кг. Привечер към 19-19:30 си тръгнахме и минахме през Пафката да си кажем чао и да видим какво са направили. Те имаха една каракуда 1 кг и една добра платика. Останалото все костурчета. Общо взето неактивно кълване.
На цялото си неспане едни приятели ми казаха че в неделя ще ходят на Искъра, но откъм Щъркелово гнездо. Викам си - я да видя там пък как ще бъде. Станах отново в 3:30 и в 4 се изстреляхме. Този път без да пропускам да взема нещо. Въртяхме се из Искъра като идиоти докато намерим подходящо място където придошлата вода е оставила място да хвърлиш. Накрая се сгъчкахме на самич Щъркел отляво на моста. Беше пълна скръб... Седяхме до 13 часа. За това време кълвяха само малки костурчета и чат пат някой по-голям. Отсреща хванаха една платика и до там. Хванахме поне 80-ина малки златисти каракудки. Бях се ентузиазирал после да мръдна за щука, но впоследствие се отказах. Пуснахме всичката риба обратно в язовира както обикновенно и отпрашихме. Това беше за събота и неделя.
Специални извинения към Пафката за събота, както и за това че не го снимах !!!!
Ето снимки от Събота, а от Неделя нямам защото ми беше много кисело и ме мързеше да снимам
Ето и адреса: http://marsh.nariba.com/marshdetail/19062004iskyr.html

На цялото си неспане едни приятели ми казаха че в неделя ще ходят на Искъра, но откъм Щъркелово гнездо. Викам си - я да видя там пък как ще бъде. Станах отново в 3:30 и в 4 се изстреляхме. Този път без да пропускам да взема нещо. Въртяхме се из Искъра като идиоти докато намерим подходящо място където придошлата вода е оставила място да хвърлиш. Накрая се сгъчкахме на самич Щъркел отляво на моста. Беше пълна скръб... Седяхме до 13 часа. За това време кълвяха само малки костурчета и чат пат някой по-голям. Отсреща хванаха една платика и до там. Хванахме поне 80-ина малки златисти каракудки. Бях се ентузиазирал после да мръдна за щука, но впоследствие се отказах. Пуснахме всичката риба обратно в язовира както обикновенно и отпрашихме. Това беше за събота и неделя.
Специални извинения към Пафката за събота, както и за това че не го снимах !!!!
Ето снимки от Събота, а от Неделя нямам защото ми беше много кисело и ме мързеше да снимам

HIIIIIIIIIIIIIIIII

ТАЗИ ГОДИНА , ОБАЧЕ НЕЩО СЕ БАВЯТ НЕ СА АКТИВНИ КАКТО МИ СЕ ИСКА. ВРЕМЕТО ВСЕ ОЩЕ НИКАК НЕ Е ПОСТОЯННО , А МОЖЕ БИ И ТОВА ОКАЗВА ВЛИЯНИЕ. ЧУВАТЕ ЛИ НЯКЪДЕ ОКОЛО СОФИЯ КОЛЕГИТЕ ДА ИМАТ УСПЕХИ..............РАЗКАЖЕТЕ .........

- bigfisherman
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: 19.06.2004 Събота+Неделя на яз. Искър
Споко Саше, има време цялото лято е пред нас, ще има здрави излети ... пази памет за там 
Аз съм почти доволен от риболова ... само дето iashor (Явор) го тресеше здрав карък от четири риби му остана една и ми я даде на мен, защото в последния момент преди да си тръгнем му давах каракудата, за да се снима с нея и тя ИЗБЯГА ... голям карък
Но ще се научи момчето ... има желание!
Колегите до нас бяха от петък на това място и вадеха на тежките регулярно по някоя платика и едра каракуда. Ловяха на хранилка с две куки, една от долу и една над хранилката. И двете на торен червей. Аз хванах каракудата на земен(дъждовен) червей, на плувка. На торен и на бял излизаха костурчета ... на жито и царевица не клавна през цялия ден. Аз бях единствения, който хвана на плувка толкова голяма каракуда - 1кг. Много добре ми дойде ... удоволствието е страхотно !!!

Аз съм почти доволен от риболова ... само дето iashor (Явор) го тресеше здрав карък от четири риби му остана една и ми я даде на мен, защото в последния момент преди да си тръгнем му давах каракудата, за да се снима с нея и тя ИЗБЯГА ... голям карък

Но ще се научи момчето ... има желание!
Колегите до нас бяха от петък на това място и вадеха на тежките регулярно по някоя платика и едра каракуда. Ловяха на хранилка с две куки, една от долу и една над хранилката. И двете на торен червей. Аз хванах каракудата на земен(дъждовен) червей, на плувка. На торен и на бял излизаха костурчета ... на жито и царевица не клавна през цялия ден. Аз бях единствения, който хвана на плувка толкова голяма каракуда - 1кг. Много добре ми дойде ... удоволствието е страхотно !!!
Последно промяна от bigfisherman на Пон Юни 21, 2004 11:41 pm, променено общо 2 пъти.
- bigfisherman
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Да, повечето от лодкаджиите теглят там ... дава най големи резултати бялата и сом.fixxer написа:аз имам едни такива наблюдения че откъм Ихтиман има повечко хишници
За костурите е относително ... навсякъде ги има, номера е да набараш голямите да дават, е тогава е супер. Миналата година на яз.Пясъчник - септември месец излизаха костури от половинка нагоре! Само на воблер и то от лодка. Докато подаваш воблера и вече имаш удар. Голямо дране падна !!!
Абе аз бях там на палатка за 2 вечери по миналата седмица, обаче нищо не дава, има много трева по дъното и ми се струва че като се хвърля на дъно, примамката потъва в тревата и рибата неможе да я намери! А ако се вкарат на вътре, трябва да слагате корда поне 0.32 защото при вадене задължително се вади и голям куп трева и по тънката корда се къса ! Всичко това е за района около филмовата къща (незнам дали точно това имате в предвид "от към Ехтиман")
- Luba
- новобранец
- Обратна връзка:
Привет на всички!
Аз също се прецаках, като отидох за събота и неделя на Искъра от към Ихтиман. Пътуването до там си е екстремен спорт, ако нямаш GPS-навигация. Резултатите от "риболова" - почти плачевни. Една сулка около килце на дъно. На влачене и на плувка - безброй костурченца за аквариум. Нервни и враждебни съседи шаранджии, насекоми, които хапят със спортна злоба - въобще "отживях си"!
Аз също се прецаках, като отидох за събота и неделя на Искъра от към Ихтиман. Пътуването до там си е екстремен спорт, ако нямаш GPS-навигация. Резултатите от "риболова" - почти плачевни. Една сулка около килце на дъно. На влачене и на плувка - безброй костурченца за аквариум. Нервни и враждебни съседи шаранджии, насекоми, които хапят със спортна злоба - въобще "отживях си"!
:))))
brao kolegi slu6am za va6te podvizi na iskura!!!az sum xodil nai mnogo 5 puti i ni6to ne sum xva6tal za sujalenie!!!!pojelavam vi se takak uspe6ni izleti!!!:)))))
Искър
kuneca и аз много много не ходя на Искър. Харесвам местата след Щъркела но там за колата е опасно. по миналата година самоковските бандити ни източиха там бензина та едвам се оправихме до София. А и събота и неделя се изсипва цяла София. Затова предпочитам Лобош, Огняново Струма Въча и много др. Иначе този уикенд на Лобош беше добре 5-6 кг каракуда и едра червеноперка.
:))
bravo sa6o mnogo dobre ste izkarali!!:)))