Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от tcekata »

jasonsmith написа:
Бах това побутване на тапа с подвижно олово поне 10 грама?? Аз балъка с плуфка 1.5 грама, ми топи, засичам и ку%ец, а оня с тапата си му кълвеше нормално? Сложих 4 грама пливка, същата работа- единствено кефала си кълве нормално.. Другата седмица пак съм там, и ако пак е същото, никой няма да може да ме убеди че скобара не гони и не кълве на тройката!

Колега, кълве си и няма какво повече да се убеждаваш. Лично съм виждал, как скобари около кило, налапват цялата тройка №12, дори и по голями, при това с повод над 0.25 мм. Преди няколко години, при с.Невестино, един „колега“ извади три поредни, така налапали тройката, че доста зор видя докато ги откачи. Но по-голямата част от скобарите се закачат външно, много често и доста по назад от главата. Не съм фен на този тип риболов и никога не съм го практикувал, но според мен скобара не бута тройката. По скоро, се стреми да я приведе в покой, като я притиска към дъното с муцуната си. Предполагам, за да може да я разгледа по-обстойно и евентуално да пробва как е на вкус. :wink:
vwsport89
фен клуб-скобар

Мнение от vwsport89 »

Рядко скобарите са налапали цялата тройка.Скобара по принцип седи срещу течението чакайки храна и затова тройките са му около устата или в редки случай в самата нея.Признавам си,че преди 5-6 години и аз съм ловял на тройки,но и от толкова години вече не ме влече тоя риболов.Това не е риболов,това си е бракониерство за мене и трябва да се забрани риболова на скобар с тройки.Има хиляди теми за това дали налапва тройката или не.Много пъти ми се е случвало да си ловя добре на троха и като дойде някои драскач всичко приключва.Кажете,че не се плаши скобара от тия тройки....Като твърдите,че атакува тройките защо лятото никой не лови на тройки???? просто всяка година рибата се избива зимните месеци.Не е случайно,че последните 2-3 години рибната популация на скобар специално на струма драстично намаля!!!!! ако не се вземат мерки,просто не ми се мисли след още някоя друга година....
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

vwsport89 написа:Рядко скобарите са налапали цялата тройка.Скобара по принцип седи срещу течението чакайки храна и затова тройките са му около устата или в редки случай в самата нея.Признавам си,че преди 5-6 години и аз съм ловял на тройки,но и от толкова години вече не ме влече тоя риболов.Това не е риболов,това си е бракониерство за мене и трябва да се забрани риболова на скобар с тройки.Има хиляди теми за това дали налапва тройката или не.Много пъти ми се е случвало да си ловя добре на троха и като дойде някои драскач всичко приключва.Кажете,че не се плаши скобара от тия тройки....Като твърдите,че атакува тройките защо лятото никой не лови на тройки???? просто всяка година рибата се избива зимните месеци.Не е случайно,че последните 2-3 години рибната популация на скобар специално на струма драстично намаля!!!!! ако не се вземат мерки,просто не ми се мисли след още някоя друга година....
бас ловя че тва лято на железница няма да има скобар кои кво иска да разправа не съм скобарджия ама чат пат фащам по некои ама тва лето няма да има и сум 10000 % сигурен освен за 1 място надоло от железница което маи го знаят малко хора :)
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Събота на мурсалево на моста 3ма бяхме 2ма ловихме в тихото дето не тече вода хванах 230 уклея 1 кротушка 1 мряна и 1 каракудка на бял и троха колегата до мен и той от другата страна на дървото няма нищо иначе като погледнеш от страната дето са копали сигурно 200 скобара се разхождат в плиткото ама бягат кат обезумели като видят плувка или сянка :)
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

За последен път съм ходил за скобар зимно време преди поне десетина години.
Ловях на плувка, с тройка - червена, жълта или кафява.
Не съм има скобар закачен на друго място освен за устата.
Никога не съм косил, търмъчил или нещо подобно.
Просто рибите лапаха голата тройка или понякога със сланинка, и не искаха нищо друго.
Ядяха желязо!
През лятото ги ловях на всякакви други стърви, вкл. и жито!
Сега кой лови на жито ?
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

G.Petkov написа:За последен път съм ходил за скобар зимно време преди поне десетина години.
Ловях на плувка, с тройка - червена, жълта или кафява.
Не съм има скобар закачен на друго място освен за устата.
Никога не съм косил, търмъчил или нещо подобно.
Просто рибите лапаха голата тройка или понякога със сланинка, и не искаха нищо друго.
Ядяха желязо!
През лятото ги ловях на всякакви други стърви, вкл. и жито!
Сега кой лови на жито ?
лятото и аз ловя на жито обаче мрени кленове и каракуди скобар не съм хващал
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Добре бе, не мога да разбера защо кълве на железен червей, а не иска стръв?? хем го е страх от тия с тройките, хем им кълве на тях, а ние със стръвта ловиме кленове и уклей? опитвам се да го разбера и не мога.
Това, че не им кълве, ами те го косят, не го коментирам, казвам за това което видях преди два дни!
Р.С Визирам р. Струма, на Искър си взима стръв и още как!
Р.С. Dimitar_allianz 2- с теб ли си говорихме на моста, когато хвърляше захранка??
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

До сега не съм прочел, категорично мнение, защо?
Но поне от 20 години скобарите налапва голите тройки.
Разбира се става дума за много малки номера тройки, а не тези за "косене"!
И на р.Искър е било така!
А и не се е свършил скобара!
Електричеството, отровата и взривовете са по-големия кошмар за водоемите ни.
Разбира се и "косачите" трябва да се преследват до дупка, ама иска време, трябва хората да се позамогнат малко, а и да се повиши общата култура.
Ще мине доста време за това!
А за ромите ............?
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

Парашутистите и кормораните също са съществен фактор за намаляване на рибата по реката.
Но много по-важен фактор, макър и косвен, са множеството бентове по реката.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

G.Petkov написа:До сега не съм прочел, категорично мнение, защо?
Но поне от 20 години скобарите налапва голите тройки.
Разбира се става дума за много малки номера тройки, а не тези за "косене"!
И на р.Искър е било така!
А и не се е свършил скобара!
Електричеството, отровата и взривовете са по-големия кошмар за водоемите ни.
Разбира се и "косачите" трябва да се преследват до дупка, ама иска време, трябва хората да се позамогнат малко, а и да се повиши общата култура.
Ще мине доста време за това!
А за ромите ............?
налапват ама на никои не чака удара а плуфката е 50 см по нагоре поне 6 грама и никои не знае какво е верижка или нещо от сорта а направо 1 олово като за тежко и така плуфката през 50 см потъва и следва засичане стил направо да я извадим рибата от водата .... а пък за тва че кълве съм слушал много истории някои казват че скобара се дразни от троиките и ги напада с цел да ги прогони или да провери какво е това ... самия метод е напълно легален не 1 статия на Белополски ли е коф е съм чел как ловяли на цветни троики караи Симитли и другаде уж големите професионалисти когато неще на стръф опират то голото желязо
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

В събота бях на Невестино имаше 6-7 човека ловяха на тройки и си останаха капо, аз лових на троха и бял но се хвана само 1 малко кленче и го пуснах, имах и две откачания и това за целия следобяд. Имаше един колега ловеше на пушена сланинка и само на него му се усмихна късмета, извади 3 скобара около 600-700г. Установих, че следобяд към 16 ч . скобара почва да се влияе много от подхранката, и двете изпускания бяха точно тогава като хвърлих 2-3 топки.
Angmar
новобранец
новобранец

Мнение от Angmar »

Нещо на спининг може ли да се хване в тоя студ?
ciganeto
новобранец
новобранец

Мнение от ciganeto »

Нека ни е честито колеги.
От сутринта в Невестино се наблюдава "ледоход" по реката.
Ако продължават да се движат така температурите, нищо чудно до почивните дни и да замръзне в по тихите участъци. В участъка преди бента на помпената станция под стария мост е започнало замръзване по цялата дължина на реката.

П.П. Съжалявам, че не разполагам в момента с апарат да кача и снимки.
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

Ники, ако снимките са снимани от този, дет ти е направил аватара, :lol: хич не ги качвай. Въобще не си приличате, а и как те е състарил. :lol:
А инфо може да даваш и по често, поне за реката, ако за риболова ви е забранено. :wink:
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

та някакво инфо за железница или симитли има ли смисъл да си подновявам билата и да хода да пробвам на троха или желязото си е на почит :D :D :D
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”