Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Сгъваем каяк
Модератор: emo vasilev
- P-etkan
- ще става разбирач
Сгъваем каяк
Привет,
Зимата пак дойде и ме подхванах обичайните за сезона "размисли и страсти"...както и за всеки минал такъв сезон
...
освен воблери, железа и т.н. в тоя дух, равносметката за мен от това ми състояние до момента е едно дървено кану - продадено поради липса на място за съхранение и една сгъваема лодка, която се ползва "на педал"
Този сезон нещо съм в кондиция да направя нещо по-малко и едноместно.
...та в тая поредност на мисли...липса на място за съхранение ... и т.н. и т.н. стигнах до
сгъваем каяк
Доста се порових и прочетох, и това, което ми се стори най-практично, надеждно и използваемо за затворени водоеми е това:

Като се позатопли малко го почвам
, че сега нещо едвам излизам от снега
. Ще покажа целия проект по етапи.
Ако някой колега го е правил може да сподели впечатления по отношение на направа, плаваемост, устойчивост и т.н - каквото се сети
ако не
аз ще разправям по време на изпълнение на проекта. Може да коментираме, обсъждаме и т.н.
...за сега, толкова
...следва продължение

Този сезон нещо съм в кондиция да направя нещо по-малко и едноместно.

Като се позатопли малко го почвам

Ако някой колега го е правил може да сподели впечатления по отношение на направа, плаваемост, устойчивост и т.н - каквото се сети

...за сега, толкова

...следва продължение

Re: Сгъваем каяк
ще чакам резултати 

Без спасителна жилетка..., на такова чудо се некачвай!!
- antivik
- кандидат преподавател
Пусни нещо като чертеж да му се види карантията на това чудо и да добием представа кв`о има вътре 

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- P-etkan
- ще става разбирач
antivik написа:Пусни нещо като чертеж да му се види карантията на това чудо и да добием представа кв`о има вътре

- gigantor
- новобранец
За малко ме изпревари http://www.vintageprojects.com/boats/folding-kayak.pdf . Нямам опит с такива но май са противопоказни за мъже " с енергийни топки " в себе си 

Simplicity is not achieved by adding simplifications, but by removing complications
- P-etkan
- ще става разбирач
gigantor написа:За малко ме изпревари http://www.vintageprojects.com/boats/folding-kayak.pdf . Нямам опит с такива но май са противопоказни за мъже " с енергийни топки " в себе си

...та за това се "подхлъзнах" в тази посока.

- antivik
- кандидат преподавател
Бе това ми отваря някви англо-американски сайтове де нищо не им отбирам, я разправете с думи прости. Основен въпрос е какво се опъва върху дървената конструкция.P-etkan написа:antivik написа:Пусни нещо като чертеж да му се види карантията на това чудо и да добием представа кв`о има вътре...ми ето
...и самата изработка

- antivik
- кандидат преподавател
Това е малко по-добре, ма и то на ингилизки.Я го даите на български или поне на руски плийзgigantor написа:За малко ме изпревари http://www.vintageprojects.com/boats/folding-kayak.pdf . Нямам опит с такива но май са противопоказни за мъже " с енергийни топки " в себе си

- P-etkan
- ще става разбирач
antivik написа:...Я го даите на български или поне на руски плийз.

- prokop4o
- ще става разбирач
само да ви кажа колеги ,че тези лодки не са много стабилни при вълни и вятър!
много лесно се пада!
ама пък за сметка на това са много бързи.
и съм съгласен с колегата че без спасителна жилетка да не се влиза с него!
много лесно се пада!
ама пък за сметка на това са много бързи.
и съм съгласен с колегата че без спасителна жилетка да не се влиза с него!
- antivik
- кандидат преподавател
Тоя шибан ябанджийски сайт не ме пуска в съдържанието, не съм имал достъп до този сървърP-etkan написа:antivik написа:Пусни нещо като чертеж да му се види карантията на това чудо и да добием представа кв`о има вътре...ми ето
...и самата изработка

- P-etkan
- ще става разбирач
...още малко да се стопли
и го почвам.
Реших да заменя плата на сгъвките с такъв от стари надуваеми лодки. Та ако някои има стара, неизползваема лодка, която мисли да изхвърля да пише. Ето и инфо по темата
...мислих и за лепилото
, дайте предложения за водоустойчиво универсално лепило за лепене на плат/гума/дърво. Направих няколко опита на плат/дърво с това полихлоропреново лепило и резултата според мен е добър, но нека някой, ако има по-добри решения да казва.
Поздрави

Реших да заменя плата на сгъвките с такъв от стари надуваеми лодки. Та ако някои има стара, неизползваема лодка, която мисли да изхвърля да пише. Ето и инфо по темата
...мислих и за лепилото

Поздрави

-
- сериозен играч
Тази лодка (трудно ми е да я нарека каяк) за мен лично е със супер недодялан дизайн. Поразрови се колега .Няма начин да няма нещо , което наистина да прилича на каяк и да притежава качествата на този тип лодки . Нещо от сорта на стеснен и удължен порт-боат би било значително по добре .
Просто при тази конструкция ми се струва , че ще получиш спартанството на каяка , съчетани с неуправляемоста на уфимката и скороста на корито
.
Просто при тази конструкция ми се струва , че ще получиш спартанството на каяка , съчетани с неуправляемоста на уфимката и скороста на корито

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- P-etkan
- ще става разбирач
Доста рових и гледах, но не намирам нищо, по-добро. Ако успеете да намерите - дайте да го видя. Относно порт-боат не съм мислил. Ти коя версия имаш в предвид? Доста съм гледал и от тях. Искам това, което ще направя да е максимално просто, евтино и лесно за направа. Ако имате идеи - отворен съм за такиваrimohit написа:...Поразрови се колега .Няма начин да няма нещо , което наистина да прилича на каяк и да притежава качествата на този тип лодки . Нещо от сорта на стеснен и удължен порт-боат би било значително по добре ....

А дизайна ще е променен - то е ясно. Отпред ще го направя с елипса, да пролича на каяк. Отзад ще си е така, за да има площ. Но няма да мога да го променя от долу