За поводите..
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: За поводите..
Колеги, темата е в "риболов на леко" нека не обсъждаме фидерите тук.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Няма такава опастност колега.Течението си върши добре работата.С дропер рискуваш да презентираш стръвта някъде нагоре по линията.

Не искам да кажа нищо против влакното, ама Дренан са спонсори на националният отбор, така че г-н Райсън е нямал изборdunavski написа:В английската преса много често попадам на ей това:
...
Много го препоръчват за поводи даже на световното по миналата година в Италия Уил Рейсън като стана шампион е ловил с това влакно.

ползвам от години:
потъващо - RACE на колмик + поводи XILO пак колмик
за болонезе антарес силкшот или дайва тдр + поводи XILO
вярно е, че са скъпи, но нямат проблеми.
ако ловите много на река ползвайте поводи на ксило и ще разберете разликата.
потъващо - RACE на колмик + поводи XILO пак колмик
за болонезе антарес силкшот или дайва тдр + поводи XILO
вярно е, че са скъпи, но нямат проблеми.
ако ловите много на река ползвайте поводи на ксило и ще разберете разликата.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
За Xilo-то съм съгласен.Ползвам само него от 0.9 до 18,ама това "Race" за нищо не става.Както се изрази един колега в друг форум:Къдри се като на дърта п...а косъма.
Лично мнение без да ангажирам никого с него.
Лично мнение без да ангажирам никого с него.

Па има, сигурно не си изчел всичко....ама то доста се насъбра, вече!milo_bg написа:Тук никой ли няма мнение за дренеан или сенсас фиилинг...Аз на дренан много му се кефя,а от скоро ползвам и сенса...
Имам Дренан-а почти всички размери - НЕ съм доволен, в смисъл няма издръжлиовст на възел, иначе е много здрав и износоустойчив.
Сенсас Фиилинг - също НЕ съм доволен - мек, точен размер, но много слаб. Ако не си закупил много ролки мини на Sensas Comeptition, малко по-скъп, но мнооого по-добър. Аз го открих във Франция, но го има и тук....да ли е същото качество у нас, не мога да гарантирам!
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Аз днес си купих SMART SLR 0,14 , В събота съм за шарани на щека .
до сега съм ползвал 0,08- 0,10 -0,12 на SMART и съм
доволен.

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Цитирани от теб влакна с изключение на Дренан-а са с доста неточен диаметър....тествани от мен! Сенсас Филинг идеята му е да е много меко за перфектна презентация, а не да е много здраво, но въпреки това е много слабо - съгласне съм.milo_bg написа:Аз повече влакно на сенсас най-вероятно няма да си купя...Значи 0.16 даива риг лайн е по здраво от 0.18 сенсас фиилинг.А за повод имам само 1 ролка сенсас фиилинг и май ще ми е последната,не си залужават парите просто.Дренан,смарт и оунер са по добри според мен.С 0.20 смарт извадих един около 7кг див шаран....
Смарт - е мнооооого по-дебело от означеното на опаковката, ако не е модел SLR, но той се къса много на възли.
Дайва-та, е добро влакно, но звиси да ли е син или червен етикет, синият етикет е здраво влакно, но неточно. Червеният етикет е по-добро, много здраво, но много бързо му падат свойствата, след една изваден едра риба и на следващият риболов първите 10-15м се късат, като 0.10....т.е 4-5 сериозни риболова на ролка - не ми се струва удачно.
За основно влакно ползвам Owner 100м - здраво, сравнително меко и еластично, но по-дебело(с 1 десета) от указаният размер.
В крайна сметка какво излиза... Скъпи, реномирани марки влакна, изобщо (или поне голям процент) не оправдават цената си!
Всичко е маркетинг. Има цели отдели в различните фирми производители , чиято единствена цел е да "продават" стоките , които се произвеждат. Хубави или лоши, евтини или скъпи, те намират начин тези стоки да бъдат търсени и купувани, независимо от цената!
Да , технологията в производството на влакна доста напредна, предлагат се наистина качествени такива, но за мен са крайно неоправдани едни 12-15, че и повече лева, за ролка повод , 30-50 метра! Лично мнение!
Всичко е маркетинг. Има цели отдели в различните фирми производители , чиято единствена цел е да "продават" стоките , които се произвеждат. Хубави или лоши, евтини или скъпи, те намират начин тези стоки да бъдат търсени и купувани, независимо от цената!
Да , технологията в производството на влакна доста напредна, предлагат се наистина качествени такива, но за мен са крайно неоправдани едни 12-15, че и повече лева, за ролка повод , 30-50 метра! Лично мнение!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Здравеите колеги!Аз използвам шогун 0,10,строфт 012 и за шарко 0,14 браунинг ценекс.ОТ cenexsa не съм доволен
изобщо,на 3-4 повода 1 е здрав,другите се късат като ластик . Може и партидата да е такава,знам ли?
изобщо,на 3-4 повода 1 е здрав,другите се късат като ластик . Може и партидата да е такава,знам ли?

При мен няма проблем сигурно партидата е лошаbarmana написа:Здравеите колеги!Аз използвам шогун 0,10,строфт 012 и за шарко 0,14 браунинг ценекс.ОТ cenexsa не съм доволен

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Може и да е застояла в магазина ,но задължително ще го сменя.
- marinero_bg
- новобранец
Здравейте колеги!Някой може ли,да сподели впечетления за следните две влакна,на TORAY: Excellent , Ultimate
-
- ще става разбирач
аз за повод ползвам 0.14 а основното ми е 0.18
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Колега ползвай смело , торей са се доказали .marinero_bg написа:Здравейте колеги!Някой може ли,да сподели впечетления за следните две влакна,на TORAY: Excellent , Ultimate
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!