Монофилно влакно ! какво да е ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

Здравейте наскоро си взех една пръчка 2,40 с акция 10-30 на (филстар AREX-Spin I ) и макара Hemingway HR35 : За сега съм доволен само дето аванса на макарата спря да цъка !
(как мога да го оправя ?) някакви идей ? и Въпрос Номер 2 (неизбежен) :D :D :D

взех си и монофилно влакно на авашима за спининг жълто черно е не знам точно кой модел е ! но е в опаковка с найлоново покритие ! 0.18 ако не се лъжа ! на 10 излета е и вече за нищо не става ! и възел на блесната неможе да се върже ! с 1 дума износено ! не разбирам от спининг , те първа почвам тоз вид риболов .За това питам какво монофилно влакно да си взема ? има едно на колмик 0.25мм 7.4 кг ама ми се вижда дебело ! някакви препоръки ?
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Re: Монофилно влакно ! какво да е ?

Мнение от Stefko »

ribarq написа:Здравейте наскоро си взех една пръчка 2,40 с акция 10-30 на (филстар AREX-Spin I ) и макара Hemingway HR35 : За сега съм доволен само дето аванса на макарата спря да цъка !
(как мога да го оправя ?) някакви идей ? и Въпрос Номер 2 (неизбежен) :D :D :D

взех си и монофилно влакно на авашима за спининг жълто черно е не знам точно кой модел е ! но е в опаковка с найлоново покритие ! 0.18 ако не се лъжа ! на 10 излета е и вече за нищо не става ! и възел на блесната неможе да се върже ! с 1 дума износено ! не разбирам от спининг , те първа почвам тоз вид риболов .За това питам какво монофилно влакно да си взема ? има едно на колмик 0.25мм 7.4 кг ама ми се вижда дебело ! някакви препоръки ?
Колега, ето ти една идея от личния ми съвсем скромен опит като спинингист: Когато преди година се запалих по този риболов и аз не знаех какво влакно да си купя, но реших с чисто образователна цел да започна с каквото и да е, пък в последствие да го сменя с "правилното". С тази мисъл влязох в магазина и взех първото евтино "спиннингово" влакно (монофил), което видях. Жълто! Беше мисля марка "Спин Фокус", размер 0,25. Цена 5 лв. :shock: И като почнах от Март месец, та до Нова година си изкарах с него без никакви сериозни проблеми. Рибки също извади, някой от които добри :) След него не съм имал друг монофил, щото преминах на плетено ;)
Та мисълта ми е ако си решил да стартираш с монофил - вземи си някое точно такова непретенциозно (поне откъм цена) влакно, докато свикнеш с този вид риболов и докато усетиш, кое какво е и върши ли ти работа. После ще е по-лесно надявам се :P

Успех!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: :lol: :lol: Рибарче, влакното за мен е само едно Dynatron Fluo :shock: :shock: :shock: Плетеняк който Кроки ми препоръча ! Тънко, мазно, не усуква и супер зраво, а какви възли стават - като произведение на изкуството :lol: само един косур ....... цената :idea: Скоро друго няма да ползвам :roll: :roll: :roll:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Жоре, приятелю ако не ти се дават повече пари за Паър Про(окло 70лв. плетено) вземи си на Фокус-евтино и здраво монофилно влакно!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

ANGEL 123 написа::lol: :lol: :lol: Рибарче, влакното за мен е само едно Dynatron Fluo :shock: :shock: :shock: Плетеняк който Кроки ми препоръча ! Тънко, мазно, не усуква и супер зраво, а какви възли стават - като произведение на изкуството :lol: само един косур ....... цената :idea: Скоро друго няма да ползвам :roll: :roll: :roll:
Предварително се извинявам, че се отклоняваме малко от същината на темата, но: Ето това изказване на Ангел показва много нагледно как човек трябва най-напред да пробва туй-онуй и да прецени за себе си кое е най-удачно. Той е преценил, че Динатрона е влакното за него, а аз пък ще ти кажа, че същото никога повече няма да купя и не искам да знам, че съществува подобно влакно :shock: Личен опит, к'во да правиш :roll: :wink:
По същия начин преди време попитах за едно друго плетено, отговорът на което беше: "Забрави, че си го виждал и че си питал за това влакно" :? Е да, ама нали съм малко твърдоглав, купих си го да го пробвам и вече 2 месеца нямам забележки към него :roll:

Мисля, че схващаш идеята ми :?: ;)
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Строфт ГТМ или АБР, Мустад Аяка Спинкаст, Филстар Фортекс(Павел Иванов лови с такова влакно и ми направи впечатление колко слабо се усуква, но това си зависи и от такъма де...). Хубави работи се чуват и за влакната Фокус - виждам, че са ти ги препоръчали. Аз ползвам Фокус Енерджи.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”