Испания

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
wvtdi
новобранец
новобранец

Испания

Мнение от wvtdi »

Здравейте,колеги интересувам се какви са разходите за винетки магистрали,изобщо за всички пътни такси от България до Испания / Мадрид/ . Предстои ми пътуване моля,Ще съм благодарен ако някой може да ми даде актуална информация за цени,разходи ,маршрути и всичко свързано с пътуването.
kaloyan Mladenov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Ицпания

Мнение от kaloyan Mladenov »

Не по малко от 300 евро ако мислиш да караш само магистрала ,съжалявам ама не ми се смята точно колко.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Колега оправи си заглавието....срамота е: Ицпания
А това че и ника ти е сбъркан зарежи...... абревиатурата на Volkswagen е VW а не WV...
тц-тц-тц Боже слез си прибери версиите .
Изображение
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

CERRUTI написа:...Боже слез си прибери версиите .
Версиите викаш, а? :roll:
Коя версия по-точно? - v.01, v.02, v03 или някоя бета-версия? :lol:

Като хвърляме камъни, е хубаво да се гледа, че понякога падат и в нашите градини! :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

ИЦпания е при мен,ама в минало време -когато си поръчвах по нещо ПАНЕ на обяд :lol:
wvtdi
новобранец
новобранец

Мнение от wvtdi »

CERRUTI написа:Колега оправи си заглавието....срамота е: Ицпания
А това че и ника ти е сбъркан зарежи...... абревиатурата на Volkswagen е VW а не WV...
тц-тц-тц Боже слез си прибери версиите .
Колега в бързината съм допуснал грешка ./на всеки може да се случи/
Относно абревиатурата на Volkswagen е VW а не WV много добре знам защото съм фен на марката от много години,но при регистрацията ми във VW форума това име беше заето затова размених буквите и така..............
wvtdi
новобранец
новобранец

Re: Испания

Мнение от wvtdi »

wvtdi написа:Здравейте,колеги интересувам се какви са разходите за винетки магистрали,изобщо за всички пътни такси от България до Испания / Мадрид/ . Предстои ми пътуване моля,Ще съм благодарен ако някой може да ми даде актуална информация за цени,разходи ,маршрути и всичко свързано с пътуването.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

И така, имате валидни паспорт, и зелена карта. Ако всичко ви е наред и няма опашка, преминавате ГКПП „Калотина” за 10-15 минути. Толкова и на сръбския ГКПП „Градина”. От юни 2010 г. гражданите на ЕС могат да влизат в Република Сърбия с личните си карти. Ако носите над 10 000 евро или равностойността им в чужда валута, поискайте от сръбския митничар декларация и настоявайте да ви я подпечата. Иначе на излизане рискувате конфискация. Веднага след сръбската митницата има банка. Обезателно се снабдете с динари. Пътните такси ще ви струват 70 евро, но ако платите с динари – наполовина. В момента 1 евро се обменя за 100 динара.

В Сърбия, Унгария, както и в другите европейски държави всяко МПС трябва да има задължителното оборудване плюс комплект за спешна помощ, резервни крушки, през зимния сезон - вериги за сняг, две зимни гуми, монтирани на задвижващите колела, най-малко 4 мм дебелина на протектора. Светлоотразителната жилетка при излизане от колата е задължителна. Кара се с включени къси светлини. Спазвайте стриктно пътните знаци, никакъв алкохол, не ползвайте антирадари и мобилни телефони (ако нямате хендс-фри), защото глобите са от 50 до 500 евро. Камерите на полицията са с фискални модули и няма възможност за пазарлъци.

До Ниш си отваряйте очите на четири. Ако ограничението е 60 км, карайте с 55. На входа на магистралата вземате “кàртица”. Таксата се плаща преди Белград – 730 динара за лека кола. До унгарската граница има още две платени отсечки – цената е съответно 240 и 330 динара. Една трета от пътя е магистрала.

За почивка най-добре спрете на новия тип модерни бензиностанции. Казват, че Европа започвала там, където свършва бозата. По-вярното е – където не плащаш за тоалетна. Това са бензиностанции с изрядни тоалетни, добре уредени закусвални и маркет. Еспресото е 110 динара, нескафето – 95, кроасанът – 65, баницата или пицата– 125, а голям сандвич – между 210 и 270 динара. На около 70 км от унгарската граница има добре уреден мотел, където може да похапнете сръбска скара. В Сърбия и по-нататък ползвайте дебитна/кредитна карта. Така ще избегнете плащане в евро при курс едно към гьотере.
Непосредствено пред унгарската граница заредете! В Европата е по-скъпо, макар цените да отиват към изравняване.

Хоргош е сръбският граничен пункт, а Рьоске – унгарският. Веднага се досещате, че и двете селища са унгарски. Разделени са от Версайския диктат. Унгарците граничат отвсякъде със себе си, както и българите. Победителите в Първата световна война великодушно са им оставили 93 000 кв. км от предишните 325 000 кв. км. По това си приличаме с маджарите, не само по пикантната кухня и кръшните танци.
Не внасяйте в Унгария повече от 0,7 л твърд алкохол, бутилка вино и 2-3 пакета цигари. Понеже са „вратата към Европа”, унгарските митничари са доста бдителни към „тъмните балканци”. Не рискувайте. Иначе ви чакат солени глоби и голямо разтакаване. След митницата има банка. Там се купува винетка: 4-дневна, седмична или месечна струват съответно 4,50, 10, 17 евро. Може и без винетка, ако не карате по магистралите. Указанията ясно насочват към първокласен път без заплащане. В Унгария правото на свободно придвижване се съблюдава, за разлика от България.

Изискванията към автомобилистите са същите както в Сърбия. Съобразявайте се стриктно със знаците. Ограничението на скоростта по магистралите е 130 км, а в градовете – 50 км.
След два часа сте в Будапеща. Потърсете хостел или пансион (panzio), а не хотел, защото разликата в цените е двойна и нагоре. Достъпен хостел е „Рила” – построен от потомците на българските градинари. Цените на човек варират от 11 000 до 4800 форинта на вечер с таксите (1 евро= прибл. 270 форинта). Може да нощувате и за 12-15 евро, но в доста отдалечени хотелчета или пансиони.
„Рила” е малко настрана от центъра, но администрацията говори български и паркирането в района не се заплаща. Наблизо има станция на метрото. Най-добре е да се снабдите с 3-дневна или 7-дневна карта за цялата градска мрежа. Еднократният билет вече е 1,20 евро. Не си и помисляйте да пътувате гратис, глобата е прекалено солена. В хостела информират къде и какво да видите. Струва си, защото Будапеща е един от най-красивите градове на Европа. Архитектурните паметници свидетелстват за отдавна отминала епоха на величие и просперитет.

После пак на магистралата за Австрия 10 евро е седмичната винетка купува се от бензиностанциите! Полиция никъде няма да срещнеш освен ако не згафиш нещо! :D
Като стигнеш Виена пътищата са няколко аз лично ти препоръчвам да хванеш посока Венеция (Италия) Ще прекосиш Алпите по уникален, лично за мен най-красивия в Европа път и ще се спуснеш както казахме до Венеция от там Аутобана само направо към Милано - Францията ииии.....
Абе колега що не хванеш самолета ами ме караш да си чупя пръстите тука... :D !

А да вметна, че на Аутобана в Италия жандармите са с Ламборгини Гайардо :D
Изображение
Изображение

от София до Мадрид
Toll 146 EUR | Petrol 300 EUR | Road tax 20 EUR
Всичко 480 EUR
Може да скъсиш пътя през Загреб, но няма да видите нищо от най-красивите места в Европа
Изображение
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
wvtdi
новобранец
новобранец

Мнение от wvtdi »

Искрено благодаря колегата AL KAPONE за изчерпателния отговор и отделеното време.
Точно това ме интересуваше и се надявам ,че това имфо ще ми спести много главоболия.
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от akoto13 »

Искам да попитам човек,който знае със сигурност дали двама човека ще може да изнесат 20000 евро без проблем или трябва да се декларират.Много ми е важно и моля,ако знае някой да каже.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Нямаш грижи , стига да ги декларирате :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от akoto13 »

piranqta написа:Нямаш грижи , стига да ги декларирате :wink:
Мерси.Само да питам на границата ли става декларирането.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Да.Попълваш бланка/декларация .
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”