някои ползва ли това нещо електролитно котле за отопление

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
ro6ko_2003
научил се да хвърля
научил се да хвърля

някои ползва ли това нещо електролитно котле за отопление

Мнение от ro6ko_2003 »

здравеите колеги поръчах си това чудо и сабирам мнениа и пепоръки относно отоплението
аз порячах това http://foribg.com/
някои ползва ли такова нещо
моля даите си мнението
човека производител тварди че един апартамент 80 м2 изолиран се отоплява с 5-6 лв за денонощие
аз живея в къща и ще го свържа кам камина с водна риза защото ниама как камината да гори постоянно просто няма кои да и слага дарва през деня а вечер докато затопли вече става време за лягане благодаря предварително на всички които ще ми дадат отговор и савет или просто да си кажат мнението
Аватар
gigantor
новобранец
новобранец

Re: някои ползва ли това нещо електролитно котле за отоплени

Мнение от gigantor »

Здравей колега . Не съм ползвал подобен уред , но мога да споделя с теб наблюденията си относно това какъв метод се ползва за нагряване на реагент от електричество. Най-ефективен е микровълновия метод . Само при него 90 % от енергията се превръщат в топлина без загуби . Всички други ел.съпротивителни методи ( както и електролитния ) имат значителни загуби . Независимо дали ще ползваш кантал , керамични , въглеродни или солени нагреватели ефективноста е в рамките на 50-60% . Наистина направил е елемента прост ,лек ,малък и удобен за използване но яко се съмнявам в ефективността . Интересно ми стана как така само от солеността на разтвора ще ти определя мощностите . И не на последно място много опасна е тая работа с прикачането на уреда . Ако не заземиш правилно уреда и недай си боже се пипнеш за някой радиатор ще стане яко накъдряне ( или изправяне в зависимост от случая ) .

Последно издигане ro6ko_2003 от Нед Фев 26, 2012 10:39 am
Simplicity is not achieved by adding simplifications, but by removing complications
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”