Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

кво стана с цонево?
Модератор: sapuna
кво стана с цонево?
здравейте колеги.Питам аз кво става с цонево тая година не виждам никакви по впечатляващти резултати. Ще бъда благодарен за всякаква инфо за тоя язовир тая година не съм ходил но смятам да го посетя. 

Да ви кажа - много се вълнувам ! Аз съм начинаещ риболовец (година и половина), но все пак е непростимо, че все още не съм ходил на Цонево. Тази седмица ще поправя грешката си - петък, събота и неделя съм там
Ще ходя, така да се каже, с един професионалист и мога да избирам дали от брега или с лодка. Какво ще ме посъветвате ?

Re: кво стана с цонево?
явно работата колеги на цонево е доста трагична, щтом никой не се престраши да се похвали ас някакви сполуки значи положението и таме трагично за сажаление.

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Предимно за платика до с.Аспарухово,около Чудните скали,аз поне там ходя понякога и съм доволен.Костури има навсякъде,за бяла риба някъде към стената е по-удачно/с.Цонево/.За сом на Аспарухово,но точно под селото.
Ако отидеш за платика/за което те съветвам/,търси Чудните скали,както ти казах.
Платиката е дънна риба,но се лови на леко с малка бяла кука,повод около 0.10мм и дълъг около 30см.Плувката задължително да е по-удължена,защото платиката като клъвне не дърпа надолу,а се вдига нагоре и плувката ляга на повърхността,което няма да се получи с топчеста плувка.Гледай да търсиш голяма дълбочина,до дъното ако можеш-най-добре.Стръвта задължително бял червей,или хляб.В захранката/кюспе с рибарска галета и царевично брашно/също изсипи една-две кутийки бели червеи.
Това е от мен.
Ако отидеш за платика/за което те съветвам/,търси Чудните скали,както ти казах.
Платиката е дънна риба,но се лови на леко с малка бяла кука,повод около 0.10мм и дълъг около 30см.Плувката задължително да е по-удължена,защото платиката като клъвне не дърпа надолу,а се вдига нагоре и плувката ляга на повърхността,което няма да се получи с топчеста плувка.Гледай да търсиш голяма дълбочина,до дъното ако можеш-най-добре.Стръвта задължително бял червей,или хляб.В захранката/кюспе с рибарска галета и царевично брашно/също изсипи една-две кутийки бели червеи.
Това е от мен.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Там няма строги проверки,както например на Шабла,но е желателно да имаш билет.Аз също мислех да си изкарам,обаче понеже съм ограничен финансово,оставих за след новата пръчка и новата машинка.Вземи отиди в държавния магазин срещу полиграфията,там ще те опътят.За билета са ти необходими 20 лв + 2 снимки за паспорт.
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега,наясно съм,че всеки съвестен рибар /какъвто имам претенции,че съм и аз/трябва да има билет,обаче аз понеже напоследък имам доста големи покупки и останах без пари до началото на септември.Тогава и аз ще си изкарам билет,пък дотогава немисля,че ще имам много сладководни излети. 

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- вече хвърля и на тежко
е то не е кои знае кви пари билета правиш го според зависи колко често си на язовирите. ходих аз преди седмица .. изкарва се долу в сградата на транспортните работници --- Морска Администрация .. това е по пътя между морска гара и жп гара. една голяма нова сграда... 6 месеца - 15 лв .месец 8 лв .седмица 4 лв .. и 1 снимка ти трябва . Няма смисъл да си вадиш годишен щото тя годината свърши пък билета е до края на годината се издава .. парите тряа да се преведат в банка .. сметката за нея тва ми дадоха на едно листче:
ИАРА:
IBAN:BG86UNCR75273159055701
BIC код : UNCRBGSF
Уни Кредит Булбанк
София
ИАРА:
IBAN:BG86UNCR75273159055701
BIC код : UNCRBGSF
Уни Кредит Булбанк
София