Имам един въпрос

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
DqVoLsKi_ChArOvNa
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Имам един въпрос

Мнение от DqVoLsKi_ChArOvNa »

Незнам къде да сложа тази тема и затова е пускам тук.Ако не им е тук мясото моля да ме извините.Значи въпроса ми е някой знае ли дали е махната забраната за риболов на р.Осъм за Ловешка област.Защото дочух , че е махната но в интернет не мога да намеря тази информация
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Може би в ИАРА -Ловеч трябва да знаят.

Ловеч 068/600 072 0887/212399
0886/735418
0887/212381
0887/212388

или

. Отдел "РН" - Ловеч тел./факс 068/ 600 071; тел. 068/ 600 072 ул."Търговска"№27, п.к.82, к.5500, дом Преслав, ет.3, ст. 307, 308, 309
1 Началник отдел Йордан Стойчев Найденов
2 Ст. инспектор РН Стефан Маринов Стоянов
3 Гл. специалист РН Мустан Мехмедов Мустанов
5 Гл. специалист "АО" Ваня Петрова Тодорова
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

По принцип туй е чудото наречено "БГ законодателство" ! Тъй - министъра забранява определени водоеми заради маловодие за определено време или докато нивото на реките се повиши . Кофтито в случая е че заповедта бива издавана и в двата смисъла , оттам натам всеки горски , ИАРАджия че дори полицай или общински служител би могъл да си я интерпретира от това в кой крачол му е :? Тъй - имаме варианта - маловодието вече не е такова и съответно по казуса че е повишено нивото на реката с пълно право отиваме да рибоуловстваме . Да ама не ! Идва съответният проверяващ ( без значение от коя организация от гореописаните е ) и ти пише съответният акт щото видиш ли вариантите на отпадане на забраната са два и днеска той глобява по другият ! Оттам натам ако не ти се плаща акта обжалвания и пр. биха се проточили с години и то точно поради факта че заповедта не е доуточнена със съответните членове и точки :? Такива законни недомислици не са парадокс в БГ рибозаконодателството а са си ежедневие ! Благодарение на заповеди които са пуснати ей тъй всеки да си намира някаква вратичка ( туй основно важи за държавните упълномощени такива органи :? ) по всяко време на годината и на много места по милата Татковина човек може да се сдобие с някакъв акт ( вповечето случай съответните служители незнаят кат точно пък те да го формулират или оформят и кръгът се затваря - нерви ама за сметка на това за държавата нъц щото в 98% от случайте актовете падат на второ четене ) . Типични примери за двусмислени разпоредби разрешаващи на всеки правопроверяващоимащ да се мисли за бог в случая са доста ! Примерно по Тетевенският Балкан всеки може да реши че дадена рекичка е забранена поради едищоси и да тормози рибарското брадство ! Случвало ми се е след запитване на разрешени реки в ИАРА по тамошният регион да ме гонят от НУГ щото бракониерската сеч в района достигнала големи нива :shock: Пак там и пак заради бракониерска сеч ( извършвана вече от местната власт ) , кмета забранява за рибоулов дадени реки на месна почва та да го разберат минимално количество хора ( в случая колеги риболовци ) че сече незаконно а през това време НУГ и полицията го пазят :!: :!: :!: Но както казах това не е прецедент ! На такива убавини съм се нагледал и на яз."Студена" , на Девин и пр. ! Кофтито е че в БГ всеки е виновен докато не успее да докаже противното а не обратното както е по големият свят ( баси , ако почнеме и за даначните ) ! Та решението в случая е - отиваш да си ловиш като рибоуловстваш по разрешените законнуму начини и с разрешените средства , задължително с риболовен билет и когато всесилният проверяващ те провери и запита незнаеш ли за съответната забрана тълкувана на база сутрешната беридба на краставиците да му отговориш кротко - Не знам ! Ако и незнанието за дадено нещо да не те оневинява то ако си редовен в 99.99% от случайте просто ти обясняват да прекратиш риболова и да се запътваш към местната кръчма без никакви последици !

НАСЛУКА!!!
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
bisko71
новобранец
новобранец

Мнение от bisko71 »

А щО не сложат табелки, бе?! :?
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

То пътни знаци няма,пък и мингяните това чакат,като не става за вторични,става за кюмбето.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”