Риболов в Австрия?

Всичко за рибите.Външни белези,хранене,ареал на отделните видове.

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
burg
разбира нещата
разбира нещата

Риболов в Австрия?

Мнение от burg »

Молбата ми е ,ако има колеги запознати с разпоредби ,условия и възможни дестинации за риболов в тази красива страна, да споделят повече информация с нас.Предполагам, че това ще е интересно и полезно на всички, които биха посетили в бъдеще тази държава!
Предварително, благодаря на отзовалите се! :smt006 :smt006 :smt006
Lakoz
новобранец
новобранец

Re: Риболов в Австрия?

Мнение от Lakoz »

Значи, ако отиваш като гост там, и искаш да ловиш, трябва да си закупиш лиценз, който е варира от 2,50 евро до 22,50 евро, в зависимост от района. Като гост ти е разрешено да ловиш максимум 30 (тридесет) дни в годината.
Ето тук има цени/райони във Австрия http://www.oefg1880.at/english/inhalte/ ... rkarte.htm

Ако искаш лиценз за постоянно, трябва да изкараш курс, който завършва със изпит и сертификат, със който можеш да ловиш през цялата година. Курсът продължава няколко месеца, а самият изпит се състои от 60-100 въпроса, от 600 възможни.
Курсът е разделен на няколко части, например, начин и хранене на рибите, различни видове риби, различни видове храни, видове такъми etc.
След като си изкаш лиценз, за който плащаш ~200-300 евро ( в зависимост от района), трябва да си закупиш риболовни карти за различните места от даден водоем.

Toва е от мен, надявам се да съм бил полезен .

Поздрави, ~LakoZ
GO BIG OR GO HOME
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

Само да ти кажа ,че там риба има много!!!Изкарай си нужните документи за да не береш ядове.В региона на Вайгелсдорф има доста рекички с много риба в тях.Балкански пъстърви и килограмови кефали.За стръв може и само хляб да си носиш
я чувствась себя очен хорошо
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

Благодаря , за компетентните отговори :supz: . Неслучайно, хората са измислили как да опазят природните си богатства :!: :!: Затова и ги имат ,а при нас ,ако продължава по този начин след няколко години ще гледаме само филми за риболов :twisted: :twisted: :twisted:
пишман рибар
новобранец
новобранец

Мнение от пишман рибар »

Lakoz написа:Значи, ако отиваш като гост там, и искаш да ловиш, трябва да си закупиш лиценз, който е варира от 2,50 евро до 22,50 евро, в зависимост от района. Като гост ти е разрешено да ловиш максимум 30 (тридесет) дни в годината.
Ето тук има цени/райони във Австрия http://www.oefg1880.at/english/inhalte/ ... rkarte.htm

Ако искаш лиценз за постоянно, трябва да изкараш курс, който завършва със изпит и сертификат, със който можеш да ловиш през цялата година. Курсът продължава няколко месеца, а самият изпит се състои от 60-100 въпроса, от 600 възможни.
Курсът е разделен на няколко части, например, начин и хранене на рибите, различни видове риби, различни видове храни, видове такъми etc.
След като си изкаш лиценз, за който плащаш ~200-300 евро ( в зависимост от района), трябва да си закупиш риболовни карти за различните места от даден водоем.

Toва е от мен, надявам се да съм бил полезен .

Поздрави, ~LakoZ

Съжалявам , че се включвам към темата , година след началото и , но сега я видях и смятам , че е още актуална и имам какво да споделя . Ще допълня и някои неща , които вероятно са за друг подфорум , но се надявам модераторите да им намерят точното място . Учудвам се на пасивността на съфорумците които живеят в чужбина , защото в България няма нужда да откриваме топлата вода , а само да взаимстваме , принагодяваме и усъвършенстваме утвърдени и ефективни модели модели . От четири години живея в Словения и условията за риболов са същите както в Австрия и Унгария . Аз лично не съм ловил в последните две , но имам приятели и колеги , които често ходят , заради малките разстояния и информацията ми е достоверна . За Словения съм чел закона . Всичко написано от колегата е вярно , изключение на малки подробности . Всичко е на принципа на местното управление . Всички водоеми в дадена омласт се контролират и поддържат от риболовните дружини . Такъв лиценз е необходим , само за да станеш член на риболовната дружина , за което според Словенския закон , трябва да имаш държавлянство . Със статут на временно или постоянно пребиваващ в държавата , не можеш да станеш член . В зависимост от броя месеци , които ще риболовстваш и районите , варира и цената . За цяла година и всички водоеми , лиценза стига до 1200 - 1600 евро и изпита наистина е сериозен , като при риболов в друга област , не заплащаш на съответната дружина . В задължението на члена е и 1-2 пъти месечно почистване на определен участък от река или стопанисван обект . За нечленове и туристи , е само закупена карта от местната дружина , като карти не се продават на самото място за риболов , а в офиса на дружината , ако има в близост хотел или бензиностанция . Местната дружина е закона , и майката , и бащата . Тя зарибява , тя извършва контрола , тя се грижи за чистотата , тя определя разрешените участъци , тя определя начина на риболов , тя определя цената . На самата карта пише всички изисквания , които трябва да изпълняваш . Цената е според вида риби , които ще ловиш . За мирни около 12 , за хищници 15 евра . Има туристически езера , например Блед , където дневната карта е 50 евро . За тренировка на състезатели има определени места и цената е символична - 2 евро . Както споменах , на самата карта пише какви риби са разрешени , в какви размери и количества и изискванията за начина на риболов . За затворени водоеми - до две въдици и е забранено използването на жива стръв . Задължителни са всички уреди за бързо и немъчително умъртвяване на рибата и ненараняването й но сушата и водата , т.е. забранени са телени живарници . В зависимост от големината на водоема , са определени и начина на захранване . На много водоеми е забранено използването и на радиоуправляема лодка . Глобата за нарушител без карта или на забранен участък е 1000 евро и 1 година условно .
Надвам се , макар и дългословен , да съм бил полезен ! :drinkers:
пишман рибар
новобранец
новобранец

Мнение от пишман рибар »

Пропуснах да развия тезата си за България . Историята доказа , и всички ние сме потърпевши , че така спуснати отнякъде , отнякого и обслужващи нечии интереси организации и агенции , са неефективни и само вредят . Не коментирам Валутния борд . По времето , когато внедриха Краун Ейджънтс за контрол на митниците и държавата плащаше луди пари на псевдоекспертите , работех като митнически агент и знам какви безобразия се въшиха и каква контрабанда . Сега ИАРА !!! Нямам думи . По мои наблюдения , няма нищо по-добро от местното самоуправление . Местните знаят най-добре каква е популацията на рибата в района , местата за размножаване и са най-близо до контролирания обект . Трудно наблюдавани обекти ? Лесно и бързо решение - забраняват се .
С петиции и някои самоинициативи , нещата няма да се управят . Трябват закони . Властимащите създават и гласуват само закони , обслужващи нечии групови , бизнес интереси . Срамота и безобразие е това , което се върши по реки , язовири и Черноморието . Нарушен е основния закон на РБ - Конституцията . Няма вече планини , реки , язовири и т.н. , от изключително значение и изключителна държавна собственост . Миналото лято бях свидетел на северното Черноморие , че не само крайбрежната ивица , ами и водата е собстветост на групировки , олигарси и всякаква сволоч . Минаха с джетове двама дебеловрати и скъсаха такъмите във водата на тримата рибари на буната . Спряха демонстративно и нагло се загледаха към тях , в очакване на някаква реакция . Такава не последва и те бавно и победоносно се отправиха към яхтата си , показвйки кой е господарят .
В този ред на мисли , защо не вземем да спретнем една партия , и да прокараме адекватни и удовлетворяващи всички ни закони ??? Като се съберат всички от риболовните форуми , тези от ловните и еколозите , ето ти при следващите парламентарни избори управляваща партия !
Аватар
efko2
новобранец
новобранец

Мнение от efko2 »

здравейте колеги и от мен от кипър!тук закона за рибарството е много либерален говоря за риболов във сладки води.риболовния билет струва 35 евро за цяла година,ако искаш само за един язовир е 17 евро няма забрана за улов през цялата година? :shock:
Публикувай отговор

Обратно към “За рибите по света и у нас”