старо жито за захранка

Модератор: Paublo_Eskobar

aakask
новобранец
новобранец
Мнения: 11
Регистриран на: Чет Авг 09, 2007 3:06 pm
Местоположение: българия

старо жито за захранка

Мнение от aakask »

колеги колко време трябва да кисне житото за захранка тъй ката е много и не мога да го варя,а ако го накисна твърде рано ме е страх да не прокисне
Аватар
marto 85
новобранец
новобранец
Мнения: 44
Регистриран на: Пет Ное 24, 2006 4:24 pm
Местоположение: Плевен

Мнение от marto 85 »

Когато за стръв и захранка ползвам обикновенно жито(не от груханата пшеница,която продават в магазините),си го закисвам от вечерта,ако ще ходя на сутринта.Заливам житото с вряла вода и ако времето е топло го оставям някъде на хладно,но не в хладилника.
До сутринта вече е омекнало без да се разпуква и като го стиснеш между пръстите,вътрешноста е станала на бяла каша.По този начин е много ароматно и привлекателно за рибата.
Така че една нощ му е достатъчна зада омекне и набъбне.
Ако те е страх от вкисване можеш да пробваш да му сложиш предварително разтворен аспирин.
Аватар
marto 85
новобранец
новобранец
Мнения: 44
Регистриран на: Пет Ное 24, 2006 4:24 pm
Местоположение: Плевен

Мнение от marto 85 »

И пропуснах да спомена,че това лято ползвах вече вкиснато жито от предния ден със същия успех както с прясното.
Шаранаджийте не случайно ползват понякога вкисната царевица може да се окаже,че аромата на вкиснато е по-привлекателен за рибата.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Мнение от GODzillata »

marto 85 написа: може да се окаже,че аромата на вкиснато е по-привлекателен за рибата.
Ц.
Не бих казал.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
aakask
новобранец
новобранец
Мнения: 11
Регистриран на: Чет Авг 09, 2007 3:06 pm
Местоположение: българия

Мнение от aakask »

благодаря колеги само ме интересува колко горе долу набъбва за да не езлезе от кофата
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 585
Регистриран на: Пон Фев 13, 2006 1:52 pm
Местоположение: Свиленград

Мнение от man1966 »

GODzillata написа:
marto 85 написа: може да се окаже,че аромата на вкиснато е по-привлекателен за рибата.
Ц.
Не бих казал.

И грешиш-в някой случаи шарко зима повече на вкисната ...
Я елате рибенца при батко...
aakask
новобранец
новобранец
Мнения: 11
Регистриран на: Чет Авг 09, 2007 3:06 pm
Местоположение: българия

Мнение от aakask »

колеги според вас гъстотата на храненето навътре във водоема как трябва да се прави,през 2-3 часа по малко или веднъж на ден обилно
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3426
Регистриран на: Пон Май 02, 2005 9:14 pm
Местоположение: София, Русе
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Взема ня прокисната я :D

И на прокиснал качамак взема :wink:

Остави поне 2-3 пръста вода над житото в съда в който ще кисне
, може да сложиш малко семена , вътре ако намериш.

Коноп, мак, лен ......
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”