Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




старо жито за захранка
Модератор: Paublo_Eskobar
старо жито за захранка
колеги колко време трябва да кисне житото за захранка тъй ката е много и не мога да го варя,а ако го накисна твърде рано ме е страх да не прокисне
Когато за стръв и захранка ползвам обикновенно жито(не от груханата пшеница,която продават в магазините),си го закисвам от вечерта,ако ще ходя на сутринта.Заливам житото с вряла вода и ако времето е топло го оставям някъде на хладно,но не в хладилника.
До сутринта вече е омекнало без да се разпуква и като го стиснеш между пръстите,вътрешноста е станала на бяла каша.По този начин е много ароматно и привлекателно за рибата.
Така че една нощ му е достатъчна зада омекне и набъбне.
Ако те е страх от вкисване можеш да пробваш да му сложиш предварително разтворен аспирин.
До сутринта вече е омекнало без да се разпуква и като го стиснеш между пръстите,вътрешноста е станала на бяла каша.По този начин е много ароматно и привлекателно за рибата.
Така че една нощ му е достатъчна зада омекне и набъбне.
Ако те е страх от вкисване можеш да пробваш да му сложиш предварително разтворен аспирин.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space