МЕЧТА 2

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
KEBE
новобранец
новобранец

МЕЧТА 2

Мнение от KEBE »

Здравейте колеги. Отдавна не бях влизал във форума.Преди 2 години написах за закупен от мен ров,който възнамерявах веднага да превърна в водоем,но кризата каза своята дума.Миналото лято,купих още 3 декара в съседство и през есента на 2011 засадих 130 дръвчета череши. Задигнах стените на рова като диги , чаках цяла зима да сляга . На около 500 метра минава река,закупих маркуч,решетка за боклуци и кран за PVC маркуч.Пуснах вода но изчезва, почвата е рохка . Някакъв специалист в тая сфера казва за найлон специален,дебел и във първата тема колега ми каза за него. Така също казват че ще ми излезе най евтино , а аз и това гледам. 1 Правих сметка за глина но трябва да наема багер,камион и глината . 2 И със бетон излиза скъпо. Моля пак за мнения , За съжаление не знам как да кача снимки на водоема и за това ми кажете, и повече подробности за найлона ако има различни видове. БЛАГОДАРЯ
Omaxxa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: МЕЧТА 2

Мнение от Omaxxa »

Имам въпрос към теб.. Можеш ли да си правиш водоем без издадено разрешително ?
По темата: посъветваи се с инжинер по водно строителство (както според мен е трябвало да направиш още преди да закупиш земята)
Поздрави и успех = )
Аватар
KEBE
новобранец
новобранец

Мнение от KEBE »

Не съм се консултирал със никой , там където е мястото е пълно със изградени водоеми по малки от моя.Води се като вила зона . Водоемите са със поливна цел, на 1километър от там имам още една нива. Там съм направил малък от бетон 1,5 висок на 12м дължина за поливка на 50 дръвчета
lubomirco
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lubomirco »

Ето колега,с това можеш да покриеш дъното като най-ефтин вариант :wink:

http://www.napoyavane.com/bg/products/% ... rseal-ldpe
NITro`bE
фен клуб-скобар

Мнение от NITro`bE »

колега според мен само глина и си решаваш проблема завинаги :)
  • Изображение
TT България 2011
Аватар
kmap
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kmap »

Ако нямаш достатъчно пари да го покриеш с бетон,може да го направиш по един донякъде лесен начин:По дъното и стените поставяш плътно килим,кашони,балатуми или други стари материали,които ще ти свършат работата.Това за да няма съприкосновение между почвата и водата.Отгоре слагаш по-здрав найлон,може да сложиш един здрав отдолу и отгоре още един(добре е да е с покритие против слънчевите лъчи).След това по-простия вариант е да гледаш да няма въздух под найлона и да го напълниш направо с вода,а другия е да посипеш върху найлона малки кръгли камъни,но има опасност да се пукне найлона и водата да си се стича надолу.След това ако не е много голям мислиш за нагреватели,филтъри,препарати и т.н.Успех!
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”