Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

МЕЧТА 2
Модератор: emo vasilev
МЕЧТА 2
Здравейте колеги. Отдавна не бях влизал във форума.Преди 2 години написах за закупен от мен ров,който възнамерявах веднага да превърна в водоем,но кризата каза своята дума.Миналото лято,купих още 3 декара в съседство и през есента на 2011 засадих 130 дръвчета череши. Задигнах стените на рова като диги , чаках цяла зима да сляга . На около 500 метра минава река,закупих маркуч,решетка за боклуци и кран за PVC маркуч.Пуснах вода но изчезва, почвата е рохка . Някакъв специалист в тая сфера казва за найлон специален,дебел и във първата тема колега ми каза за него. Така също казват че ще ми излезе най евтино , а аз и това гледам. 1 Правих сметка за глина но трябва да наема багер,камион и глината . 2 И със бетон излиза скъпо. Моля пак за мнения , За съжаление не знам как да кача снимки на водоема и за това ми кажете, и повече подробности за найлона ако има различни видове. БЛАГОДАРЯ
Re: МЕЧТА 2
Имам въпрос към теб.. Можеш ли да си правиш водоем без издадено разрешително ?
По темата: посъветваи се с инжинер по водно строителство (както според мен е трябвало да направиш още преди да закупиш земята)
Поздрави и успех = )
По темата: посъветваи се с инжинер по водно строителство (както според мен е трябвало да направиш още преди да закупиш земята)
Поздрави и успех = )
Не съм се консултирал със никой , там където е мястото е пълно със изградени водоеми по малки от моя.Води се като вила зона . Водоемите са със поливна цел, на 1километър от там имам още една нива. Там съм направил малък от бетон 1,5 висок на 12м дължина за поливка на 50 дръвчета
-
- научил се да хвърля
Ето колега,с това можеш да покриеш дъното като най-ефтин вариант
http://www.napoyavane.com/bg/products/% ... rseal-ldpe

http://www.napoyavane.com/bg/products/% ... rseal-ldpe
Ако нямаш достатъчно пари да го покриеш с бетон,може да го направиш по един донякъде лесен начин:По дъното и стените поставяш плътно килим,кашони,балатуми или други стари материали,които ще ти свършат работата.Това за да няма съприкосновение между почвата и водата.Отгоре слагаш по-здрав найлон,може да сложиш един здрав отдолу и отгоре още един(добре е да е с покритие против слънчевите лъчи).След това по-простия вариант е да гледаш да няма въздух под найлона и да го напълниш направо с вода,а другия е да посипеш върху найлона малки кръгли камъни,но има опасност да се пукне найлона и водата да си се стича надолу.След това ако не е много голям мислиш за нагреватели,филтъри,препарати и т.н.Успех!