Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Мухарски риболов
naRiba.com

Форум

Мухарски комплект
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Мухарски комплект
Росене ,теми има но са описани с по една дума.А на тебе като чета и антената от колата да дам с един водач,пак ще хвърлиш на достатъчно разстояние.
Ние сме нови,за това питаме. 

- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Значи ме четеш през редовете или аз не успявам да се изразя ясно. Най-вероятно може би много ще се изумиш как може да мята една проста антена за кола. Не знам виждал си си по демонстрации за кастинг редовния номер - махат една по една секциите на сопата отдолу нагоре и хвърлят с останалото, докато остане само една (най-горната секция) и пак ти правят поне 15-метрови дистанции. Мънков ми разказва (и показва) на последния BFFF как мисля, че Мозер, но може и да греша, хвърлял и без въдица - само с ръце, като при дясната допира палеца и показалеца и прави водач ... даже и антена не ти трябва.
Защо го пиша това? Защото се опитвам за пореден път да кажа, че когато един човек е начинаещ правилният въпрос е "Как да се науча да хвърлям добре?", а не "Каква сопа да си купя?". Най-голямата грешка на всички (това не съм го измислил аз - цитирам по спомен) е, че много начинаещи като си купят по 1-2-3 въдици, стигнат някакси и до най-скъпия ценови клас и с него не успяват да хвърлят добре, чак тогава се осъзнават, че не е проблема в сопата и си задават въпроса какво да направят, че да се научат да хвърлят. Аз се уча вече няколко години и продължавам да се уча. Предпочитам да отговарям на конкретни въпроси за кастинга, отколкото постоянните въпроси, свързани с въдиците, на които всеки дава какви ли не глупави отговори без и хабер да има от хвърляне. Ако аз искам да си купя въдица - никога няма да послушам форумните мнения.
Защо го пиша това? Защото се опитвам за пореден път да кажа, че когато един човек е начинаещ правилният въпрос е "Как да се науча да хвърлям добре?", а не "Каква сопа да си купя?". Най-голямата грешка на всички (това не съм го измислил аз - цитирам по спомен) е, че много начинаещи като си купят по 1-2-3 въдици, стигнат някакси и до най-скъпия ценови клас и с него не успяват да хвърлят добре, чак тогава се осъзнават, че не е проблема в сопата и си задават въпроса какво да направят, че да се научат да хвърлят. Аз се уча вече няколко години и продължавам да се уча. Предпочитам да отговарям на конкретни въпроси за кастинга, отколкото постоянните въпроси, свързани с въдиците, на които всеки дава какви ли не глупави отговори без и хабер да има от хвърляне. Ако аз искам да си купя въдица - никога няма да послушам форумните мнения.
Е те това исках да чуя-въдицата може да е за 20 лева,с гумена дръжка ,малко по- тежка,но важното е желанието да се научиш.Защото не всеки може да си позволи скъпото,но може да изпита удоволствието на мухарския риболов.
Благодаря ти че с няколко думи изясни много неща на начинаещите.
Благодаря ти че с няколко думи изясни много неща на начинаещите.

И аз само като се сетя, че скоро ще направя първото си замятане и направо не искам да си представя как ще е.... изгледах сигурно 150 клипчета в you tube, които учат кастване, но пак ще е голям резил 

- VEVO Fishera
- научил се да хвърля
Здравейте колеги аз си поръчах този комплект - http://bfcflyfishing.com/product_info.p ... 2bb0d3a21d
Колегите от BFC са много отзитчиви поръчах си ги на техния mail, и щом поръчката е над 100 лв. доставката е безплатна.
Чакам с нетърпение днес да пристигне комплекта.
Сега почвам да чета как да си направя линията и в събота на реката се започва с цирка дано да няма много колеги да ми се смеят, ама няма как трябва от някъде да се почне.
Наслука.
Колегите от BFC са много отзитчиви поръчах си ги на техния mail, и щом поръчката е над 100 лв. доставката е безплатна.
Чакам с нетърпение днес да пристигне комплекта.
Сега почвам да чета как да си направя линията и в събота на реката се започва с цирка дано да няма много колеги да ми се смеят, ама няма как трябва от някъде да се почне.
Наслука.
Абсолютно всичко е абсолютно относително!
Какво стана с комплекта,колега-изпробва ли го,хареса ли ти?
- VEVO Fishera
- научил се да хвърля
Да изпробвах го и ми харесва.
Пасна ми добре на ръката лека е пръчката макарата обаче има леки луфтове и не ми харесва изработката.
Всеки ден когато не вали замятам по ливадите и в понеделник точно преди забраната успях да се измъкна и отидох на реката за 2 часа.
Имах само един бръмбар на кука номер 12 и се закачи голям кефал с които си играх 15 минути и след като влезна в дълбокия бързей скъса, бях сложил повод 0.12.
Като цяло комплекта е добър, но бих си купил друга макара.
Все пак това са впечетления на човек които е пълен лаик за сега в мухарския риболов.
Наслука.
Пасна ми добре на ръката лека е пръчката макарата обаче има леки луфтове и не ми харесва изработката.
Всеки ден когато не вали замятам по ливадите и в понеделник точно преди забраната успях да се измъкна и отидох на реката за 2 часа.
Имах само един бръмбар на кука номер 12 и се закачи голям кефал с които си играх 15 минути и след като влезна в дълбокия бързей скъса, бях сложил повод 0.12.
Все пак това са впечетления на човек които е пълен лаик за сега в мухарския риболов.
Наслука.
Абсолютно всичко е абсолютно относително!
Aбе къде си тръгнал и ти бос по асфалта, като Росица Кирилова, като нямаш нито един "Сейдж" или "Харди"?Росен написа:...

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Естествено, че има разлика между евтиния и скъпия такъм - моята теза бе, че и с евтиния можеш да хвърляш добре и да си правиш кефа, също така естествено е, че скъпия си е скъп и има защо - когато напреднеш ще започнеш да усещаш още много разлики ...VEVO Fishera написа:Да изпробвах го и ми харесва.
Наслука.
Къде - ето ме- виж с какво си ловя и си ми е гот:Мунчо написа: Aбе къде си тръгнал и ти бос по асфалта, като Росица Кирилова, като нямаш нито един "Сейдж" или "Харди"?![]()

Поздрави!