Мухарски комплект

Модератори: Павел Иванов, sestrata

kekerence
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Мухарски комплект

Мнение от kekerence »

Росене ,теми има но са описани с по една дума.А на тебе като чета и антената от колата да дам с един водач,пак ще хвърлиш на достатъчно разстояние. :lol: Ние сме нови,за това питаме. :rolleyes:
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

Значи ме четеш през редовете или аз не успявам да се изразя ясно. Най-вероятно може би много ще се изумиш как може да мята една проста антена за кола. Не знам виждал си си по демонстрации за кастинг редовния номер - махат една по една секциите на сопата отдолу нагоре и хвърлят с останалото, докато остане само една (най-горната секция) и пак ти правят поне 15-метрови дистанции. Мънков ми разказва (и показва) на последния BFFF как мисля, че Мозер, но може и да греша, хвърлял и без въдица - само с ръце, като при дясната допира палеца и показалеца и прави водач ... даже и антена не ти трябва.
Защо го пиша това? Защото се опитвам за пореден път да кажа, че когато един човек е начинаещ правилният въпрос е "Как да се науча да хвърлям добре?", а не "Каква сопа да си купя?". Най-голямата грешка на всички (това не съм го измислил аз - цитирам по спомен) е, че много начинаещи като си купят по 1-2-3 въдици, стигнат някакси и до най-скъпия ценови клас и с него не успяват да хвърлят добре, чак тогава се осъзнават, че не е проблема в сопата и си задават въпроса какво да направят, че да се научат да хвърлят. Аз се уча вече няколко години и продължавам да се уча. Предпочитам да отговарям на конкретни въпроси за кастинга, отколкото постоянните въпроси, свързани с въдиците, на които всеки дава какви ли не глупави отговори без и хабер да има от хвърляне. Ако аз искам да си купя въдица - никога няма да послушам форумните мнения.
kekerence
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kekerence »

Е те това исках да чуя-въдицата може да е за 20 лева,с гумена дръжка ,малко по- тежка,но важното е желанието да се научиш.Защото не всеки може да си позволи скъпото,но може да изпита удоволствието на мухарския риболов.
Благодаря ти че с няколко думи изясни много неща на начинаещите. :prayer:
beep
новобранец
новобранец

Мнение от beep »

И аз само като се сетя, че скоро ще направя първото си замятане и направо не искам да си представя как ще е.... изгледах сигурно 150 клипчета в you tube, които учат кастване, но пак ще е голям резил :)
Аватар
VEVO Fishera
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от VEVO Fishera »

Здравейте колеги аз си поръчах този комплект - http://bfcflyfishing.com/product_info.p ... 2bb0d3a21d
Колегите от BFC са много отзитчиви поръчах си ги на техния mail, и щом поръчката е над 100 лв. доставката е безплатна.
Чакам с нетърпение днес да пристигне комплекта.
Сега почвам да чета как да си направя линията и в събота на реката се започва с цирка дано да няма много колеги да ми се смеят, ама няма как трябва от някъде да се почне.
Наслука.
Абсолютно всичко е абсолютно относително!
kekerence
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от kekerence »

Какво стана с комплекта,колега-изпробва ли го,хареса ли ти?
Аватар
VEVO Fishera
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от VEVO Fishera »

Да изпробвах го и ми харесва.
Пасна ми добре на ръката лека е пръчката макарата обаче има леки луфтове и не ми харесва изработката.
Всеки ден когато не вали замятам по ливадите и в понеделник точно преди забраната успях да се измъкна и отидох на реката за 2 часа.
Имах само един бръмбар на кука номер 12 и се закачи голям кефал с които си играх 15 минути и след като влезна в дълбокия бързей скъса, бях сложил повод 0.12.
Като цяло комплекта е добър, но бих си купил друга макара.
Все пак това са впечетления на човек които е пълен лаик за сега в мухарския риболов.
Наслука.
Абсолютно всичко е абсолютно относително!
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Росен написа:...
Aбе къде си тръгнал и ти бос по асфалта, като Росица Кирилова, като нямаш нито един "Сейдж" или "Харди"? :lol: :P
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Росен
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Росен »

VEVO Fishera написа:Да изпробвах го и ми харесва.
Пасна ми добре на ръката лека е пръчката макарата обаче има леки луфтове и не ми харесва изработката.
Всеки ден когато не вали замятам по ливадите и в понеделник точно преди забраната успях да се измъкна и отидох на реката за 2 часа.
Имах само един бръмбар на кука номер 12 и се закачи голям кефал с които си играх 15 минути и след като влезна в дълбокия бързей скъса, бях сложил повод 0.12.
Като цяло комплекта е добър, но бих си купил друга макара.
Все пак това са впечетления на човек които е пълен лаик за сега в мухарския риболов.
Наслука.
Естествено, че има разлика между евтиния и скъпия такъм - моята теза бе, че и с евтиния можеш да хвърляш добре и да си правиш кефа, също така естествено е, че скъпия си е скъп и има защо - когато напреднеш ще започнеш да усещаш още много разлики ...
Мунчо написа: Aбе къде си тръгнал и ти бос по асфалта, като Росица Кирилова, като нямаш нито един "Сейдж" или "Харди"? :lol: :P
Къде - ето ме- виж с какво си ловя и си ми е гот:

Изображение

Поздрави!
Публикувай отговор

Обратно към “Мухарски риболов”