Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

кога се затваря риболова
Модератор: sapuna
кога се затваря риболова
Здравейте,
кога риболова беше забранен. Някой може ли да ми даде периода от кога до кога тая година е забранен
кога риболова беше забранен. Някой може ли да ми даде периода от кога до кога тая година е забранен
-
- новобранец
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
Re: кога се затваря риболова
в момента тече забрана за щука и бяла риба
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Тва ,кой ти го речеКристиян Стефанов написа:От 18 Април до 1 Юни вклучително!

Аз там съм пораснал...
- stoqn24
- вече хвърля и на тежко
Най вероятно от 16април до 1 Юни вклучително!
-
- новобранец
От 18 април влиза забрана за риболов
Забраната за любителски риболов у нас влиза в сила от 18 април заради размножителния период, съобщиха от Агенцията по рибарство и аквакултури - ИАРА.
Началото на забраната се пада понеделник и този ден е нарочно избран, за да могат въдичарите да ловят риба през двата почивни дни - 16 април (събота) и 17 април (неделя).
Заповедта за въвеждането на забраната на риболова все още не е подписана от министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и от министъра на околната среда и водите Нона Караджова. Затова не е ясно и докога ще важи.
По закон забраната на риболова за видовете риби с пролетно-лятно размножаване продължава 45 дни. При старт от 18 април тази година срокът изтича на 1 юни, а денят е сряда.
Преди месец ИАРА забрани напълно и улова на есетрови риби заради застрашителното намаляване на популацията.
Така излиза, че първият ден на новия риболовен сезон би трябвало да е четвъртък, 2 юни. Министърът на земеделието обаче има правото да променя срока на забраната, така че се чака неговото решение.
Забраната за любителски риболов у нас влиза в сила от 18 април заради размножителния период, съобщиха от Агенцията по рибарство и аквакултури - ИАРА.
Началото на забраната се пада понеделник и този ден е нарочно избран, за да могат въдичарите да ловят риба през двата почивни дни - 16 април (събота) и 17 април (неделя).
Заповедта за въвеждането на забраната на риболова все още не е подписана от министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и от министъра на околната среда и водите Нона Караджова. Затова не е ясно и докога ще важи.
По закон забраната на риболова за видовете риби с пролетно-лятно размножаване продължава 45 дни. При старт от 18 април тази година срокът изтича на 1 юни, а денят е сряда.
Преди месец ИАРА забрани напълно и улова на есетрови риби заради застрашителното намаляване на популацията.
Така излиза, че първият ден на новия риболовен сезон би трябвало да е четвъртък, 2 юни. Министърът на земеделието обаче има правото да променя срока на забраната, така че се чака неговото решение.
БАТКО РИБАР
Възможно е през тази година забраната да бъде различна от практикуваната до сега!? Разликата ще се състои в това,че при водоемите до 600 м. надморска височина ще влезне в сила по-рано,от колкото при тези с височина над 600 м.! Но и в двата случая срокът ще е 45 дни. 

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Здравейте и от мен .И аз разбрах,че ще бъде от 18.04.2012 год,само,че колегата греши дните
16 и 17. 04.е понеделник и вторник и от сряда е забранен риболова.Поздрави
16 и 17. 04.е понеделник и вторник и от сряда е забранен риболова.Поздрави
-
- кандидат преподавател
Както се е тръгнало да се мятат зарчета,и аз да метна
-пичове,имайте пред вид,че дните от 13 до 16-ти април вкл.са почивни,като сведение на някои от писалите,16-ти е понеделник
Та най-вероятната начална дата на общата забрана ,ще е 17-ти април /вторник/,щото идват избори и управляващите твърде неуспешно ГЕРБ не биха рискували да изгубят гласове,като отрежат някой почивен ден за любителите-риболовци -много сме,и то повечето потенциални гласоподаватели.От там нататък мерете 45-47 дни,на този етап никой не знае до коя юнска дата точно ще е забраната