Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за Копринка
Модератор: sapuna
- Naas
- ще става разбирач
Re: Инфо за Копринка
Нивото е много надолу, риба си има, вижда се как хищника гони но слуката малко. Хвърлихме въдиците в 9:00ч. и ги събрахме в 15:00ч. (четири дънни и две плувки) като от дънните само една удари за цялото време ( каракуда между 600-800гр. ) и това беше. На плувка 12 костурчета среден размер и една щукичка се закачи дето си гризна повода с куката и изчезна. Имаше и паузи от по два часа без да бутне нищо. А на 50 метра от нас едни чичковци спокойно си мятаха мрежички, май парашутка им се вика ако не се лъжа 

На 23.09 бях на Копринка на стената от към пясъка чух колеги че казват на мястото "Плажа".
Сутринта почнах риболова на фидер дистанция около 35-40 метра захранка някаква за дребна риба стръв бял червей и торен червей повод около 50-60 см кука 10-12 номер. Излизаха само червеноперки около 15 см рядко някоя по едра. По обяд ми омръзна да ловя червеноперки сложих царевица на куката да разредя кълването и извадих мача монтирах подвижна плувка и греда пред мен на около 20 метра нямаше и метър дълбочина на 30 метра дълбочина около метър и половина . Смених я със стандарта плувка 4 грама заради вълните и вятъра кука 14, подхраних мястото пред мен с пелети и царевица и пак червеноперки.
Като цяла риболова беше успешен рибата си даваше пък било то и само червеноперка , каракуда не хванах нито една колегите до мен извадиха две с около 6-7 въдици бяха на пружина и подвижна тежест и гонеха дистанция около 70-100 метра.
Сега като се замисля не съм уцелил мястото не обичам да ловя на плитки места но другия път ще ги търся на друго място язовира си го харесвам макар и да ходя за втори път на него
Сутринта почнах риболова на фидер дистанция около 35-40 метра захранка някаква за дребна риба стръв бял червей и торен червей повод около 50-60 см кука 10-12 номер. Излизаха само червеноперки около 15 см рядко някоя по едра. По обяд ми омръзна да ловя червеноперки сложих царевица на куката да разредя кълването и извадих мача монтирах подвижна плувка и греда пред мен на около 20 метра нямаше и метър дълбочина на 30 метра дълбочина около метър и половина . Смених я със стандарта плувка 4 грама заради вълните и вятъра кука 14, подхраних мястото пред мен с пелети и царевица и пак червеноперки.
Като цяла риболова беше успешен рибата си даваше пък било то и само червеноперка , каракуда не хванах нито една колегите до мен извадиха две с около 6-7 въдици бяха на пружина и подвижна тежест и гонеха дистанция около 70-100 метра.
Сега като се замисля не съм уцелил мястото не обичам да ловя на плитки места но другия път ще ги търся на друго място язовира си го харесвам макар и да ходя за втори път на него
Колеги тази седмица имам работа в Казанлък и ще оставам една вечер. Мислех си дали да взема спининга и да пробвам за хищник, но ще имам около 2-3 часа сутринта, защото после съм ангажиран и към 9:30 трябва да съм се върнал в Казанлък, затова трябва да пробвам от страната на Казанлък и Копринка. Има ли смисъл за толкова кратко... не ги знам местата които са подходящи за спининг?
В таз тема никой не иска да пише ей ) , колега отиваш до стената откъм Казанлък, спираш, минаваш я пеша и слизаш на скалите от другия край, бяла риба на силикон търси, шансът ти е реален ), има и щука. Другия вариянт е с колата продължаваш под стената и излизаш направо от другия и край, виж го на http://maps.google.com/Raven написа:Колеги тази седмица имам работа в Казанлък и ще оставам една вечер. Мислех си дали да взема спининга и да пробвам за хищник, но ще имам около 2-3 часа сутринта, защото после съм ангажиран и към 9:30 трябва да съм се върнал в Казанлък, затова трябва да пробвам от страната на Казанлък и Копринка. Има ли смисъл за толкова кратко... не ги знам местата които са подходящи за спининг?
Благодаря колега, утре пътувам и по всяка вероятност в Петък сутринта ще се пробвам.
-
- вече хвърля и на тежко
В неделя 27.11 . ходих до Копринка да търся костур и друг хищтник , като" риболова" беше от лодка.Нямахме дори почукване.Пробвах на туистери-- 5-6 цвята, зимни блесни, воблери и живи рибки ,обиколих целия язовир ,сонара изтощи акумолатора ама риба нанайси.Имаше 20 лодки и видях в една да извадят една бяла риба около 0.500гр. Добре,че времето беше хубаво та се получи чудесно возене с лодка. 

Процесът по улова на риба е толкова увлекателен, че с времето от навик той се превръща във всепоглъщаща страст.
Мина доста време от както питах за информация, но от колегиалност да кажа, че в последствие нищо не писах, защото така и не ми остана време да отида до язовира.
Вчера на понтона до кораба-86 червеноперки,за около 4 часа.
Около 15 часа задуха студен вятър и си тръгнах.Беше доста слънчево и добро за риболов,даже имаше и едно птиче дето не се плашеше от рибарите и му хвърляхме червейчета.Иначе за риболова-кука 20.повод 0.08,основно 0.12,плувка 1 грам.Стръв пинки.
Около 15 часа задуха студен вятър и си тръгнах.Беше доста слънчево и добро за риболов,даже имаше и едно птиче дето не се плашеше от рибарите и му хвърляхме червейчета.Иначе за риболова-кука 20.повод 0.08,основно 0.12,плувка 1 грам.Стръв пинки.
- Прикачени файлове
-
- DSC04265.JPG (55.26 KiB) Преглеждано 1425 пъти
БРАВО!Майстора си е майстор.

- _ribar4eto_
- научил се да хвърля
здравейте,кокво е положението на копринка,имали дебел лед?
- _ribar4eto_
- научил се да хвърля
то всяка година замръзва донякъде,но имах предвид дали става за подледен риболов?
Става.Вчера ходих да се разходя по стената.Имаше само двама на леда
След снега от снощи ще е по-трудно да се определят по-тънките слоеве
След снега от снощи ще е по-трудно да се определят по-тънките слоеве
- _ribar4eto_
- научил се да хвърля
здравейте,някой не е ли ходил за риба,уклея дали е избил някъде?