Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ПОПЧЕТА-2012
Модератори: emo vasilev, alekst
- elektorat
- новобранец
Re: ПОПЧЕТА-2012
Аз си купувам един калмар от магазина, на едно парченце стръв вадиш 5-10 попчета без да е мръднала стръвта
Ром се пие, циганин се бие!
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
На Поморие миналата година за целия сезон имам 2-3 попчета на калмар като имайте придвид ползвам чушката на калмара а тя е бяла , а не пипалата на моста в Бургас си го яде ама в Поморие предпочита градинските охлюви по възможност по дребни и рапаните пред калмара и вече разбира се скариди , риби , филета и тем. подобни
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

-
- разбира нещата
Благодарско за съвета,но вече не ходя за риба.Тоест ходя но малко под морското равнищеatanasov1589 написа:,скариди(много ги "свалят" лапините) Пробвай с един бал червей след скаридата
Поздрави и успехи
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
- elektorat
- новобранец
Pe6o_Tikvata написа:На Поморие миналата година за целия сезон имам 2-3 попчета на калмар като имайте придвид ползвам чушката на калмара а тя е бяла , а не пипалата на моста в Бургас си го яде ама в Поморие предпочита градинските охлюви по възможност по дребни и рапаните пред калмара и вече разбира се скариди , риби , филета и тем. подобни
E, възможно е да си е променила навиците

Ром се пие, циганин се бие!
- inki_bg
- научил се да хвърля
18.03 Неделя от буната на траката(разубедиха ме за лодката) едно голямо капо.Имаше доста мераклии,но никои нищо докато бях там.От 14.00ч до 16.30ч 1бр слънчева баня
.А попеца ще го търся с лодката другата неделя трябва да се е вдигнала водата с някои друг градус.

- kkiryazov
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колегата Пешо го е написал, ама да повторя. По това време, ако се търси попчета трябва да се ходи привечер. Рибата, ако изобщо се активизира ще е по тъмно. Но при тази температура на водата - 4-6 градуса, активизацията може и и да я няма. Още една добра стръв за зимата е парченца от зарган.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Колега kkiryazov то на парченаца от зарган и аз ще клъвна

- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Така вчера пак отскочих с комшията до познатата дестинация кея в Поморие.Пристигнахме към 16:30 и разпънахме сергията заредихме волтите и зачакахме почна да къве както обикниовенно след 18:30 за стръв ползвахме филе от сардина.Приклучихме в 21:00 , като цяло съм доволен от риболова

- bobo_33333
- кандидат преподавател

Тва на оня кей ли е ,дето пихме бира и ловихме сафрида-пак по тъмно

Аз там съм пораснал...
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Да там са ловени ,кея още си е там пък и снощи пак си пихме бира с домашна създармичка

колеги,одавна не съм писал във форума и реших да споделя резултата от вчера.Варна,валнолома,от 15:00 до 19:00,3 въдици,пилешко,трицона-0 попчета.АКО НЯКОЙ ИМА ПО ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ВАРНА НЕКА ПИШЕ.
- ribarshe
- ще става разбирач
И на Панорама същата работа. За мен до 4-5 дни трябва да почне да дава добре.
- inki_bg
- научил се да хвърля
Tоку що се пребирам и бързам да се похваля след първото капо днес се отсрамих.Веднага след работа 17,30 запалих колата през магазина коктеилни белени скариди и газ на траката.18,30 вече пуснах въдичката и зачаках.Още беше светло и се виждаше дъното,а там нищо не шава.Викам си и днеска ще е капо.Е да ама не
.Към 19,00
севтето за сезона. 19,30 прибрах ,че ми стана студено ,а и бях сам скучно,а и нямах цигари ,поне имах рибка 7бр.Сега ще потърся как се качваше сника и ще кача една

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Четох, четох, пък реших и аз да топна 
Да, ама да се направя на умен отидох в 04.00 сутринта на пристанището на Поморие. Белени скариди, цели скариди, миди, рапан, филенца маринована граца, бял червей, та и торен взех - ще ги къртя
.
Само аз и шиб*ния вятър на пристана... Вятър, ама вятър, сериозна работа... Мамето ми се е*а
.
До 08.00 - нито едно почукване и полувин кутия цигари. Полудях !!!
Аре на Созопол...
От 09.00 до 12.00 вятърът ме "обижда" във всички възможни дупки дето имам
и пак тотална 0.
Има един виц за мечока и ловеца, дето ловецът 3 пъти гърмял по мечока и 3 пъти не уцелвал, и след всеки неуспех мечока го "таковал". След третия път, мечокът потупал ловеца по рамото и му казал: - Знаех си аз, че ще ти хареса!
Та и мойта работа такава.
Щом няма на соленото, ще ходим на сладкото. Денят е ден за риба
Хайде на Тръстиково. Давало каракуда, 300-600гр., тук таме някой костур и червеноперка, ама дребни...
Е, верно, даде...
От 13.00 до 16.00 - 30-60km/h ВЯТЪР, 3 каракудки max 50gr. на бройка, 1 костурче и една перка същия грамаж.
Тъй като вече не бях капо, спокойно се прибрах, ударих 100гр. домашна гроздова с купичка млечна салата, пуснах си телевизора и се хилих на "Женени с деца"...
Може би след 3-4 дни, ако задържи топло време, вече ще е по-добре..
Наслука на всички колеги !

Да, ама да се направя на умен отидох в 04.00 сутринта на пристанището на Поморие. Белени скариди, цели скариди, миди, рапан, филенца маринована граца, бял червей, та и торен взех - ще ги къртя

Само аз и шиб*ния вятър на пристана... Вятър, ама вятър, сериозна работа... Мамето ми се е*а

До 08.00 - нито едно почукване и полувин кутия цигари. Полудях !!!
Аре на Созопол...
От 09.00 до 12.00 вятърът ме "обижда" във всички възможни дупки дето имам

Има един виц за мечока и ловеца, дето ловецът 3 пъти гърмял по мечока и 3 пъти не уцелвал, и след всеки неуспех мечока го "таковал". След третия път, мечокът потупал ловеца по рамото и му казал: - Знаех си аз, че ще ти хареса!
Та и мойта работа такава.
Щом няма на соленото, ще ходим на сладкото. Денят е ден за риба

Хайде на Тръстиково. Давало каракуда, 300-600гр., тук таме някой костур и червеноперка, ама дребни...
Е, верно, даде...
От 13.00 до 16.00 - 30-60km/h ВЯТЪР, 3 каракудки max 50gr. на бройка, 1 костурче и една перка същия грамаж.
Тъй като вече не бях капо, спокойно се прибрах, ударих 100гр. домашна гроздова с купичка млечна салата, пуснах си телевизора и се хилих на "Женени с деца"...
Може би след 3-4 дни, ако задържи топло време, вече ще е по-добре..
Наслука на всички колеги !

-
- разбира нещата
Tоку що се пребирам и бързам да се похваля след първото капо днес се отсрамих.Веднага след работа 17,30 запалих колата през магазина коктеилни белени скариди и газ на траката.18,30 вече пуснах въдичката и зачаках.Още беше светло и се виждаше дъното,а там нищо не шава.Викам си и днеска ще е капо.Е да ама не
.Към 19,00
севтето за сезона. 19,30 прибрах ,че ми стана студено ,а и бях сам скучно,а и нямах цигари ,поне имах рибка 7бр.Сега ще потърся как се качваше сника и ще кача една
Въъъъ,че кви са тез стронгили на 5гр.вода?
Поздрави за улова,и това да е най-слабият ти рибоУлов

Въъъъ,че кви са тез стронгили на 5гр.вода?
Поздрави за улова,и това да е най-слабият ти рибоУлов
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -