Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Помощ за макара?
Модератор: sapuna
Помощ за макара?
Здравейте, колеги, все още съм нов в дебрите на риболова, това е първата тема, която пиша. Обръщам се към вас с питане за една макара. Макарата е Cachalot 7000, наскоро ми я подариха приятели, за новия сезон
. Да ама не, на ден 2 счупих върха на пръчката, а вчера и макарата. Питанете ми е за макарата - как и дали изобщо може да се оправи. Счупена е на мястото където скобата за влакното се завинтва с един винт за макарата, има и едно малко лагече. Просто нещо не ми връзва с тая въдица
Вчера просто я натиснах малко и се счупи на винта
Това поправимо ли е ?

Re: Помощ за макара?
Ще помогнеш на всички,които искат да ти помогнат със съвет като качиш някоя снимка на счупеното място!
Ето малко снимки, трудно се вижда, мястото е там, където влиза болта за захващане на скобата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- вече хвърля и на тежко
Според мен опитай с някое лепило за тази сплав - poxipol или някое друго.Или колегите да те насочат към някой майстор на макари.
Успех
Успех
Дано да има такова място
Колеги, ако някой е ползвал услугите на майстор в тая област, или да знае къде може да се пражвят такива ремонти, да споделя 

Напиши поне от кой град си,как да ти помогнем като не знаем.
- Mr.Barry
- ще става разбирач
Аз когато имам проблем с макарата я нося в 2 рибарски магазина. И в двата се познавам много добре със собствениците и като ги помоля ми ги правят без проблем.
Ха, много благодаря на колегата, уместна забележаpiranha написа:Напиши поне от кой град си,как да ти помогнем като не знаем.

От София съм. Вече мога да се похваля със развитие по въпроса, пробвах да залепя въпросната част, само че на сухите тренировки не издържа, т.е. като дръпнах скобата на 6-тото "отвряне" пак се счупи

vixun написа:Ха, много благодаря на колегата, уместна забележаpiranha написа:Напиши поне от кой град си,как да ти помогнем като не знаем.![]()
От София съм. Вече мога да се похваля със развитие по въпроса, пробвах да залепя въпросната част, само че на сухите тренировки не издържа, т.е. като дръпнах скобата на 6-тото "отвряне" пак се счупиМисля си че най-доброто решение е или смяна или нова макара. В смисъл, дори и да стане, а именно да се залепи, не съм сигурен че ще мога да разчитам на нея, освен ако не си нося тубата с лепилото и шкурка...а това е предпоставка за ядове и провал на излета
Поразтърсих се и мисля да взема още една макара, същата, така или иначе имам 2 шпули, даже едната алуминиева с гумено уплътнение
. Старата и да се ремонтира, ще е страхотно, после ще и търся сопа
и малко ще стне като в баснята за Хитър Петър .
Когато откриеш проблем или дефект в една макара по добре не си взимай от същите -марка и модел. Такова е моето мнение. Изпрати ми тел. за връзка на лични ,мисля че ще мога да я отремонтирам,само че първо трябва да я видя.