Помощ за макара?

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
vixun
новобранец
новобранец

Помощ за макара?

Мнение от vixun »

Здравейте, колеги, все още съм нов в дебрите на риболова, това е първата тема, която пиша. Обръщам се към вас с питане за една макара. Макарата е Cachalot 7000, наскоро ми я подариха приятели, за новия сезон :) . Да ама не, на ден 2 счупих върха на пръчката, а вчера и макарата. Питанете ми е за макарата - как и дали изобщо може да се оправи. Счупена е на мястото където скобата за влакното се завинтва с един винт за макарата, има и едно малко лагече. Просто нещо не ми връзва с тая въдица :) Вчера просто я натиснах малко и се счупи на винта :( Това поправимо ли е ?
Аватар
bobs81
новобранец
новобранец

Re: Помощ за макара?

Мнение от bobs81 »

Ще помогнеш на всички,които искат да ти помогнат със съвет като качиш някоя снимка на счупеното място!
vixun
новобранец
новобранец

Мнение от vixun »

Ето малко снимки, трудно се вижда, мястото е там, където влиза болта за захващане на скобата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
dilval
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от dilval »

Според мен опитай с някое лепило за тази сплав - poxipol или някое друго.Или колегите да те насочат към някой майстор на макари.
Успех
vixun
новобранец
новобранец

Мнение от vixun »

Дано да има такова място :) Колеги, ако някой е ползвал услугите на майстор в тая област, или да знае къде може да се пражвят такива ремонти, да споделя :)
piranha
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piranha »

Напиши поне от кой град си,как да ти помогнем като не знаем.
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

Аз когато имам проблем с макарата я нося в 2 рибарски магазина. И в двата се познавам много добре със собствениците и като ги помоля ми ги правят без проблем.
vixun
новобранец
новобранец

Мнение от vixun »

piranha написа:Напиши поне от кой град си,как да ти помогнем като не знаем.
Ха, много благодаря на колегата, уместна забележа :)
От София съм. Вече мога да се похваля със развитие по въпроса, пробвах да залепя въпросната част, само че на сухите тренировки не издържа, т.е. като дръпнах скобата на 6-тото "отвряне" пак се счупи :) Мисля си че най-доброто решение е или смяна или нова макара. В смисъл, дори и да стане, а именно да се залепи, не съм сигурен че ще мога да разчитам на нея, освен ако не си нося тубата с лепилото и шкурка...а това е предпоставка за ядове и провал на излета :evil: Поразтърсих се и мисля да взема още една макара, същата, така или иначе имам 2 шпули, даже едната алуминиева с гумено уплътнение :supz: . Старата и да се ремонтира, ще е страхотно, после ще и търся сопа :) и малко ще стне като в баснята за Хитър Петър . :partyman:
piranha
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piranha »

vixun написа:
piranha написа:Напиши поне от кой град си,как да ти помогнем като не знаем.
Ха, много благодаря на колегата, уместна забележа :)
От София съм. Вече мога да се похваля със развитие по въпроса, пробвах да залепя въпросната част, само че на сухите тренировки не издържа, т.е. като дръпнах скобата на 6-тото "отвряне" пак се счупи :) Мисля си че най-доброто решение е или смяна или нова макара. В смисъл, дори и да стане, а именно да се залепи, не съм сигурен че ще мога да разчитам на нея, освен ако не си нося тубата с лепилото и шкурка...а това е предпоставка за ядове и провал на излета :evil: Поразтърсих се и мисля да взема още една макара, същата, така или иначе имам 2 шпули, даже едната алуминиева с гумено уплътнение :supz: . Старата и да се ремонтира, ще е страхотно, после ще и търся сопа :) и малко ще стне като в баснята за Хитър Петър . :partyman:

Когато откриеш проблем или дефект в една макара по добре не си взимай от същите -марка и модел. Такова е моето мнение. Изпрати ми тел. за връзка на лични ,мисля че ще мога да я отремонтирам,само че първо трябва да я видя.
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”