Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Колеги помогнете
Модератор: dantho.mihov
-
- ще става разбирач
Колеги помогнете
Колеги моляви кажете честно на този монтаж може ли да хвана нещо?Защото вече 1 си тръгнах пълно капо моляви кажете мога ли да хвана шаран и колко голям ако може?Ето го монтажа;

- doko
- ще става разбирач
Ся да ти кажа аз. Не че се смятам за много опитен ама се пак. Първо повода ти е много дълаг. Поне така ми се струва. Не използвай поводи по дълги от 15 - 20 санта. Втого ако повода ти е 20 санта то противооплитащия шлаух трябва да е поне 30 че дори и 40 санта. Трето - не виждам много добре на снимката оловото ти подвижно ли е или не. Ако не е това изобщо не е safety монтажа т.е. ако рибата ти скъса влакното оловото ще продължи да и виси от джуката и ако се оплете това ще е краят за нея. Ако пък ти е подвижно изцяло няма да може да се засече. С две думи ако се опитваш да прави safety bolt rig има едни клипсове дето се продават по магазините eй те такива
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... 92bae48d5a
купаваш си ги и забравяш за проблеми. При тях оловото е застопорено и рибата се засича, но ако се заплете в драки камъни или други се откача. Аз лично използвам inline монтаж и съм много по доволен.
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... 92bae48d5a
купаваш си ги и забравяш за проблеми. При тях оловото е застопорено и рибата се засича, но ако се заплете в драки камъни или други се откача. Аз лично използвам inline монтаж и съм много по доволен.

- doko
- ще става разбирач
Кво значение има какъв е язовира. Ако е по малък тъкмо ще ти трябва по малко захранка.FishBone написа:Здравеи значи с моя опит мога да кажа че този монтаж се използва за големи язовири и трябва кудето ти е хвурлена въдицата да буде обилно захранено с протенови топчета и мился че това е наи скъпия метод за шаран Затова си купи вурзани прожини от магазина и даваи с тях дано да сум ти бил полезен
При тоя монтаж може да хвърляш и на царевица.
Кеф цена няма.
Незнам някой да е почнал да лови на косъм и да се върне към прожините.

P.S. Не се заяждам просто изказвам лично мнение.
- CrossFire
- разбира нещата
Сложи олово от горния край на противооплитащия шлаух(около6-10) грама за да ти лежи на дъното.Скъси повода малко и ако неможеш да захраниш там където хвърляш-може да слагаш по-лепкава захранка на оловото(преди да си купя ракета и ПВА чорап и аз така правех).Това за начало!Ще напреднеш повече с по ясните си въпроси и добро отношение!
Успех ти желая.
Успех ти желая.