Лепене на лодка

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Geno80
ще става разбирач
ще става разбирач

Лепене на лодка

Мнение от Geno80 »

Здравейте колеги. Въпроса ми е такъв: имам лодка лесичанка и предната секция е спукана. Към лодката си има зип комплект искам да я залепя но не знам с кое лепило ще стане най здраво. Моля ако някой от вас знае да пише марката и модела на някое подходящо лепило? Пък и ако пишете къде мога да го купя от Пловдив цена нямате...! Благодаря и наслука на всички!!!
Аватар
MIhaYLOV
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Лепене на лодка

Мнение от MIhaYLOV »

Аз имам същия проблем с гумена лодка, има малка дупка но се пада на един ръб, с какво лепило и какъв материал мога да я ремонтирам. И как точно се извършва ремонта?
ribara75
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribara75 »

Geno80 написа:Здравейте колеги. Въпроса ми е такъв: имам лодка лесичанка и предната секция е спукана. Към лодката си има зип комплект искам да я залепя но не знам с кое лепило ще стане най здраво. Моля ако някой от вас знае да пише марката и модела на някое подходящо лепило? Пък и ако пишете къде мога да го купя от Пловдив цена нямате...! Благодаря и наслука на всички!!!
гено,има 1 магазин като тръгнеш от Бриколажа към Изгрев по паважа там има всякакви лепила иди и питай!
дано си намериш там успех!
За един ден на риба,Господ два дена дава!!!
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Тази лодка доколкото си спомням беше от гумиран плат, та всяко лепило което лепи гума би трабвало да стане за дребни ремонти. За по-голями е добре да е самовулканизиращо, но не знам дали се среща в продажба , много добре лепи и тип-топ за транспортни ленти. Полихлоропреново също върши работа има го дори в железариите. Мястото на ремонта награпяваш със шкурка и почистваш с бензин за запапалки после мажеш двете повърхности и изчакваш да изсъхне, мажеш пак и отново чакаш, лепиш.Хубаво притискаш. Добре е да престои денонощие преди употреба.
Аватар
горан
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от горан »

Моята лодка имаше малка дупчица, около 2мм. и я залепих с "Бизон" струваше около 7лв. и на него има навита безцветна лента с която да залепиш.Не е мръднало от тогава /половин година/ но трябва добре да почистиш и да изчакаш едно денонощие.
VIKI_HARI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от VIKI_HARI »

Сега да ти обясня запомни го и повече не питай ако трябва да залепиш каквото и да ползвай ПОЛИОРЕТАНОВО ЛЕПИЛО предлага се в много разфасовки аз ползвам емфи цена 11 -лв
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

Лепил съм десетки лодки УФИМКИ със същите проблеми с лепило MOMENT на Henkel. Има го в почти всички книжарници и магазини за инструменти, в Практикер и Бриколаж. Първо добре се почистват повърхностите (с бензин например), след това се нанася тънък слой върху двете повърхности и се изчаква 3-4 минути. Нанася се втори слой и преди да притиснете повърхностите отново изчакайте 1-2 мин.
Желателно е да стегнете с нещо залепените повърхности за няколко часа.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

ПолиУретановото лепило е наистина подходящо, два слоя се нанасят само ако първия е разреден и се изчаква до напълното изсъхване на първия слой. Ако няматe или не знаете как се разрежда полиуретаново лепило си мажете един слой, не трябва да е дебел, просто да е намазана цялата повърхност.
По важно е обработката на повърхността, необходимо е развлакняване с шкурка примерно , обезпрашаване и измиване с чист ацетон или безмаслен бензин.
След намазване на двете страни се изчаква до пълно изсъхване(обикновенно около 15-тина мин трае), като пипнеш леко с пръст да НЕ лепне, ще обясня- Ако лепне или не е изсъхнало напълно лепилото означава, е в слоя има още разтворители които след слепване ще искат да избягат :) и често се получава разлепване или не добра свръзка.
След изсъхването може да активирате повърхностите с шоково нагряване, примерно пистолет с горещ въздух , пламък или нещо такова. Внимава се да не се прегори нещо и да не излиза дим. Награвя се само 1-2 до няколко секунди. Може да се покажат малки балончета, нормално е. Следва бързо прилепване на двете части и 10-30 секунди силно, плътно притискане без разместване или приплъзване. След това може да се остави да пренощува с някаква тежест от горе но да не е не е толкова проблем.
А лепило може и да си набавите и от обувни фирми, но искайте лепило за Основно залепване, да не ви дадът хастарски ли за междинни детайли, че ще патите :wink:
Последно промяна от VGS на Нед Фев 28, 2010 1:19 am, променено общо 1 път.
Geno80
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Geno80 »

Благодаря на отзовалите се ! Събрах много идеи и ще приложа някоя дръгата седмица
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Вземи си Бизон(за меко ПВЦ),и нямаш грижи.Точно това е лепилото за меки лодки. Има го в големите магазини.Твойта лодка не е баш гумена,ами е с някаква заливка на пвц основа.Както и всички руски от по стария клас.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
beljata
новобранец
новобранец

Мнение от beljata »

Моите гуменки,3бр си ги лепя със силикон за стъклопакети!Това е някъкъв вид каучук и като исъхне става като гума,на старата гуменка цялото и дъно съм го минал и 2гд не е мръднало!А за дупки ,непремено го надирам със едра шкурка,мажа слагам др.плат от горе и като дръпне замазвам цялата лепенка!
karpist
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от karpist »

Ако лодката ти е от PVC,използвай"БИЗОН".Казвам го от личен опит с моята лодка!
yaniv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от yaniv »

Пичове във гр. Варна има вече сервиз за надуваеми лодки, ако някой го интересува ще му дам кординати на лична.

Поздрави
През март ноемврийският асфалт се топи по-бързо от февруарския сняг.
danchoid
новобранец
новобранец

Мнение от danchoid »

Колега , сподели координати на сервиза.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”