Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Как се ремонтира връх на телескоп
Модератор: emo vasilev
- В.Стефанов
- вече хвърля и на тежко
Как се ремонтира връх на телескоп
Добър вечер.Искам да попитам какъв друг връх може да сложа на телескопа ми който е
Globe New Hunter 6метра но от върха 2 см е счупено и без кръгчето за закачане.
Има ли смисъл да търся нов? Или да сложа ластик направо или да сложа от онея другите връхни водачи дето се напъхват и се пристискат(който са много нестабилни).
Моля помогнете.
Globe New Hunter 6метра но от върха 2 см е счупено и без кръгчето за закачане.
Има ли смисъл да търся нов? Или да сложа ластик направо или да сложа от онея другите връхни водачи дето се напъхват и се пристискат(който са много нестабилни).
Моля помогнете.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Как се ремонтира връх на телескоп
Може с ластик,може и с конектор...накраиник 
Няма нужда от нов връх ,дори и 10 см да си счупил...

Няма нужда от нов връх ,дори и 10 см да си счупил...
Аз там съм пораснал...
- Naas
- ще става разбирач
Взимаш си един конектор както ти каза bobo, лепиш го и си готов. Освен това бързо ще си сменяш линиите, ето как става

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Сините са по скъпи и по добри от черните 

Аз там съм пораснал...
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Има ли такива,ем плътни,ем карбонови,мисля плътните -жило са вибростъкло,а карбоновите -кухи...stich написа:Отрежи го още и си монтирай жило (плътен карбонов връх)
Аз там съм пораснал...
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
- В.Стефанов
- вече хвърля и на тежко
Мерси на всички това с ластика не ме блазни защото с моя късмет по големи от 400 гр на плувка не съм хващал даже и 400 май нямам,какво да се прави.Сега след като го поогледах това парченце видях и си направих извода,че май е вкарана крайната халкичка с краченцето си чрез нагряване и нанизване.
За да го ремонтирам аз под ходих така,нагрях счупеното се пора стопи малко, изкарах това ухо с краченцето и го напъхах в крайната секция на телескопа която е куха и със слагане на лепило на края и набутвайки го навътре лека полека си сложих веднага ухото с краченцето и го оставих да изсъхне и съм много доволен,бая го дърпах да пробвам ама не излезе и с това завършвам темата.
Моля за ключ темата се изчерпа.
За да го ремонтирам аз под ходих така,нагрях счупеното се пора стопи малко, изкарах това ухо с краченцето и го напъхах в крайната секция на телескопа която е куха и със слагане на лепило на края и набутвайки го навътре лека полека си сложих веднага ухото с краченцето и го оставих да изсъхне и съм много доволен,бая го дърпах да пробвам ама не излезе и с това завършвам темата.

Моля за ключ темата се изчерпа.