Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Информация за яз.Планиница гр Перник
Модератор: bobopeli
Информация за яз.Планиница гр Перник
Над 50 едри шарана плуват с корема нагоре в микроязовира в село Планиница. Мъртвите екземпляри са с тегло около 3-5 килограма, а някои от тях вече са нахапани от прегладнели животни.
Местните рибари, които постоянно се навъртат там, са изненадани от наличието на толкова големи риби във водоема, пише "Градски вестник". Техният улов винаги е бил от дребни шаранчета, червеноперки и костури, а за едри шарани само са си мечтали, особено покрай Никулден, когато цената на вкусната риба стига своя пик.
След версиите им за отровена риба, замърсена вода и още куп други малко вероятни идеи, изплува като най-достоверна една хипотеза - че изключително силният студ тази зима, който в Планиница караше стълбчето на термометрите да пада до минус 30 градуса, е заледил дори тинята на дъното, където обичайно шараните прекарват този сезон, тъй като нивото на водата е било съвсем ниско.
Оказва се, че не само преливащите микроязовири в България докарват бедствия. Но, всяко зло, за добро. В тези бедни и гладни години, стопаните на кучета в селото, нагостиха питомците си с прясно замразена риба.
Нещо като кучешки вариант на кралското "Като няма хляб, яжте пасти".
Местните рибари, които постоянно се навъртат там, са изненадани от наличието на толкова големи риби във водоема, пише "Градски вестник". Техният улов винаги е бил от дребни шаранчета, червеноперки и костури, а за едри шарани само са си мечтали, особено покрай Никулден, когато цената на вкусната риба стига своя пик.
След версиите им за отровена риба, замърсена вода и още куп други малко вероятни идеи, изплува като най-достоверна една хипотеза - че изключително силният студ тази зима, който в Планиница караше стълбчето на термометрите да пада до минус 30 градуса, е заледил дори тинята на дъното, където обичайно шараните прекарват този сезон, тъй като нивото на водата е било съвсем ниско.
Оказва се, че не само преливащите микроязовири в България докарват бедствия. Но, всяко зло, за добро. В тези бедни и гладни години, стопаните на кучета в селото, нагостиха питомците си с прясно замразена риба.
Нещо като кучешки вариант на кралското "Като няма хляб, яжте пасти".
-
- научил се да хвърля
Re: Информация за яз.Планиница гр Перник
Колега, от Перник съм, ама не съм чувал за този водоем. Дали няма някаква грешка относно населеното място?
- dandi1383
- фен клуб-скобар
Няма грешка! ходил съм на язовира може би преди 10 години- водата вреше от шаранcArl0sm0Ya написа:Колега, от Перник съм, ама не съм чувал за този водоем. Дали няма някаква грешка относно населеното място?
http://vbox7.com/play:e154fd5e77" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Къде се намира, че нищо не ми говори... Или ако има някакво име язовира...
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
имало е шаран защото малко хора го знаят, дано си остане така
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Днеска го пишеше в пернишкия сайт.Това е като тръгнеш за към Ковачевци.След Лесковец на десно се отклоняваше някъде пътя за с.Планиница
- Николай Неделков
- учете се от него
Там излизат само каракуди колкото детска пишка. Имам познати от селото, то не е село де, а вилна зона и там шараните отдавна за измрежарени или убити с ток... инфото или е старо или си правят ташак с нас
А наистина малко хора го знаят и като никъде не кълве в жегата, там можеш да си напртавиш кефа с 5-6 сантиметрови каракуди

А наистина малко хора го знаят и като никъде не кълве в жегата, там можеш да си напртавиш кефа с 5-6 сантиметрови каракуди

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- фен клуб-скобар
rosenqko написа:
.........караше стълбчето на термометрите да пада до минус 30 градуса, е заледил дори тинята на дъното, където обичайно шараните прекарват този сезон, тъй като нивото на водата е било съвсем ниско.