Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

"Суходол екстрйм фийдинг" 08.04.2012 г.
"Суходол екстрйм фийдинг" 08.04.2012 г.
Ще започна с уточнението ,че е състезание но понеже вече е минало ще го публикувам в риболовни излети

Трудно състезание при много не благоприятни условия се получи. Който успя да улови "Шаран" се изстреля много на пред в класирането. Според мен рибите , големите не се влияеха от храната. Просто минаваха и заминаваха. Малките си кълвяха почти регулярно , но в този зверски вятър и техния риболов не беше лесен!
Няколко думи и от мен за състезанието.
Аз бях заложил на Фишмил и много бели червей, като използвах
затворена хранилка и затапвах белия със малко храна.
Отначало тръгнах за уклей но след първият Шаро на Емо заложих на голяма кука
и по няколко бели за бонуси но така и не ме навестиха.
Все пак извадих няколко Караконджула и направих тези около 2,300кг.
Предвид времето съм доволен от представянето си
.

Трудно състезание при много не благоприятни условия се получи. Който успя да улови "Шаран" се изстреля много на пред в класирането. Според мен рибите , големите не се влияеха от храната. Просто минаваха и заминаваха. Малките си кълвяха почти регулярно , но в този зверски вятър и техния риболов не беше лесен!
Няколко думи и от мен за състезанието.
Аз бях заложил на Фишмил и много бели червей, като използвах
затворена хранилка и затапвах белия със малко храна.
Отначало тръгнах за уклей но след първият Шаро на Емо заложих на голяма кука
и по няколко бели за бонуси но така и не ме навестиха.
Все пак извадих няколко Караконджула и направих тези около 2,300кг.
Предвид времето съм доволен от представянето си

koki написа:Принципно мислех да играя с три фидера, един за близка дистанция и дребни риПки, средна дистанция и далечна с далекобойна хранилка.
Силния вятър ме отказа от проучването на дъното с маркер и фидера за къса дистанция . На този фидер щях да монтирам хранилка без тежест за да потъва по-бавно и дълъг повод 1,5 метра. Идеята ми беше рибата да взима стръвта още докато потъва. Отделно в храната бях добавил царевично брашно , сухо мляко и пасиран коноп.
На средната дистанция играх с храна със сладък вкус и добавка от пасиран коноп, като сандвич подавах гранули / скопекс/ , варен коноп и царевица от консерва и бели червеи.
На далечната дистанция бях забъркал рибен аромат и рибни гранули, тази дистанция обаче почти не я използвах. Създаването на петно при такъв вятър е не възможно!!!
От начало стартирах с подхранване на петното с няколко кошнички и започнах да ловя на два бели. Улових някоя друга риба и Митко изкара Шарана. С дребен Уклей и Слънчевки беше ясно ,че няма как да се навакса. Сложих от храната с рибна миризма и заметнах малко зад средната дистанция. Не след дълго успях да уловя приличен клен , може би около 400 гр. На 5 бели червея. Повече обаче нямах слука на големи риби. Търсих ги през почти цялото време... да, ама не!!!
Поздравления за всички участници , специални благодарности на Цецо и Илиян за оказаното съдействие по организирането на състезанието. Благодарности и на Даката!!!
Е това е , другия път повече!!!
коце написа:16 място - беше много тегаво, отпред равно като тепсия, няма дупки, няма нищо...и риби! Хванах едно Seiko и спасих отбора ни, с краен резултат 0,010 кг!Много трудно състезание, при нас нямаше дори уклей. Никаква реакция на захранката /2 вида/.
Големи брагодарности на Калин, Илиян и най-вече Здравко, че ми спасиха оборудването, след като вятъра ми обърна платформата. Крайната щета е само кутия цигари!
Емил Димитров написа:страхотно състезание (поне за мен) изредиха се всички сезони само където сняг не валя. Аз използвах два вида захранка едната ми беше останала от миналия излет Фишмил с Трапер изпънат бял червей (бях я замразил) и пелети, Сутринта забърках на ВДЕ новата за шаран с глина за по тъмен цвят + бял и пелети. Пелетите бяха няколко вида Халибут, Царевична и SK 30. Монтажа 1,5 м. Флуорокарбон 0,26 хранилка 20 гр. 60 см повод 0.14 пак флуорокарбон и кука 14 Анимал. Отначало мислех да стартирам с по малка и тънка кука с повод 0,10 (инфото беше за дребни риби) но моя съотборник Илиян ми зададе правилния въпрос ако удари нещо по голямо какво ще правиш. Както се оказа по късно беше абсолютно прав за което му благодаря. Отначало стартирах с 15 стиски с прашката от захранката която бях забъркал сутринта а в кошничката слагах от Фишмила. В крайна сметка 4 шарана най-големия 2,400 кг. една каракуда и един уклей, имах и един шаран и една каракуда които ес откачиха пред кепа и десетина нереализирани кълванета. Това е от мен, до следващата надпревара
Теди написа:Да драсна и аз нещо...Значи бях се подготвил за два вариянта,или по точно първо да търся шаран и каракуда.И втори за дребосък уклейчета каракудки или каквото има на по къса дистанция.Упорствах близо два часа на далечната дистанция със захранка със лек аромат на фишмил,пелети на Марош,варенконп и доволно бял вътре но освен дежурните почуквания на уклейчета нищо друго!Заради това и смених на късо да гоня бройки със доста по рехава храна със печен и млян коноп със цел да се разспада веднага...Уклейчетата взимаха почти моментално но със този вятър беше супер трудна работа и като се има във предвид че риПките бяха по 7-8-10 смДа си призная това не е моят риболов откачи ми се ръката от презамятане а и с Кирето немоем се мерим...
![]()
Но се пробвах и от една страна хем ме е яд че не продължих да подържам петното на по далечната дистанция хем ми беше интересно да си играем с уклея
Лично за мен всяко едно състезание или риболов си е от ползва винаги извличаш по нещо полезно за следващия път !
п.п Поздрави на победителите,и честито Емка радвам се...Саше браво бате...![]()
iliqn_d написа:Искам да се извиня на Емо , че не успях да се нагодя с условията , и с изчакването за нещо по-едро,изпуснах да надърпам повечко "сребърни стрели,които бяха в нашия край на сектора,което до някъде реши крайното класиране.Благодаря му че пребори конкуренцията в лицето на Цецо-бабата"(опс каракудата)"
и даде всичко от себе си за крайния резултат който заслужено му донесе индивидуалната награда.Надявам се да не се откаже толкова лесно от мене
.Много се радвам за Сашето,Саше честито отново за хъса с който игра и нещата които направи за тия 3-4 месеца откакто се познаваме-кефиш брат.Благодаря на всички които участваха днес ,а също и на тези които не можаха да дойдат по различни причини.Радвам се че ви има приятели и че отново успяхме да се съберем,надявам се че ще продължаваме така и за напред.
п.п.играх със захранка фиш-мил,кафява-каракуда,актив фидер и малко конопец
fiverov написа:Здравейте на всички . Поздравления за всички които участваха .Повече за победителите .Емо честито (....чаках те, чаках те ,не дойде и викам, айде сега сме сингъл ,...та така...) Поздравления за Александър и от мен .Това състезание, обаче си мисля ,че така го засилва надолу по сколна ,че и медицината вече е безпомощна![]()
![]()
.Радвам се ,че се видяхме .
После искам да поздравя и благодаря на Чичо ви Митко за много доброто му представяне ,че не се отказа и помогна на отбора да стане първи .![]()
![]()
Аз лових с захранка на тубертини с аромат на лимон и кюспе 1 към 1 ,добавих пелети на риба и на царевица ,съответно коноп и бял . Проблема при мен беше ,че имаше много от сребърните стрели и не можех да ловя на бял защото ми ги усмукваха на куката .Затова сложих два торни и затапвах с беУ(,който винаги се връщаше като ципа ). кълцах малко торен и слагах по една щипка в хранилката . Повода ми беше 0,12 - 25 см :lol!: шегувам се .Куката -карбон фидер 16 .Исках да отразя и каракуди ако имаше .Това е общи линии.Състезанието се получи много оспорвано .На мен лично ми хареса . Ще чакам следващата надпревара
Поздрави на всички :suspect:
zvi написа:Здравейте
Първо честито на победителите , аз мисля че състезанието беше просто перфектно и най-вече, че отново доказахме на себе си и на останалите риболовци в България че хората от тоя форум сме корави копИлета... аз лично не очаквах, че всички ще изкараме до края , за пръв път ловя в такъв ад , но съм доволен , може и да е защото имах късмет с един шаран , но все пак имах и имен денГоспод си знае работата , е и бях между двама дуаени Коки и КИРЕТО няма как просто единия те притиска с професионализъм а другия бележи неуморно ...Гол след гол не мога да сикривя душата 97 риби сравнение с всички останали си е резултат макар и много от нас да залагаха на уклея той бе ВЕЛИК а и мангалите намазаха от неговия успех . Някои от нас нямаха огромен успех , но все пак е състезание . И за край отново искам да благодаря на всички колеги за присъствието и кефа който си доставяме .
![]()
LMMitrev написа:Честито на първенеца Емо и на другите с медалите !Аз кво да кажа, както винаги Черутито се падна до мен и ми беше карък,
двамата с него през цялото време търсехме шарко и караконджолите, ама без успех, час и половина преди края, сложих 18-та и за 15 мин. дръпнах два часовника и две мн. малки костурчета, (събирах ги в чашка за кафе
) целта ми беше поне да съм пред Черути, ако до края нямаме успех с едрото, уклей нямаше пред нас, (но и да имаше, някакси не свързвам думите, уклей и фидер!)
имаше раци, Сашо беше от другата ми страна и даже изкара един (евала на Сашо, първо състезание и се представи мн. добре) .....Мариан пак взе медал, въпреки че Коцето при меренето повдигаше плика с ботуша и му намали с 3 кила
:lol!: Поздрави на всички :cheers:
Поздрави на всички, ако темата не е на място или противоречи с правилата на форума се извинявам!Dermy написа:Привет и от мен.
Благодаря на всички за за доброто прекарване и добрата организация и подготовка. За мене беше голяма тръпка да видя как става това на живо. Всичко беше като малка магия за мен. Хем имаше състезателна тръпка хем хората си помагаха и не криеха нищо един от друг. С две думи цареше обстановка на приятелство което ме предразположи и ме успокой.
Много мислих за вчерашният ден, зарадвах се разбира се но в мен остана чувството че е тези награди са незаслужени, и всичко е само на един гол късмет (после се замислих и за това).
Липсата на опит доведе до купища от грешки, за който се радвам че се случиха. Така ще си направя изводи за в бъдеще.
Предварителната информация която имах от различни места е че водоема държи огромно количество раци и всичко свързано с мидни и рибни захранки ще ги привлече и резултата ще са много фалшиви кълванета оплетени линии и малко риба.
Подхвърленият ми жокер беше да забъркам не традиционно сладка храна с коноп изпънат бял и да храня в една точка.
Обаче нали съм Тома Неверни забърках и един Фишмил с мисълта да играя на две хранителни петна.
С голямата кошничка тръгнах да правя едно петно в дясно в средата на водоема гоних най-дълбокото място, но заради силният вятър и малкият опит не ми се получи много добре. След прочетеният пост на Емо разбрах че е било много по добре да захраня с прашката на едно място, в това имам доста опит, вместо да гоня първоначално захранване с кошничката. Сега е мястото да отбележа че крилатите ракети са уникални летяха не само напред но разтоварваха храната в точка. Заради крилата си при дръпване усещах тежестта на храната която е вътре и на първите обороти се освобождаваше много лесно защото кошничката излизаше почти вертикално нагоре и храната падаше отвесно и не се разсейваше.
Тамън си направих хранително петно и реших да правя второ но в лаво от него. Смених храната с Фишмила и заметнах в края на другото ми хранително петно,заради вятъра доста близко до основното. Клъвна въпросният шаран които извадих с кука Исема 14 и повод 0.12. Разбира се това обърка всичко. Тоталната лиспа на опит и невероятният късмет позволи на емоциите да ме завладеят и си повярвах че съм на правилен път.
- Огромна грешка е че си помислих че Фишмила е свършил работа а то основното петно си беше вече свършило предназначението си.
- Направих второ петно на същата дистанция, това ми е най-голямата грешка, защото заради силният вятър омешах петната и в края на състезанието се усетих че рибата е пред колегата в ляво от мен. Вятъра беше направил течение и закарал черволяка пред колегата. Това го установих след едно погрешно мятане много навътре пред него и изкарах една пъстърва веднага. Тествах с една стиска пред мен и вече бях сигурен че е така.
- Бях само с един фидер. Ако бях с два предното никога нямаше да се случи.
- Не забърках храната от предният ден и вместо да проуча терена пред себе си, аз бърках храни в последният момент.
Много добре си подготвих храната като начин на овлажняване и работа, правилното стартиране и късмета който имах доведоха до този резултат, защото ако не беше късмета нямаше да е так.
Наградите който гледам сега ме карат да се дуя малко сега,но ме подсещат че риболова е знания, практика и късмет. За съжаление или не си имам само последното и то доста.
П.П. Благодаря на всички вас, за помоща и веселото изкарване. Ще се видиме на 24 часа теста там ще има време за всичко пък и да премериме кой каква ракия е направил, а там се надявам на първото място (за ракията де).
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: "Суходол екстрйм фийдинг" 08.04.2012 г.
Железни сте,щом на това време сте завършили докрай турнира.Поздравления за всички

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- slayder
- ще става разбирач
Re: "Суходол екстрйм фийдинг" 08.04.2012 г.
Поздравления на победителите и на всички участници в този мъжки турнир!
Дава ли? И дава и взема.