питане за сонар

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
dhd58
новобранец
новобранец

питане за сонар

Мнение от dhd58 »

Слагам го в тази рубрика понеже се опасявам, че доста хора ще ме вземете на майтап. Пък и по темата сонари - пълен новак и аджамия съм.
Накратко - може ли да се ползва сонар от брега, има ли въобще смисъл. За лодка е ясно, за малка лодка с дистанционно също. Но някой от вас пробвал ли от брега? Може би е възможно за няколко метра ако се ползва сонда с някаква пръчка :?
Благодаря на всички отговорили. Ако пък съм ви развеселил с този лаически въпрос - лошо няма. Що пък да не се посмее човек.
Обмяна на опит и информация за риболов.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: питане за сонар

Мнение от antivik »

Бе виждал съм едни дистанционни де датчика се замята с пръчка и макара на мястото, а дисплея се закрепя до човека, но каква работа вършат...? :?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Върши работа колкото да се види дълбочината и релефа на дъното. А това всъщност е и най-важно.
Аз имам една такава играчка, дето приемника е и часовник, на ръката се слага, а сондата се хвърля с въдица навътре, както го каза колегата. Добре се справя машинката за показването на дълбочината и релефа. Показва и разни рибки, но на тях не трябва да се разчита :D
Обхвата на сондата е около 30-40 метра.
Solo_
новобранец
новобранец

Мнение от Solo_ »

pachosz написа:Върши работа колкото да се види дълбочината и релефа на дъното. А това всъщност е и най-важно.
Аз имам една такава играчка, дето приемника е и часовник, на ръката се слага, а сондата се хвърля с въдица навътре, както го каза колегата. Добре се справя машинката за показването на дълбочината и релефа. Показва и разни рибки, но на тях не трябва да се разчита :D
Обхвата на сондата е около 30-40 метра.
Колега малко повече инфо за машинката, марка, пари от къде може да си я закупи човек?
dhd58
новобранец
новобранец

Мнение от dhd58 »

Благодаря на колегите за инфото! Значи имало вариант! Точно профила на дъното за мен е интересен. Дистанцията 30-40 м. ме устройва щото ловя главно на фидер или мач.
Обмяна на опит и информация за риболов.
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”