Със спининг по Дунава - фоторазкази

Модератори: bobopeli, sapuna

Публикувай отговор
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Със спининг по Дунава - фоторазкази

Мнение от mitko ribara »

Браво колега Евала много ми харесват твоитв репортажи
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

Поздравления, Великане! :prayer:
tihomirnk
новобранец
новобранец

Мнение от tihomirnk »

Да попитам - пръчката Беркли Фазер ли е?Ако е,каква е точно и доволен ли си от нея?
ROCK"N"ROLL
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

tihomirnk написа:Да попитам - пръчката Беркли Фазер ли е?Ако е,каква е точно и доволен ли си от нея?
Пръчката е G LOOMIS STR1141S GLX - 2.92 m, 1.8-10.5 gr, тегло 130 gr. На мен ми харесва. Много даже ми харесва. :)
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

GLX ....... Без коментар.
Прикачени файлове
jig___worm.image.-sideImage.dash.jpeg
jig___worm.image.-sideImage.dash.jpeg (50.01 KiB) Преглеждано 2494 пъти
berbat82
новобранец
новобранец

Мнение от berbat82 »

А след ледената епоха... има ли нещо ?
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Човек, на теб паметник трябва да ти направят :prayer: :prayer: :prayer:
Аватар
dan10
фен клуб-скобар

Мнение от dan10 »

Сестра нещо ново няма ли ? Да изплакнем окото ;) :D
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

dan10 написа:Сестра нещо ново няма ли ? Да изплакнем окото ;) :D
Павка, т'ва е провокация предвид забраната! :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Петък 13-ти Април, в късния следобед отскочихме до Реката с Ники Джазмена. Реката покачва с 34 см при кота 327 см и влачи клони, но водата беше само леко замътена. При температура 13 градуса очаквах подобаваща активност на рибите. Това обаче не се случи въпреки арсенала от примамки. Накрая ги потърсих близо до дъното с бавна джиг проводка и успях да уловя два распера по 50 см/1 кг

Опа!

Изображение

Изображение

Опа, опа!!

Изображение

Изображение

Шадчетата са "Драгон" - имат широка пета и интензивна игра при бавно водене.

Изображение

Пуснах и двете рибки...

Изображение

Изображение
Аватар
dan10
фен клуб-скобар

Мнение от dan10 »

Отново ни зарадва ! Евала Павка ! :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
GRASSCARPHUNTER
новобранец
новобранец

Мнение от GRASSCARPHUNTER »

Здрасти ,Павка ! Да ,репортажите ти са много -добри винаги ги чета с удоволствие .Въпроса ми към тебе е по отношение на пръчката ,която представяш по-горе- G.Loomis STR 1141S GLX .Какви са причините да избереш толкова "мека " пръчка -чуствителност или постигане на по-далечна дистанция при кастинг? Ако има други причини ,моля те сподели с аудиторията .Благодаря, успех ти желая !Жоро
Ако искаш да си щастлив 6 месеца -купи си нова кола ,ако искаш да си щастлив 1 година-ожени се ,ако искаш да си щастлив 1 и 6 месеца-намери си любовница...,А АКО ИСКАШ ДА СИ ЩАСТЛИВ ЦЯЛ ЖИВОТ -СТАНИ РИБАР !
Аватар
GRASSCARPHUNTER
новобранец
новобранец

Здрасти отново, Павле !Да поясня какво имам предвид .Ти сериозно ме учуди с решението да се ползува UL -Power пръчка за jigging и то за распер,щука и бяла ,все сериозно бойци .Не се съмнявам ,че решението ти е аргументирано .Бих те помолил да споделиш тези аргументи .Аз лично бих избрал МL-Power или L-Power при пасивна риба ,в краен случай ,но не и UL.Освен това ,не те ли ограничава 10,5 гр. горна граница на теста ? Това означава 8-9гр. максимална тежест на главата.Надхвълял ли си горната граница и как се държи пръчката при този тест ?Благодаря предварително за отделеното време ! УСПЕХИ !Жоро
Ако искаш да си щастлив 6 месеца -купи си нова кола ,ако искаш да си щастлив 1 година-ожени се ,ако искаш да си щастлив 1 и 6 месеца-намери си любовница...,А АКО ИСКАШ ДА СИ ЩАСТЛИВ ЦЯЛ ЖИВОТ -СТАНИ РИБАР !
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

GRASSCARPHUNTER написа:Какви са причините да избереш толкова "мека " пръчка...
Здравей,
ще се опитам да обясня.

1141 е въдица за летен стийлхед, когато водата пада и се избистря, а рибата иска дребни примамки и тънки влакна. В наши условия това са расперът, едрия кефал и бялата риба при маловодие, висока прозрачност и богата хранителна база.
Въдица за стийлхед, не за пъстърва и костур! Тя е построена така, че да удържа десетина килограмови риби с много тънки влакна - 0.12-0.18 мм и куки 8-14 номер. Много колеги не отчитат този факт и поставят под общ знаменател въдиците за пъстърва, бяла риба, щука и сом като четат само обявения тест.
Това е дълбоко погрешно. Тестът по примамките сам по себе си нищо не значи, ако не се уточни за какви точно приамки и за каква риба става дума. Защото примамките освен, че се замятат, трябва и да се водят. Например клатушка "моска сафир" от 7 гр или "мепс лусокс 3" не могат по никакъв начин да се водят от UL пръчка за пъстърва, макар да отговаря на теста. Не могат в тиха вода, а в течение - никак. Още повече, ако ловим в обрасъл затворен водоем. Ето защо, въдиците за щука и бас са доста по-твърди и мощни, при сравнително нисък обявен тест.
Та така... ползвам 1141 в открити, чисти от закачки води с малки примамки и такива с малко съпротивление, в т.ч. джигове до 20 гр. За тежки въртележки, големи кренкове и клатушки имам други въдици. :)
Аватар
GRASSCARPHUNTER
новобранец
новобранец

Благодаря за отговора ,Павле .Винаги ми е приятно да вляза в дискусия с някой ,който е разбира от този" занаят".Ще ти пиша утре какви са моте резерви по отношение използване на UL -Power въдица специално за джиг на бяла риба и защо според мен тази въдичка ще работи добре за распер ,а може да създаде проблеми при удари на бяла и щука .Сега ще бягам ,че много задачи имам ! Успехи Павле ,ще ми е приятно да се запознаем ,като си дойда в БГ за отпуската тази есен .Жоро
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”